Adolescenți care dezbat într-o clasă

Despre Debate @British

Clubul Debate @British îşi propune să introducă adolescenţii în lumea dezbaterilor academice în formatul World Schools. Debate @British urmăreşte să familiarizeze participanţii cu aspectele teoretice ale dezbaterilor şi să ofere în acelaşi timp activităţi practice menite să ajute tinerii să îşi dezvolte abilităţi de gândire critică şi analitică, argumentare şi exprimare în public. 

Prin participarea la activităţile propuse şi prin dezbaterile pe teme din domenii variate, participanţii vor deveni mai informaţi şi, în acelaşi timp, mai implicaţi în probleme de interes naţional şi internaţional.

Dezbaterile sunt o activitate foarte populară atât curricular, cât și extracurricular, în Marea Britanie și în alte țări din vestul Europei, și reprezintă un atu în portofoliul copilului tău, dacă își doreșe să studieze la o universitate de top din străinătate.

Prin înscrierea la Debate @British, copilul tău va beneficia și de un abonament gratuit timp de 5 luni la biblioteca noastră din Iaşi.

Taxe și niveluri

Clubul Debate @British se adresează elevilor din clasele clasele IX-XII. 

Clubul este adresat începătorilor în dezbateri, iar taxa de participare este de 500 RON. Vor fi dezvoltate abilități precum gândirea analitică, oratoria, lucrul în echipă și individual, cercetare, analiză și argumentare.

Clubul este alcătuit din trei module teoretice și un modul de practică:

  • Beginner - 500 RON - adresat începătorilor în dezbateri. Vor fi dezvoltate abilități precum gândirea analitică, oratoria, lucrul în echipă și individual, cercetare, analiză și argumentare.
  • Intermediate - 500 RON - pentru absolvenții modulului Beginner. Participanții vor aprofunda abilitățile dobândite la primul modul și vor avea șansa să participe la competiții de dezbateri pentru începători.
  • Advanced - 500 RON - pentru absolvenții modulului Intermediate. Participanții vor aprofunda abilitățile dobândite la modulele Beginner și Intermediate și vor participa la competiții naționale de dezbateri.
  • Practice club - 500 RON - pentru absolvenții celor trei module teoretice. Participanții vor exersa dezbaterile în format competițional și, pe baza performanței, vor participa la competiții internaționale.

Orar

Clubul are un modul de toamnă, unul de iarnă și unul de primăvară. 

O grupă trebuie să fie alcătuită din minim 6 participanți.

Un modul cuprinde 10 ședințe de 90 minute fiecare, organizate săptămânal, în fiecare miercuri, de la 17:45 la 19:15, la sediul British Council din Iași.

Clubul Debate @British se va desfășura în perioada 7 decembrie 2016 – 8 martie 2017, cu vacanţă in perioadele 15 decembrie 2016 – 10 ianuarie 2017 şi 2-14 februarie 2017. 

Module Peioada de desfășurare Vacanțe
Iarnă 7 decembrie 2016 - 8 martie 2017 15 decembrie 2016 - 10 ianuarie 2017 şi 2-14 februarie 2017

Temele abordate

Pe parcursul modulului pentru Începători, temele sunt următoarele:

• Argumentarea

• Contraargumentarea

• Stilul în dezbateri

• Cercetarea

• Etica în dezbateri

• Luarea de notiţe în dezbateri

• Formatul World Schools

• Construirea cazurilor în dezbateri

Trainer

Mihaela Pasciuc

Este profesor de limba engleză la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Iaşi. Pasiunea pentru dezbateri a existat dintotdeauna, fiind una din activităţile preferate în cadrul orelor. Începând cu anul 2009, a participat la diverse cursuri de formare în domeniul dezbaterilor (formatul Karl-Popper şi World Schools) în urma cărora a contribuit la relansarea clubului de dezbateri al Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” în calitate de coordonator. A participat la diverse competiţii de dezbateri în calitate de arbitru.

Cum te poți înscrie

Pentru a putea participa la clubul Debate este necesar ca nivelul limbii engleze să fie minim B2 conform Scalei Comune Europeane de Referință pentru Limbi a Consiliului Europei.

Dacă e prima dată când participi la clubul Debate @British, va fi necesar să susţii un interviu la sediul British Council Iaşi. Te rugăm să ne contactezi pentru o programare la 0232 316 159 sau bc.iasi@britishcouncil.ro

Interviul este o scurtă discuție în limba engleză menită să evalueze nivelul tău de fluență în limba engleză, pentru a ne asigura că te vei putea bucura din plin de activitățile de la clubul de dezbateri. 

Am nevoie de un interviu?

Te poți înscrie fără interviu dacă ai susținut un examen, un test de nivel sau dacă ai urmat un curs la noi care să dovedească nivelul minim cerut solicitat pentru înscrierea la club.

Verifică mai jos evaluările acceptate pentru înscrierea fără interviu la clubul Debate @British.

Curs British Council absolvit*: Upper Secondary B2

Test de nivel*: Upper Secondary B2

Examen Cambridge: FCE

Examen IELTS**: scor 5.5

* Curs / test de nivel din ultimele 12 luni.

** Examen susținut în ultimii 2 ani.

Ce se întâmplă după interviu?

Imediat ce vei obține rezultatul interviului, colegii noștri îți vor prezenta opțiunile potrivite. 

Plata taxei poate fi făcută:

- în numerar sau cu cardul bancar la sediul nostru;

- prin transfer bancar*.

*Te rugăm să soliciți detaliile de plată de la Echipa noastră de Relații cu Clienții dacă doreşti să plăteşti prin transfer bancar. 

Pentru a finaliza înscrierea și a-ți asigura locul în grupă, taxa de participare trebuie achitată integral.