Ultima actualizare: joi 4 iunie 2020

Cât timp vor fi suspendate examenele British Council?

Pentru a proteja sănătatea tuturor candidaților, vom continua să respectăm recomandările autorităților naționale in ceea ce privește COVID 19. Examenele sunt suspendate până pe 8 iunie (IELTS), respectiv 15 iunie (Cambridge Assessment English), însă acest termen poate fi extins în concordonță cu recomandările autorităților naționale. 

Înscrierile pentru examenele de dupa această dată sunt deschise.

Te invităm să accesezi paginile IELTS și Cambridge English pentru mai multe informații despre sesiunile de examinare. 

Examenul meu a fost suspendat. Mă pot transfera pentru o altă data de testare?

Desigur, transferul este posibil pentru majoritatea examenelor, inclusiv IELTS și Cambridge English. Te invităm să accesezi paginile corespunzătoare de înscrieri pentru mai multe detalii referitoare la datele de testare disponibile. 

Dacă te-ai înscris pentru un examen direct la organizația prin care administrăm examenul, te rugăm să contactezi instituția respectivă pentru a afla mai multe detalii despre procedura de transfer. 

M-am înscris pentru un examen la unul dintre centrele partenere. Cum mă pot transfera pentru o altă dată?

Te rugăm să contactezi centrul partener pentru a solicita un transfer către o altă dată de examinare. 

Când și cum pot primi rezultatele examenului pe care l-am susținut?

Rezultatele examenelor vor fi procesate în condiții obișnuite pentru toate sesiunile care au avut loc înainte de suspendarea examinărilor. 

Îți poți acces rezultatele pentru testul IELTS prin intermediul IELTS Candidate Portal.

Rezultatele examenelor Cambridge English sunt disponibile pe website-ul Cambridge English

Rezultatele IELTS pot fi vizualizate în Test Taker Portal în 13 zile de la data testului pentru IELTS pe hârtie și în 5-7 zile de la data testului IELTS pe computer. 

Rezultatele IELTS pot fi vizualizate online timp de 28 de zile, însă nu pot fi folosite drept confirmare oficială a perfomanțelor obținute. 

Rezultatele examenelor Cambridge English sunt disponibile la patru sau șase săptămâni de la data examenului pe hârtie și la două săptămâni de data examenului pentru cele pe computer. 

Rezultatele nu pot fi transmise prin telefon, e-mail sau fax. 

Rezultatele vor fi disponibile în termenele limită?

British Council și organizațiile prin care administrăm examenele fac tot ce este posibil pentru ca rezultatele să fie emise în termenele limită. 

Cu toate acestea, situația actuală este una excepțională; având în vedere că multe dintre punctele de lucru sunt închise, iar personalul lucrează în circumstanțe neobișnuite, pot apărea întârzieri în eliberarea rezultatelor. Dacă acest lucru se va întâmpla, vei fi înștiințat în cel mai scurt timp. 

Echipa de Relații cu Clienții și-a suspendat activitatea. Cum îmi pot primi certificatul?

Echipa departamentului de Examene lucrează de acasă, acesta fiind motivul pentru care, în această perioadă, nu putem expedia certificate. 

Dacă nu ai primit deja prin curier Test Report Form-ul IELTS sau certificatul Cambridge English sau nu l-ai ridicat de la sediul nostru înainte de suspendarea activității noastre cu publicul, acesta va fi păstrat în condiții sigure până când îl vom putea expedia direct la adresa ta sau către centrul partener la care te-ai înscris. 

Dacă în momentul înscrierii ai completat detaliile unei instituții care poate avea acces la rezultatul tău IELTS, în cele mai multe cazuri, instituția va putea vizualiza performanțele tale prin intermediul platfomei online de verificare. Instituțiile care recunosc rezultatele vor primi notificări referitoare la restricțiile cauzate de COVID 19. 

În perioada în care sediile noastre nu sunt deschise nu vei putea ridica Test Report Form-ul IELTS sau certificatul. 

Se vor organiza sesiuni extraordinare pentru examenele Cambridge în perioada următoare?

În colaborare cu partenerii noștri, Cambridge English, vom finaliza un calendar de sesiuni pentru perioada următoare pentru a veni în ajutorul candidaților și al centrelor partenere. 

Deocamdată, calendarul nu este încă finalizat, astfel încât te rugăm să verifici paginile dedicate de pe site-ul nostru pentru noi informații referitoare la programul sesiunilor. 

Puteți trimite un mesaj către universitate pentru a le confirma că examenul meu a fost suspendat?

Dacă te-ai înscris la o sesiune IELTS, vom informa instituția care recunoaște rezultatul referitor la faptul că aceasta a fost suspendată. 

Dacă te-ai înscris pentru un examen Cambridge English, putem informa universitatea că examenul tău a fost suspendat. Te rugăm să ne trimiți un e-mail la contact@britishcouncil.ro cu detaliile examenului și unde dorești să fie trimisă notificarea. 

Cum pot contacta Serviciul de Relații Clienți?

Sediile noastre sunt închise în această perioadă, însă Echipa de Relații Clienți poate oferi asistență telefonic, la 021 307 96 00 (luni-vineri, 09.00 - 17.00) sau prin e-mail, la adresa contact@britishcouncil.ro. Răspundem la fiecare solicitare primită, însă pot surveni anumite întârzieri în timpul de răspuns. Te rugăm să ne scuzi pentru orice întârziere și îți mulțumim pentru înțelegere și cooperare. 

Dacă nu ai găsit un răspuns la întrebarea ta, ne poți contacta aici