De ce IELTS?

IELTS (International English Language Testing System) este cel mai popular test de limba engleză din lume. Peste 2,5 milioane de teste IELTS sunt susținute în fiecare an.

Susținerea unui examen IELTS îți oferă anumite avantaje: te ajută să studiezi, să lucrezi și să locuiești oriunde în lume. Peste 9.000 de organizații din întreaga lume acceptă testul IELTS, inclusiv instituții academice, guvernamentale și angajatori. IELTS este singurul test de limba engleză acceptat pentru emigrare în toate țările vorbitoare de limba engleză. 

Testul IELTS este conceput să te ajute să folosești limba engleză în străinătate. În mai puțin de trei ore, îți va evalua toate abilitățile de limba engleză: listening, reading, writing și speaking.

Cel mai eficient mod de a-ți testa abilitățile de conversație în limba engleză este cel față în față, între tine și un examinator.

IELTS este unul dintre cele mai recunoscute teste de limba engleză care evaluează abilitățile de conversație printr-o probă de speaking susținută între un examinator și un candidat.

Conceput de experți în domeniul de evaluare a limbii engleze, poți să fii sigur că evaluarea abilităților tale de limba engleză la examenul IELTS este una exactă și corectă.

Dacă nu ești cetățean UE și vrei să aplici pentru o viză cu scopul de a te muta sau de a te stabili în Marea Britanie, există un test IELTS potrivit nevoilor tale. Află mai multe informații în secțiunea IELTS pentru vize și imigrare în Marea Britanie.  

De ce să susții examenul IELTS cu British Council?

British Council are peste 75 de ani de experiență în predarea și evaluarea limbii engleze. Am ajutat oameni din peste 130 de țări să își obțină calificările necesare de limba engleză care să îi ajute în viață. 

Câteva din motivele pentru care milioane de oameni au ales să susțină examenul IELTS cu British Council sunt:

 • Expertiză în domeniul pregătirii pentru test: de la resurse video și cărți la cursuri interactive online, ai acces la cele mai bune materiale de pregătire care să te ajute să te pregătești cu succes;
 • Resurse gratuite: Road to IELTS este cel mai popular curs de pregătire online pentru testul IELTS. Dacă te înscrii să susții testul IELTS cu noi primești automat acces la 30 de ore de pregătire gratuite;
 • Date și locații avantajoase: poți susține testul în peste 500 de locații din peste 100 de țări. Asta înseamnă că ai numeroase opțiuni atunci când îți alegi locația și data testului;
 • Sistem de înscriere ușor de folosit: Te poți înscrie pentru testul IELTS online și dispui de multe opțiuni de plată în lei;
 • Rezultate rapide: Rezultatele tale vor fi disponibile la doar 13 zile după ce ai susținut testul;
 • Aranjamente speciale: abilitățile tale de limba engleză vor fi evaluate obiectiv, indiferent de nevoile speciale sau dizabilitățile pe care le ai. Poți afla mai multe despre aranjamentele speciale pe care le putem oferi. Te rugăm să ții cont de faptul că avem nevoie de un certificat medical emis în ultimii doi ani din momentul înscrierii.

Înscrie-te

Te poţi înscrie la testul IELTS rapid și ușor prin intermediul sistemului de înscriere online.

Pentru a te înscrie, trebuie să urmezi pașii de mai jos:

1. CITEȘTE INFORMAȚIILE PENTRU CANDIDAȚI

Descarcă și citește documentele Informații pentru candidați (PDF 564KB) și Regulament pentru candidați (PDF 59KB). Ele conțin detalii despre regulile și formatul testului, tipurile de întrebări și rezultate.

Testul IELTS este recomandat candidaților peste 16 ani.

2. DECIDE CE VERSIUNE ESTE POTRIVITĂ PENTRU TINE

Testul IELTS are două versiuni:

IELTS Academic
IELTS General Training

 Citește ghidul pentru a decide care versiune este mai potrivită pentru tine.

3. VERIFICĂ DATELE DE TEST

Poți accesa datele de testare IELTS din 2015 pe pagina de date, taxe și locații.

Pentru a-ți asigura un loc la o anumită sesiune, îți recomandăm să te înscrii cu minim cinci săptămâni înainte de data testului. Desigur, este posibilă și înscrierea după această dată, în limita locurilor disponibile. Accesează sistemul de înscriere online pentru a afla informații actualizate despre datele de test și disponibilitatea lor.

Important: Primele trei probe: Ascultare, Citire și Scriere – se susțin în aceeași zi. Nu există pauze între cele trei module. Proba de Vorbire este organizată de obicei în aceeași zi cu probele scrise. Din motive administrative, centrul de examinare poate decide să îl programeze în interval de 7 zile înainte sau după data probelor scrise.

4. ÎNSCRIE-TE

 • prin curier/poștă, la Examinations Services, IELTS test (Calea Dorobanților, nr. 14, sector 1, 010572, București). Te rugăm să te asiguri că aplicația ta a fost trimisă în timpul perioadei de înscriere.

Asigură-te că ai disponibile documentele de la pasul 5 și că poți plăti folosind una dintre modalitățile menționate la pasul 6.

5. PREGĂTEȘTE ȘI TRIMITE-NE DOCUMENTELE

Notă: Acest pas nu se aplică dacă ai efectuat înscrierea și ai achitat taxa de examen prin intermediul sistemului de înscriere online.

Te rugăm să te asiguri că ne-ai trimis următoarele documente:

 • formularul de înscriere (PDF 471KB);
 • o copie a actului de identitate valid (buletin sau pașaport);
 • o copie a ordinului de plată/dovezii de plată;
 • un formular de consimțământ (PDF 212KB) din partea părintelui/tutorelui legal (dacă ai sub 18 ani).

Important: Candidații care nu au cetățenie română trebuie să prezinte o copie a pașaportului valabil.

6. ALEGE MODALITATEA DE PLATĂ

Taxa de înscriere pentru anul 2015 este 760 RON.

Poți alege una dintre următoarele modalități de plată:

1)  online, cu cardul de credit/debit Visa sau Mastercard. Plata se efectuează la finalul înscrierii online.

Este posibil ca banca emitentă a cardului dumneavoastră să perceapă un comision de schimb valutar pentru această operațiune deoarece contul în care urmează să efectuați plata online este deschis în EUR. Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați banca emitentă a cardului dumneavoastră.

Compania Chase Paymentech din SUA, liderul global in procesarea plăților online, asigură securitatea tranzacțiilor online efectuate prin website-ul British Council. Compania a fost aleasă de British Council în urma unui proces sever de selecție efectuat la nivel global, astfel încât să corespundă celor mai exigente cerințe de securitate online.

2)  numerar / transfer bancar (taxele bancare vor fi acoperite de către candidat)

 • Numerar la orice ghișeu al Băncii Transilvania sau al CEC Bank în contul British Council 
 • Transfer bancar în contul nostru cu următoarele detalii:

Beneficiar: British Council 
Deschis la: Citibank Europe plc - Dublin sucursala România (Calea Victoriei, nr. 145, Bucuresti)   
Cont: IBAN RO88 CITI 0000 0008 2601 2196 C.U.I. / C.F.: 9000 0000 26598 / 22.02.91

La secțiunea reprezentând a ordinului de plată trebuie să completezi:  Modul / nume complet / oraș / data testului. 

După efectuarea plății, te rugăm să ne trimiți ordinul de plată împreună cu celelalte documente prin curier/poștă. Dacă te-ai înscris online, este necesar să ne trimiți ordinul de plată, prin e-mail, la adresa ielts@britishcouncil.ro.

Dacă intenţionezi să decontezi taxa de examen la compania ta, te rugăm să iei în considerare că facturile sunt emise doar la cerere, în termen de maximum 30 de zile de la data efectuării plății.

7.  FINALIZEAZĂ ÎNSCRIEREA

Acest pas nu este obligatoriu dacă te-ai înscris și ai achitat taxa de examen prin intermediul sistemului de înscriere online.

Pentru a efectua înscrierea prin curier/poștă te rugăm să trimiți documentele specificate la pasul 5 la adresa:

British Council București - IELTS test
Calea Dorobanților, nr. 14
Sector 1, București
010572

Aplicațiile incomplete nu vor fi procesate, deci te rugăm să te asiguri că ai trimis toate documentele necesare înscrierii, în perioada de înscriere.

8. DUPĂ ÎNSCRIERE

După finalizarea și confirmarea înscrierii vei primi un e-mail generat automat care conține codul de acces la portalul de pregătire online: Road to IELTS.

Cu cinci zile lucrătoare înainte de data testului vei primi un alt e-mail ce va include informații despre locație, ora de începere a testului și data probei orale.

Pentru mai multe informații, te rugăm să contactezi echipa IELTS la: ielts@britishcouncil.ro.

Candidați cu Aranjamente Speciale

IELTS a fost creat ca un test în urma căruia îți vor fi evaluate abilitățile de limba engleză într-un mod obiectiv, indiferent de aranjamentele speciale de care ai nevoie.

De exemplu, oferim ajutor pentru persoanele cu afecțiuni vizuale, probleme de auz sau dislexie.

Te rugăm să ne contactezi cu trei luni înainte de data testului pentru care vrei să te înscrii pentru a afla cum poți aplica pentru aranjamente speciale.

Retragere

Dacă dorești să te retragi de la test, te rugăm să citești politica de retragere (PDF 162KB) înainte de a prezenta o cerere.

Poți cere retragerea de la testul IELTS dacă: 

 • înaintezi o cerere cu mai mult de cinci săptămâni înainte de data examinării. Îți vom returna contravaloarea testului, din care vom reține o taxă administrativă de £30;
 • înaintezi o cerere cu mai puțin de cinci săptămâni înainte de data examinării. Centrul de testare va aproba cererea ta doar dacă vreunul din următoarele cazuri speciale se aplică situației tale: probleme medicale, deces în familie, accident sau serviciu militar. În acest caz, următoarele documente în original trebuie să ajungă la British Council București, nu mai târziu de cinci zile lucrătoare de la data testului: certificat medical în original/dovada în original a situației speciale și cererea de transfer/retragere (PDF 162KB) completată și semnată.

Transfer

Poți cere transferul către o altă dată de test: 

 • cu cel puțin cinci săptămâni înainte de data testului pentru care te-ai înscris, completând formularul de transfer (PDF 162KB);
 • cu mai puțin de cinci săptămâni de la data testului. Centrul de testare va aproba cererea ta doar dacă vreunul din următoarele cazuri speciale se aplică situației tale: probleme medicale, deces în familie, accident sau serviciu militar. În acest caz, următoarele documente în original trebuie să ajungă la British Council București, nu mai târziu de cinci zile lucrătoare de la data testului: certificat medical în original/dovada în original a situației speciale și cererea de transfer/retragere (PDF 48KB) completată și semnată. 

Notă: Va fi aprobat un singur transfer către o nouă dată de testare. Candidații cărora li se aprobă transferul către o nouă dată și care nu se vor prezenta la test, chiar dacă se afla în situațiile speciale de mai sus, nu mai au dreptul la un nou transfer sau la retragerea de la test.

Pregătește-te

Dacă te înscrii pentru testul IELTS la British Council poți beneficia de acces la o gamă largă de materiale de pregătire create special pentru a te ajuta să obții cel mai bun rezultat la testul IELTS. 

1. Cursul Road to IELTS – 30 de ore de pregătire online gratuită

Road to IELTS este o resursă online de studiu individual foarte populară care te ajută să te pregătești pentru probele de Ascultare, Citire, Scriere și Vorbire ale testului IELTS.

Creat de British Council pentru candidații IELTS, portalul Road to IELTS include: 

 • Materiale de pregătire;
 • Teste;
 • Tutoriale;
 • Punctaj online;
 • Unelte de evaluare pentru a-ți măsura progresul.

Poți încerca cele 10 ore gratuite de Road to IELTS chiar acum.

Când te înscrii la testul IELTS vei primi încă 20 de ore de acces la Road to IELTS.

2. Alte materiale online British Council de pregătire

Te putem ajuta și cu o selecție online de materiale de pregătire pentru probele Ascultare și Vorbire.

Pregătește-te pentru proba Ascultare a testului IELTS

Pregătește-te pentru proba Vorbire a testului IELTS

3. Site-ul LearnEnglish 

LearnEnglish este un site dedicat învățării limbii engleze unde vei găsi nenumărate resurse utile, cum ar fi:

 • resurse video;
 • podcasts;
 • tutoriale de gramatică și vocabular;
 • resurse din domeniul afacerilor și reviste;
 • jocuri;
 • sfaturi pentru IELTS.

4. Cărți IELTS 

Poți achiziționa o selecție de cărți de pregătire pentru testul IELTS de la noi. Aceste materiale sunt aprobate de către British Council, Cambridge English şi IELTS Australia.

În plus, abonându-te la bibliotecile British Council ai acces la resurse audio și cărți care pot fi împrumutate pentru a te pregăti pe cont propriu.

5. Cursuri British Council

Dacă îți dorești să te pregătești pentru testul IELTS cu un profesor calificat, trebuie să știi că organizăm cursuri de limba engleză care îți vor oferi multe informații utile despre susținerea unui test IELTS.

Află mai multe informații despre cursurile IELTS și înscrierea la curs

Rezultate

Înțelegem că rezultatele obținute la testul IELTS sunt importante pentru tine. Știm că îți dorești să ai acces la ele cât mai repede posibil, dar este la fel de important și ca acestea să reflecte cunoștințele tale de limba engleză.

Îți vei primi rezultatul în 13 zile de la data testului. 

Rezultate IELTS online și prin poștă

Îți vei putea vizualiza rezultatele începând cu ora 14:00, în a 13-a zi după test.

Rezultatul tău IELTS (sau Test Report Form) va fi disponibil, de asemenea, după ora 14:00, în a 13-a zi după test.

Nu vei putea obține rezultatul telefonic, prin e-mail sau fax.

Test Report Form-urile (TRFs) sunt eliberate după cum urmează:

 • Exemplarul tău de Test Report Form

Vei primi o singură copie a Test Report Form-ului. Nu vom putea elibera alte exemplare dacă prima copie a fost pierdută.

Test Report Form-uri pentru instituții

Putem trimite exemplare suplimentare (maxim cinci) ale Test Report Form-ului altor instituții (ex. universități, agenții de emigrare, etc.). 

Dacă dorești să beneficiezi de acest serviciu după eliberarea rezultatelor, trebuie să completezi formularul IELTS Extra Test Report Form (TRF) (PDF, 42KB) și să îl trimiți pe e-mail la ielts@britishcouncil.ro

Instituțiile vor solicita mereu exemplare originale ale Test Report Form-ului tău. Exemplarele scanate sau xeroxate nu vor fi acceptate.

Instituțiile pot să verifice rezultatele candidaților prin intermediul Serviciului de Verificare al Test Report Form-urilor IELTS. Pentru a accesa rezultatele tale vor avea nevoie de numărul de Test Report Form care poate fi găsit în josul certificatului, în partea dreaptă.

Perioada de valabilitate a Test Report Form-ului

Instituțiile nu acceptă de obicei Test Report Form-uri mai vechi de doi ani de zile. Dacă Test Report Form-ul a fost emis cu mai mult de doi ani în urmă, instituțiile vor avea nevoie de o dovadă că ți-ai menținut nivelul de limba engleză în acest timp.

Înțelege rezultatele la testul IELTS

Testul IELTS asigură rezultate pentru toate nivelele de limba engleză: rezultatele nu funcționează pe sistemul ”admis” sau ”respins”. Vei obține un punctaj de la unu la nouă pentru fiecare probă în parte: Ascultare, Citire, Scriere și Vorbire.

Poți afla mai multe informații despre rezultatele testului IELTS și sistemul de punctaj

Află cum se relaționează punctajul la testul IELTS cu Scala Comună Europeană de Referință.

Cum poți contesta rezultatul

Este puțin probabil să existe o greșeală în procesul de notare. Dacă totuși consideri că a avut loc o greșeală, poți aplica pentru Enquiry on Results iar testul tău va fi recorectat. Termenul limită pentru Enquiry on Results este de șase săptămâni din ziua testului scris. 

Poti cere recorectarea unuia sau a mai multor module. Pentru a face contestație, trebuie să completezi formularul Enquiry on Results (PDF 41KB), să plătești taxa de recorectare de 60 de lire sterline (achitată în lei, la cursul intern British Council) și să prezinți certificatul IELTS original. Taxa este aceeași, indiferent de numărul modulelor care se vor recorecta.

Taxa se va returna integral dacă în urma recorectării obții un scor mai mare. Recorectarea se face la Londra de către examinatori calificați, numiți de Cambridge English Language Assessment, iar rezultatul contestației sosește prin e-mail în opt săptămâni de la expedierea cererii în Londra.

Pot să susțin din nou testul IELTS?

Poți susține examenul de câte ori vrei. Trebuie să ții însă cont de faptul că, pentru a-ți îmbunătăți rezultatele de la un test la altul, trebuie să investești timp și resurse în pregătirea pentru IELTS.