Ultima actualizare: Miercuri, 16 martie 2022

Unde pot găsi informații despre datele de testare disponibile în orașul meu / zona mea / România?

Informațiile despre sesiunile de examene disponibile sunt actualizate pe site-ul nostru, iar fiecare sesiune va fi vizibilă în sistemele noastre de înscriere. Te rugăm să verifici informațiile cu privire la datele de examinare disponibile: 

Am fost înscris la un examen care a fost suspendat de către centru. Cum pot solicita transferul la o nouă sesiune?

Dacă nu ai solicitat rambursarea taxei de examinare în urma suspendării sesiunii la care ai fost programat inițial, colegii din centrul de testare te vor informa de îndată ce ești programat pentru o nouă dată.

Dacă centrul de examinare a început să organizeze examene, poți lua legătura direct cu reprezentanții acestuia pentru a verifica noua data a examenului tău sau a solicita rambursarea taxei achitate.

Examenul meu a fost suspendat și am fost transferat la o altă sesiune. Îmi mai pot modifica opțiunile?

Dacă ai fost transferat la o nouă sesiune de reprezentanții centrul de examinare și nu ai fost consultat în prealabil, poți solicita un alt transfer fără costuri suplimentare.

Dacă ai fost consultat referitor la noua dată de examinare și ai acceptat-o, nu poți beneficia de un transfer gratuit la o altă sesiune. În acest caz, va fi nevoie să contactezi centrul de examinare și să precizezi un motiv valabil în sprijinul cererii tale, dar și să accepți achitarea unei taxe administrative mici, conform procedurii standard pentru transferuri.

M-am înscris la examen printr-un centru partener. Care sunt pașii necesari pentru a mă transfera la o altă sesiune?

Te rugăm să contactezi centrul respectiv pentru a discuta despre transfer.

Cum / când pot primi certificatul?

Poți accesa rezultatele testului IELTS (IELTS Candidate Portal) aici. Acestea sunt disponibile în 13 zile calendaristice de la momentul susținerii testului pentru varianta pe hârtie, respectiv în 5-7 zile calendaristice pentru varianta pe computer. Rezultatele sunt accesibile online timp de 28 de zile, însă nu trebuie folosite ca o confirmare oficială. 

Poți accesa rezultatele pentru examenele Cambridge Assessment English aici, folosind codul personal pe care l-ai primit. Rezultatele sunt accesibile timp de 4-6 săptămâni de la momentul susținerii examenului pe hârtie, respectiv două săptămâni pentru varianta pe computer. 

Centrul de examinare te va informa cu privire la modul în care-ți va fi trimis certificatul IELTS (IELTS Test Report Form), respectiv certificatul Cambridge Assessment English. 

Din motive de securitate a datelor, nu putem oferi informații despre rezultatele examenelor prin telefon, e-mail sau fax.

Împreună cu partenerii noștri în examinare, ne străduim să expediem rezultatele examenelor susținute în termenele standard.  

Unde pot găsi mai multe informații cu privire la sesiunea la care sunt programat (loc, oră, etc.)?

Vei primi un orar aferent sesiunii tale care va conține toate informațiile cu privire la ziua examenului (loc, ora la care trebuie să ajungi, ora examenului, etc.). Dacă nu primești un astfel de mesaj cu trei zile înainte de data la care este programat examenul tău, te rugăm să contactezi centrul de examinare imediat. 

De asemenea, vei primi un mesaj de la centrul de examinare privind măsurile de siguranță în vigoare în ziua examenului. 

 

Puteți trimite un mesaj către universitate pentru a le confirma că examenul meu a fost suspendat?

Dacă te-ai înscris la o sesiune IELTS, vom informa instituția care recunoaște rezultatul referitor la faptul că aceasta a fost suspendată. 

Dacă te-ai înscris pentru un examen Cambridge English, putem informa universitatea că examenul tău a fost suspendat. Te rugăm să ne trimiți un e-mail la contact@britishcouncil.ro cu detaliile examenului și unde dorești să fie trimisă notificarea. 

Informații despre cadrul în care se vor desfășura examenele în perioada următoare

Implementăm toate măsurile de siguranță în conformitate cu legislația națională în vigoare și în acord cu partenerii noștri internaționali. Informații detaliate găsești în secțiunea „Downloads” (mai jos). 

Pentru buna desfășurare a sesiunilor de examene în perioada următoare, recomandăm citirea documentelor din partea de jos a paginii.

Este sigur pentru mine să susțin un examen administrat de British Council? // Sunt înscris la o sesiune de examene – ce măsuri de siguranță ați adoptat?

Siguranța candidaților înscriși la examenele administrate de British Council este prioritară pentru noi. Înainte de a desfășura sesiuni de examinare: 

  • Ne asigurăm că respectăm toate măsurile de siguranță recomandate de autoritățile naționale, precum și cele corespunzătoare politicii British Council.
  • Pregătim personalul de la centrul de examinare astfel încât să poată gestiona în condiții optime sesiunea de examinare.

Am adoptat următoarele măsuri de siguranță în centrele noastre de examinare: 

  • Curățarea acestora în profunzime înainte de fiecare sesiune.
  • În cazul sesiunilor pe computer, ansamblul echipamentului este dezinfectat înainte de fiecare sesiune. 
  • Staff-ul nostru poartă măști. 
  • Ți se va recomanda ferm folosirea unei măști atâta timp cât te afli în spații publice din centrul de examinare, și să respecți distanțarea fizică. 
  • Dacă dorești, poți folosi mănuși din latex, însă acest criteriu nu este obligatoriu. 
  • Vom asigura disponibilitatea dezinfectantului pentru mâini în centrul de testare și rugăm candidații să-l utilizeze în mod regulat și/sau să-și spele mâinile constant. 
  • Nu vom oferi instrumente de scris candidaților; acestora li se va comunica să se asigure că se prezintă la examen cu instrumentele de scris personale.
  • Nu putem oferi apă potabilă candidaților, din motive de siguranță. De aceea, candidații sunt rugați să se prezinte la examen cu o sticlă de apă proprie.

Există o limită a numărului maxim de persoane cărora li se permite accesul în centrul de examinare?

Centrele de examinare pot primi un număr limitat de candidați. Acesta va depinde de măsurile legale dispuse de autoritățile guvernamentale, precum și de spațiul disponibil. Dat fiind faptul că am implementat măsuri în sensul distanțării fizice, sesiunile de examinare se vor desfășura cu mai puțini candidați decât înainte de perioadaCovid-19. 

Asigurați disponibilitatea mănușilor și a gelului dezinfectant pentru mâini?

Vom asigura existența dezinfectantului pentru mâini în mai multe puncte din centrul de examinare, precum și existența săpunului lichid în grupurile sanitare pentru a putea fi utilizate de candidați. 

Nu vom oferi măști candidaților, însă acestora le este recomandată purtarea măștilor în ziua examenului.

Nu vom oferi mănuși din latex candidaților. Îți poți aduce propria pereche în ziua examenului, dar purtarea acestora este opțională. 

Cum pot contacta Serviciul de Relații Clienți?

Vom continua să fim alături de publicul nostru, fie prin contact@britishcouncil.ro, fie telefonic, la numărul 021 307 96 00 (luni-vineri, 09.00 - 17.00). 

Dacă nu ai găsit un răspuns la întrebarea ta, ne poți contacta aici