Clubul BritTeen București

La clubul BritTeen, copiii și adolescenții din clasele 1-12 își pot îmbunătăți abilitățile de conversație cu ateliere creative și distractive în limba engleză pe diferite teme, de la artă, jocuri și exprimare creativă la oratorie, dezvoltare personală și lucru în echipă.

Dacă vrei să-l ajuți pe copilul tău să exerseze cunoștințele dobândite la cursurile de limba engleză sau să-i oferi un mediu plăcut în care să-și dezvolte abilitățile și să lege noi prietenii, îl așteptăm la atelierele tematice BritTeen. 

Orarul și atelierele BritTeen

Structura clubului

Clubul BritTeen are trei trimestre: de toamnă, iarnă și de primăvară. În cadrul fiecărui trimestru, copiii pot participa la ateliere compuse din șase ședințe de o oră și jumătate fiecare, sau, pentru elevii din clasele 5-8, la atelierul special BritStar cu Andrei Aradits, compus din 8 ședințe a câte două ore. 
Atelierele se desfășoară sâmbăta la sediul principal British Council din Calea Dorobanţilor nr.14. 

Atelierele și programul BritTeen

Pentru fiecare grupă de vârstă există multe ateliere disponibile. Copilul tău poate alege să participe la atelierele tematice ale clubului, iar dacă este în clasele 5-8, îl poți înscrie și la "BritStar: Acting Games" cu actorul Andrei Aradits, un atelier special de 8 ședințe axat pe dezvoltarea personală prin teatru și improvizație.

Trimestrul de toamnă
(octombrie - decembrie)

Datele ședințelor
7, 21 oct | 11, 25 noi  | 9, 16 dec

Program
16:30-18:00 | 18:15-19:45

Vezi mai jos ce ateliere poți alege pentru copilul tău, în funcție de clasa în care este înscris la școală:

BritStar Acting Games cu Andrei Aradits: clasele 5-8

BRITSTAR: ACTING GAMES

Actoria nu este un ”talent”. Este o abilitate. Iar partea bună la abilități este faptul că ele pot fi predate și învățate. Oricine are puțină intuiție, puțină imaginație și poate ceva mai mult entuziasm sau curiozitate poate să învețe să joace. Pentru că actoria de calitate nu este altceva decât arta de a te comporta normal în situații imaginare. 

Vino să afli care sunt instrumentele de bază ale actoriei și improvizației și cum poți să ai control total asupra emoțiilor. Nu te lăsa păcălit de asocierea actoriei cu ideea de a ”înșela” sau a ”minți” publicul - dimpotrivă, poate cel mai important lucru pe care îl vei învăța va fi să te exprimi cu maximă sinceritate. Vino la BritStar şi îndrăgosteşte-te de actorie!

DESPRE TRAINER

Andrei Aradits, actor, a jucat în numeroase piese de teatru, filme și seriale de televiziune, iar în prezent este membru în juriul emisiunii ”Te cunosc de undeva” de la postul de televiziune Antena 1. 
A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, clasa prof. Florin Zamfirescu. A debutat pe scena Teatrului Evreiesc de Stat, unde a jucat până în 2002, având apoi roluri importante în spectacole de la Teatrul Bulandra (Regele Lear, Turandot) sau Teatrul Național din București (Edward al III-lea). 
A jucat și în lungmetraje (Restul e tăcere, Slaughter, Greșeala din trecut) sau seriale de televiziune (În familie, Efect 30, Narcisa Sălbatică), precum și în scurtmetrajul ”10”, în regia lui Dorian Boguță, prezentat în 2010 la Festivalul de Film Cannes și inclus în programul ”Romanian Short Waves”. 

ORARUL BRITSTAR

Atelierul "BritStar: Acting Games" cuprinde 8 ședințe de 2 ore fiecare, organizate sâmbăta, conform programului de mai jos:

  • Date: 7 octombrie - 25 noiembrie, în fiecare sâmbătă 
  • Ore: 14:30 - 16:30

Ateliere: clasele 1-2

Ateliere disponibile în trimestrul de toamnă

16:30 - 18:00 Play & learn

18:15 - 19:45 Wow Lab

 16:30 - Play & learn (Lucia Radu-Simota)

Vrei să vezi cum e să te distrezi în limba engleză? Te așteptăm la atelier! Ne jucăm cu desen și lucru manual, trecem prin exerciții amuzante de mișcare și improvizație, ne testăm imaginația cu povești cât mai creative, râdem, vorbim în engleză și învățăm, încet-încet, cum chiar învățatul poate fi ușor și distractiv.

18:15 - Wow lab (Anca Tănăsescu)

Hrănește-ți curiozitatea și experimentează distracția în laborator! Descoperă partea inedită a fizicii și a chimiei cu acest atelier de experimente și educație științifică, unde vei afla cum poți să te joci substanțe, culori, iluzii optice, construcții, pante și efecte ale gravitației. Vei descoperi partea cea mai distractivă a științei și vei înțelege mai bine felul în care funcționează lumea din jurul tău.

Ateliere: clasele 3-4

Ateliere disponibile în trimestrul de toamnă

16:30 - 18:00 Wow Lab
16:30 - 18:00 The world of food
16:30 - 18:00 ImproFUN

18:15 - 19:45 Play & learn
18:15 - 19:45 Pet superheroes
18:15 - 19:45 Modern art masters

16:30 - Wow lab (Anca Tănăsescu)

Hrănește-ți curiozitatea și experimentează distracția în laborator! Descoperă partea inedită a fizicii și a chimiei cu acest atelier de experimente și educație științifică, unde vei afla cum poți să te joci substanțe, culori, iluzii optice, construcții, pante și efecte ale gravitației. Vei descoperi partea cea mai distractivă a științei și vei înțelege mai bine felul în care funcționează lumea din jurul tău.

16:30 - The world of food (Iulia Cojocaru)

Vino să descoperi lumea diversă a gastronomiei! Ne jucăm cu ingrediente și învățăm despre feluri de mâncare din întreaga lume, precum și despre ce impact are felul în care mâncăm și trăim asupra lumii, ce înseamnă risipa de mâncare și cum o putem controla. Discutăm, gătim feluri principale, deserturi, gustări și aperitive, iar la finalul fiecărei ședințe luăm acasă rețetele învățate, ca să le exersăm și în familie.

16:30 - ImproFUN (Dorin Eugen Ionescu)

Vino să înveți cum să te distrezi și să fii natural prin teatru și improvizație! Jocuri, tempo, ritm, spontaneitate, creativitate, discurs, distracție și multă joacă sunt ingredientele cu care vom lucra și cu ajutorul cărora vei învăța să fii încrezător, să reacționezi rapid în orice situație, să te folosești de imaginație și idei creative, să comunici mai ușor și să te cunoști mai bine. Hai în joc!

18:15 - Play & learn (Lucia Radu-Simota)

Vrei să vezi cum e să te distrezi în limba engleză? Te așteptăm la atelier! Ne jucăm cu desen și lucru manual, trecem prin exerciții amuzante de mișcare și improvizație, ne testăm imaginația cu povești cât mai creative, râdem, vorbim în engleză și învățăm, încet-încet, cum chiar învățatul poate fi ușor și distractiv.

18:15 - Pet superheroes (Oana Costache)

Avem cel puțin un lucru în comun cu prietenii noștri blănoși: suntem mai buni când ne place ceea ce facem. Hai să ne distrăm și să descoperim prin jocuri și activități surprinzătoare rolurile diverse pe care le au animalele în viața noastră și cum abilitățile lor sunt adevărate superputeri. Vom învăța cum să comunicăm cu cățeii terapeuți, cum să descifrăm limbajul corpului la pisici și cum putem deveni cei mai buni prieteni ai animăluțelor folosind metode pozitive de dresaj.

18:15 - Art masters (Adina Maiorescu)

Ce poate fi mai grozav decât o provocare creativă? Descoperă artiști faimoși, tehnici inedite și distrează-te cu texturi și culori. Îți vei exprima personalitatea prin ilustrații, tricouri pictate sau colaje originale, vei crea portrete, obiecte sau povești care însoțesc imaginile. Prin exerciții concepute să te ajute să descoperi arta modernă, vei îmbrățișa  creativitatea și imperfecțiunile, vei câștigi noi abilități lingvistice și vei avea inspirație pentru viitoare proiecte de artă.

Ateliere: clasele 5-6

Ateliere disponibile în trimestrul de toamnă

16:30 - 18:00 Picture this
16:30 - 18:00 Act your way out
16:30 - 18:00 Your 3D world

18:15 - 19:45 Lights, camera, action!
18:15 - 19:45 Math magic
18:15 - 19:45 The world of food

16:30 - Picture this (Anca Dima)

Ești fotograf amator? Vino să descoperi toate formele artistice pe care le poate lua o poză. Prin jocuri distractive și discuții deschise, vei afla că poți înțelege lucrurile din jurul tău, oamenii sau chiar pe tine însuți mai bine experimentând cu fotografia digitală sau analog, vei învăța să creezi imagini cu personalitate și vei lucra pe parcursul celor 6 ședințe la propria ta expoziție, de la concept la realitate.

16:30 - Act your way out! (Marius Smîntînă)

Te așteptăm la un atelier distractiv și interactiv de teatru și improvizație! Pe parcursul ședințelor vei avea ocazia să creezi și să interpretezi diverse scenete inedite inspirate din viața reală, iar prin excerciții și tehnici ghidate, îți vei dezvolta creativitatea și imaginația și vei învăța să asculți și să comunici mai bine în engleză, să fii mai încrezători și mai spontan. 

16:30 - Your 3D world (Alexandru Popovici)

Vrei să afli cum au fost create obiectele 3D din filmele și jocurile tale preferate? Și ce-ai zice dacă ai putea chiar tu să construiești lumi 3D? Înscrie-te și vei afla cum să modelezi obiecte, cladiri și interioare 3D folosind unul dintre instrumentele profesionale folosite de la arhitectură la Google Maps: Sketchup. Îți vei putea apoi folosi creatiile în proiectele școlare, pentru a le imprima 3D, dar și în jocuri sau altundeva pe net. Doar nu uita să îți aduci laptop-ul cu încărcător și mouse!

18:15 - Lights, camera, action! (Iulia Delia Popa)

Te-ai întrebat vreodată ce se află în spatele filmelor tale preferate? Să faci un film nu e ușor, e doar 10% magie și 90% muncă asiduă. Vom analiza procesul realizării filmelor și vom crea de la zero propriul nostru film scurt pentru a-l înțelege mai bine. Vei învăța cum să scrii pentru cinema și cum să-ți exprimi ideile într-un mod structurat și interesant, precum și tehnici de bază de filmare care îți vor face poveștile să prindă viață pe ecran.

18:15 - Math magic (Dan Radu-Simota)

Vrei să găsești un mod prin care matematica să nu pară dificilă, ci de-a dreptul fascinantă? Te așteptăm la o călătorie distractivă printr-un tip special de matematică – matematica vedică. Prin jocuri și exerciții interactive și multe povești captivante din spatele calculelor, vei afla mai multe un sistem antic de matematică mentală și vei învăța tehnici testate de care te vor ajuta să impresionezi pe oricine rezolvând probleme de aritmetică cu viteza fulgerului. Vino să devii un MateMagician!

18:15 -  The world of food (Iulia Cojocaru)

Vino să descoperi lumea diversă a gastronomiei! Ne jucăm cu ingrediente și învățăm despre feluri de mâncare din întreaga lume, precum și despre ce impact are felul în care mâncăm și trăim asupra lumii, ce înseamnă risipa de mâncare și cum o putem controla. Discutăm, gătim feluri principale, deserturi, gustări și aperitive, iar la finalul fiecărei ședințe luăm acasă rețetele învățate, ca să le exersăm și în familie. 

Ateliere: clasele 7-8

Ateliere disponibile în trimestrul de toamnă

16:30 - 18:00 Say it loud!
16:30 - 18:00 The best of YOU

18:15 - 19:45 Masquerade
18:15 - 19:45 Digital animation

16:30 - Say it loud! (Răzvan Ropotan)

Vino să înveți tehnici utile de vorbire în public, să afli cum să îți exprimi gândurile și dorințele eficient și cum să scapi de emoții când susții un discurs, la școală, la examen sau oriunde altundeva, totul prin exerciții de improvizație și oratorie. Îți vei șlefui abilitățile de comunicare și modurile de exprmare prin exerciții, vei discuta despre puterea ideilor, a imaginilor și a exemplelor, despre importanța celor temperamentului și a atenției, despre limbajul verbal și non-verbal și vei exersa prin discursuri și povestiri.

16:30 - The best of YOU (Sabina Dumitrescu)

Ştim că ştii zicala „cunoaşte-te pe tine însuţi”, dar ştii tot ce ar trebui să ştii? Te așteptăm într-o călătorie de auto-descoperire care te va aduce mai aproape de cea mai bună versiune a ta. Vei afla cum temperamentul și personalitatea influențează interacțiunile tale și cum te poți folosi de asta, vei descoperi ce roluri joci în societate, vei învăța cum să îți înțelegi emoțiile și cum să coumunici eficient, precum și cum să îți setezi obiective și să le urmărești.  

18:15 - Masquerade (Marius Smîntînă)

Te așteptăm la un atelier inedit și distractiv de teatru cu măști! Prin jocuri de improvizație, exerciții de bază de actorie și folosirea abilă a unor măști simple, vei învăța să comunici mai bine, atât verbal, cât și non-verbal, vei deveni mai expresiv și mai dezinvolt, vei afla cum îți poți controla emoțiile și vei înțelege mai bine trăirile și motivațiile diverselor personaje. Vino să-ți dezvolți înscrederea în tine și abilitățile de comunicare!

18:15 - Digital animation (Alexandru Popovici)

Vrei să afli cum funcționează filmele și desenele animate, sau cum să creezi animatii simple cu care să impresionezi? La acest atelier vei descoperi secretele imaginii în mișcare și vei învăța să folosesti programe ca Photoshop pentru a crea animații și pentru a modifica fotografii. Vei putea folosi conoștințele dobândite pentru a-ți îmbunătăți proiectele școlare sau pe cele personale. Doar nu uita să îți aduci laptop-ul cu încărcător și mouse!

Ateliere: clasele 9-12

Ateliere disponibile în trimestrul de toamnă

16:30 - 18:00 The best of YOU
16:30 - 18:00 Compass for career & life

18:15 - 19:45 Words of wisdom
18:15 - 19:45 reCreative writing

16:30 - The best of YOU (Sabina Dumitrescu)

Ştim că ştii zicala „cunoaşte-te pe tine însuţi”, dar ştii tot ce ar trebui să ştii? Te așteptăm într-o călătorie de auto-descoperire care te va aduce mai aproape de cea mai bună versiune a ta. Vei afla cum temperamentul și personalitatea influențează interacțiunile tale și cum te poți folosi de asta, vei descoperi ce roluri joci în societate, vei învăța cum să îți înțelegi emoțiile și cum să coumunici eficient, precum și cum să îți setezi obiective și să le urmărești.  

16:30 - Compass for career & life (Constantin Dedu)

Examene, facultate, presiune, competițe. De ce faci asta? Care este cea mai bună carieră pentru tine și cum reușești să o urmezi? Dacă este propria ta cale, atunci tu trebuie să o creezi. Vino la atelier și descoperă mai multe despre tine și despre cum poți să îți atingi obiectivele de învățare și de carieră. Vei afla cum să faci un CV, cum să-ți creezi o strategie în viață sau să-ți faci un plan de dezvoltare personală și ce pași trebuie să urmezi de acum încolo.

18:15 - Words of wisdom (Sabina Dumitrescu)

Există atât de multe surse de cunoaştere în lume, de la descoperiri ştiinţifice la inovaţii tehnologice la creaţii artistice şi gândire filozofică. Vom lua bucăţele de înţelepciune din diverse domenii, vom comenta utilizarea şi utilitatea lor şi ne vom forma propriile opinii şi puncte de vedere. Vom analiza dacă şi în ce mod ar putea face o diferenţă din perspectiva lumii sau pentru doar pentru noi, din perspectivă psihologică. Învaţă, gândeşte critic, discută, analizează, împărtăşeşte, dezbate, integrează!

18:15 - reCreative writing (Alexandra Popa)

Există o groază de feluri în care putem explora poveștile noaste preferate, fie ele desprinse din realitate sau ficțiune. Și o groază de lucruri pe care le putem învăța de la eroii noștri preferați. Și o groază de posibilități de a scrie fără pix și hârtie. Vino să te redescoperi la acest atelier și să dai frâu liber imaginației! Te vei mișca, vei dezbate, vei inventa și reinventa lumi și povești, iar pe parcurs vei descoperi cum latura ta creativă te poate ajuta mai departe în viață.

Cât costă clubul BritTeen?

Taxe pentru atelierele clubului BritTeen:

  Membri noi Membri vechi*
Atelier BritTeen de 6 ședințe 300 270
BritStar: Acting Games cu Andrei Aradits (8 ședințe) 700 700

Prețurile sunt exprimate în RON.

*Ești considerat membru vechi dacă ai participat la atelierele sau taberele BritTeen oricând pe parcursul ultimelor 12 luni. 

Cum poți face înscrierea

Dacă e prima dată când copilul tău participă la atelierele BritTeen, te rugăm să urmezi procedura de înscriere detaliată aici

În cazul în care copilul tău a participat la atelierele sau taberele BritTeen în ultimele 12 luni, te rugăm să ne contactezi pentru înscrierea directă.