Imagine aniversară 80 de ani de relații culturale în România

În 2018, British Council sărbătorește 80 de ani de la înființarea centrului din România. Cu această ocazie vrem să sărbătorim felul în care relațiile culturale au transformat România, Marea Britanie și Europa și să continuăm împreună misiunea de a crea un viitor mai bun prin artă, cultură și educație. 

Istoric

British Council este organizația internațională a Marii Britanii pentru relații culturale și oportunități educaționale. Am deschis primul centru în România în octombrie 1938. 

Pe parcursul ultimilor 80 de ani, am ajutat tineri lideri în cultură și educație din România să dezvolte noi abilități și parteneriate internaționale. În anii '90, activitatea noastră în predarea limbii engleze și proiectele cu comunități artistice au ajutat la reluarea legăturilor dintre România și Marea Britanie. În prezent, mai mulți tineri ca niciodată au șansa să se conecteze cu Marea Britanie prin intermediul activităților și resurselor noastre online. 

Am trecut și prin perioade dificile - suspendarea activității în timpului celui De-al Doilea Război Mondial sau divergențele diplomatice din perioada comunistă. Astăzi avem noi provocări, întrucât decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană va influența modul în care lucrăm în Europa. 

Răspundem la aceste provocări așa cum am făcut-o întotdeauna - construim parteneriate care întăresc sistemele existente pentru artiști și instituții educaționale; dezvoltăm rețelele noastre astfel încât tot mai mulți tineri să aibă acces la oportunități din Marea Britanie; prezentăm și aducem cele mai bune lucruri din Marea Britanie publicului din România. 

Programul nostru aniversar include și o rememorare a punctelor-cheie din trecut, dar privește și spre viitor, pentru a reafirma angajamentul nostru pentru viitor. Îi invităm pe oamenii cu care lucrăm, de la elevi la lideri, să sărbătorească alături de noi felul în care colaborarea culturală a schimbat România și restul Europei în bine de-a lungul ultimilor 80 de ani. 

Citește mai mult

British Council are o istorie bogată în România, iar o bună parte din ea a fost surprinsă cu măiestrie de Dennis Deletant în eseul său "Good wine needs a bush: The British Council and Romania, 1937 to 1990" - te invităm să îl citești mai jos. 

Vezi și