Debate @British - schiță cu doua persoane ce dezbat

Ai avut vreodată o idee grozavă dar nu ai reușit să o transmiți cum ți-ai fi dorit? 

La cursurile Debate @British organizate de British Council și ARDOR Muntenia vei învăța tehnici de vorbire în public, analiză și argumentare pe care le vei pune în practică prin dezbateri pe diverse teme și niveluri de complexitate.

Se pune accentul atât pe formă, cât și pe conținut, așadar vei avea oportunitatea de a-ți dezvolta în același timp abilitățile de argumentare, vorbire în public și persuasiune. De asemenea, îți vei îmbunătăți fluența și abilitățile de conversație în limba engleză. 

Ce vei învăța la Debate @British?

Îmbunătățește-ți viața personală și profesională învățând cum să: 

 • îți exprimi mai bine ideile, să fii mai convingător și să găsești argumente puternice;
 • construiești un discurs original și să îl susții cu o atitudine potrivită (prin limbaj verbal și non-verbal);
 • îți dezvolți gândirea analitică și cunoștințele în domenii variate;
 • dezbați rațional din diverse perspective și poziții opuse, cu aceeași ușurință;

În plus, prin înscrierea la Debate @British beneficiezi și un abonament gratuit la biblioteca British Council din București, cu acces la peste 10.000 de resurse în limba engleză.

Structură, program și taxe

Cursurile Debate @British sunt structurate în trei module progresive, Essentials, Eloquence și Eminence. Modulele sunt gândite pentru a-ți oferi instrumentele de bază ale argumentării și dezbaterii în limba engleză, astfel încât să poți deveni un vorbitor nu doar mai fluent, ci și mai convingător.

În cadrul modulelor vei parcurge noțiuni privind structura și tipul argumentelor, vorbirea în public și comunicarea persuasivă, și îți vei dezvolta aceste abilități prin dezbateri și exerciții de argumentare. Poți vedea mai jos detalii despre modulele disponibile în această iarnă. 

Debate Essentials

Debate-ul este o formă structurată de dezbatere academică, compusă din echipe cu număr egal de membri. Aceștia sunt puși în situația de a pune în valoare “pro” și “contra” argumente diferite pentru ambele fațete ale unor chestiuni asupra cărora oamenii, deși bine intenționati, pot fi în dezacord. La primul modul de debate, vei aprofunda:

 • tehnici de argumentare;
 • tehnici de vorbire în public;
 • formatul de dezbateri.

Aceste obiective se ating atât prin elemente teoretice, cât și elemente practice, în special discursuri și dezbateri în echipe pe subiecte de interes (carieră, business, societate, economie). Toate activitățile au loc în limba engleză, iar abilitățile dobândite includ gândirea critică, dezvoltarea de argumente pe subiecte diverse, ascultarea activă și reacția rapidă la ideile parterului de conversație cât și prezentarea unui discurs fluent în limba engleză. 

La absolvirea modulului de curs vei primi și un certificat emis de British Council și ARDOR Muntenia. 

Program și taxe

Un modul de curs cuprinde 20 de ore, împărțite în 10 ședințe a câte 2 ore. Taxa de participare pentru un modul Debate Essentials este de 849 de lei.  Următoarea serie Debate Essentials va începe în luna februarie 2020Ședințele se desfășoară după programul de mai jos:

Luni, 08.00 - 10.00

Luni, 19.00 - 21.00

3 februarie - 6 aprilie 2020

3 februarie - 6 aprilie 2020

Debate Eloquence

Acest modul este destinat absolvenților Debate Essentials sau participanților cu experiență în dezbateri și argumentare. 

La al doilea modul de debate, vei:

 • aprofunda abilitățile dobândite la primul modul de debate prin noi tehnici de facilitare;
 • învăța să identifici erori de logică în mai multe tipuri de discurs;
 • aprofunda metode prin care poți răspunde rapid și eficient partenerilor de conversație.

La absolvirea modulului de curs vei primi și un certificat emis de British Council și ARDOR Muntenia. 

Program și taxe

Un modul de curs cuprinde 20 de ore, împărțite în 10 ședințe a câte 2 ore. Taxa de participare pentru un modul Debate Eloquence este de 849 de lei. Următoarea serie Debate Eloquence va începe în luna februarie 2020. Ședințele se desfășoară după programul de mai jos:

Marți, 19.00 - 21.00

4 februarie - 7 aprilie 2020

Debate Eminence

Acest modul este destinat absolvenților Debate Eloquence sau participanților cu experiență în dezbateri și argumentare. 

La al treilea modul de debate, vei:

 • învăța să încadrezi ideile tale într-o formă persuasivă, potrivită audienței;
 • exersa metode de a crea o viziune comună pentru echipă într-o dezbatere;
 • exersa împărțirea timpului în mod eficient pentru a avea maximum de impact.

La absolvirea modulului de curs vei primi și un certificat emis de British Council și ARDOR Muntenia. 

Program și taxe

Un modul de curs cuprinde 20 de ore, împărțite în 10 ședințe a câte 2 ore. Taxa de participare pentru un modul Debate Eminence este de 849 de lei. 

Nu sunt programate cursuri Debate Eminence în perioada următoare.  

Trainerii Debate @British

Trainerii clubului Debate @British, sunt profesioniști în domeniul dezbaterilor și antrenori cu vechime în cadrul celei mai mari asociații de dezbateri din România, ARDOR Muntenia. Au experiență bogată atât în organizarea de traininguri și ateliere de dezbateri, argumentare și vorbire în public pentru adulți și companii, cât și în pregătirea echipelor de tineri pentru competiții naționale și internaționale. 

ȘERBAN PITIC

Antrenor și arbitru la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice (WSDC), trainer al Academiei Internaționale de Dezbateri Academice Slovenia (WSDA), coordonator a numeroase turnee naționale și arbitru la multe alte turnee internaționale, Șerban Pitic este unul dintre cei mai titrați trainer de dezbateri din România. De-a lungul timpului, Șerban a livrat numeroase traininguri pentru profesori, studenți și elevi și a organizat o serie de evenimente educaționale importante în lumea dezbaterilor.

ADRIAN MĂLĂIEȘ POPESCU

Adrian Mălăieș-Popescu este trainer de dezbateri de peste 7 ani și directorul executiv al ARDOR Muntenia, unde coordonează echipa executivă a asociației din 2012. Este totodata instructor senior al clubului de dezbateri "LDC" unde lucrează cu peste 30 de copii săptămânal și alături de care participă și arbitrează la numeroase de competiții de dezbateri anual. Experiența în public speaking îl recomandă ca unul dintre cei mai versatili traineri ARDOR.

LAURA DRĂGOI

Laura Drăgoi activează în numeroase proiecte de dezbateri și vorbire în public de peste șase ani. Fost debater competitiv, Laura a ajuns, printre altele, în finala competiției în engleză Oxford IV. A coordonat zeci de evenimente de dezbateri naționale și internaționale și a antrenat tineri și profesori în Slovenia, Bulgaria și în România. A făcut parte din echipa României la Campionatul Mondial de Dezbateri, iar apoi a devenit antrenor, pregătind ultimele trei generații de debateri pentru campionatele mondiale.

Cum te poți înscrie

Înscrierile sunt deschise până pe 31 ianuarie 2020.

Este necesar să fii fluent în limba engleză pentru a te putea bucura de cursurile Debate @British; nivelul minim necesar este upper-intermediate.
De aceea, dacă e prima dată când participi la cursurile noastre de dezbateri, va fi necesar să programezi întâi un scurt interviu de înscriere

În cazul în care ai mai participat la clubul Debate @British, ai primit prin e-mail detalii despre noile module. Te rugăm să ne contactezi pentru detalii. 

Link-uri externe