Clubul BritTeen Cluj-Napoca

La Clubul BritTeen din Cluj-Napoca se pot înscrie copiii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. Activitățile clubului de conversație sunt structurate pe clase și țin cont de nivelul de cunoștințe de limba engleză al participanților. 

În secțiunile de mai jos vei găsi o listă completă cu mai multe informații despre atelierele BritTeen disponibile în această toamnă pentru fiecare grupă de vârstă.

Orarul BritTeen

Clubul BritTeen are un modul de toamnă, unul de iarnă și unul de primăvară, iar fiecare atelier durează două luni şi este alcătuit din opt şedinţe, care au loc săptămânal, la sediul British Council din Cluj-Napoca (strada Arany Janos, nr. 11). Pe parcursul verii sunt organizate ateliere intensive care au loc zilnic.

Ședințele atelierelor de toamnă se desfășoară în perioada 14 februarie - 8 aprilie 2017. Mai multe detalii despre tematica, orarul şi perioada de desfăşurare a atelierelor sunt disponibile mai jos.

Atelierul de toamnă - preșcolari (4-6 ani)

Orarul atelierului

Atelierul cuprinde opt şedinţe a câte o oră. Şedinţele se desfăşoară săptămânal, conform următorului orar:    

Zi Interval orar
Marți 16:15 - 17:15
Sâmbătă 10:00 - 11:00

Când voi fi mare (IOANA ELIZA DEAC) 

Scopul acestui atelier este de a implica participanţii într-o serie de discuţii şi jocuri de rol legate de profesiile pe care le-ar plăcea să le aibă când vor fi mari: artist, astronaut, clovn, doctor, mecanic, sportiv, profesor, poliţist sau orice altă ocupaţie sugerată de participanţi. 

Atelierul de toamnă - Clasele 1-2

ORARUL ATELIERULUI

Atelierul cuprinde opt şedinţe a câte o oră și jumătate. Şedinţele se desfăşoară săptămânal, conform următorului orar:    

Zi Interval orar
Joi 16:15 - 17:45
Sâmbata 13:30 - 15:00

Distracţie cu purceluşi (IOANA ELIZA DEAC) 

În cursul acestui atelier participanţii vor avea ocazia să-şi îmbunătăţească abilităţile comunicative şi sociale, precum şi cunoştinţele despre viaţa animalelor, luând parte la o varietate de activităţi inspirate în principal de enciclopedia pentru începători a lui James Maclaine şi de povestea micului Rory, un purceluş în prima lui zi de şcoală. 

 

Atelierul de toamnă - Clasele 3-4

ORARUL ATELIERULUI

Atelierul cuprinde opt şedinţe a câte două ore. Şedinţele se desfăşoară săptămânal, conform următorului orar:    

Zi Interval orar
Marți 17:30 - 19:30
Sâmbătă 11:15 - 13:15

Povești din lumea mea (DIANA LAURA MUREȘAN ȘI IOANA ELIZA DEAC) 

Atelierul urmărește să încurajeze copiii să vorbească despre interesele proprii, programul zilnic, prieteni și experiențe personale. Activitățile includ citirea unor povești despre copii de vârsta lor, multe jocuri, concursuri, proiecte și joc de rol. Scopul principal al acestora este dezvoltarea abilităților de comunicare ale participanților, a cooperării și muncii în echipă, exprimării de sine și a imaginației.

 

Atelierul de toamnă - Clasele 5-6

ORARUL ATELIERULUI

Atelierul cuprinde opt şedinţe a câte două ore. Şedinţele se desfăşoară săptămânal, conform următorului orar:    

Zi Interval orar
Joi 18:00 - 20:00
Vineri 16:00 - 18:00

Profesori memorabili (IOANA ELIZA DEAC ȘI DIANA LAURA MUREȘAN) 

În cursul acestui atelier participanţii vor analiza diferite profiluri de profesori din poeme, povestiri sau filme. Ei vor fi încurajaţi să-şi exprime în discuţii şi în scris impresiile lăsate de profesorii care au avut un rol marcant în educaţia personală. 

 

Atelierul de toamnă - Clasele 7-8

ORARUL ATELIERULUI

Atelierul cuprinde opt şedinţe a câte două ore. Şedinţele se desfăşoară săptămânal, conform următorului orar:    

Zi Interval orar
Vineri 18:00 - 20:00

Tu ce ai face? (DIANA LAURA MUREȘAN) 

Pe parcursul acestui atelier, participanții vor învăța că dezbaterea este un schimb de idei având ca scop rafinarea gândirii și nu doar o dispută. Copiilor le vor fi prezenate probleme care au nevoie de soluții, exploatând astfel orice oportunitate pentru dezbatere, exprimarea acordului, dezacordului și a opiniei personale într-un mod constructiv. Activitățile includ citirea de articole și vizionarea de filme scurte ca și punct de pornire pentru discuții, jocuri și concursuri. Accentul va fi pus pe dezvoltarea gândirii critice și analitice și soluționarea creativă a problemelor. 

 

Atelierul de toamnă - Clasele 9-12

ORARUL ATELIERULUI

Atelierul cuprinde opt şedinţe a câte două ore. Şedinţele se desfăşoară săptămânal, conform următorului orar:    

Zi Interval orar
Miercuri 18:00 - 20:00

Clubul de lectură (DIANA LAURA MUREȘAN)

Atelierul este conceput ca un club de lectură. În timpul întâlnirilor clubului, participanții vor citi o colecție de povestiri scurte ale faimosului scriitor Roald Dahl, vor discuta concluziile lor neașteptate și felul în care autorul ne invită să privim natura umană dintr-o perspectivă nouă și neobișnuită. De asemenea, la finalul atelierului ei vor transforma una dintre povestiri într-o piesă de teatru și o vor pune în scenă. Activitățile urmăresc să faciliteze o mai largă înțelegere a lumii prin intermediul literaturii, dezvoltarea gândirii critice și analitice precum și îmbogățirea vocabularului și a imaginației. 

 

 

Cât costă clubul BritTeen?

Grupa  Număr maxim de participanți Durată Taxa 
(RON)
Taxa reînscrieri 
(RON)
Preșcolari 12

1h/săptămână

200 180
Clasele 1-2 12 1,5h/săptămână 260 240
Clasele 3-4 15 2h/săptămână 280 260
Clasele 5-6 15 2h/săptămână 280 260
Clasele 7-8 15 2h/săptămână 280 260
Clasele 9-12 15 2h/săptămână 280 260

Oferim o reducere de 10% pentru reînscriere sau pentru înscrierea împreună cu un frate sau o soră.

Toți membrii clubului BritTeen beneficiază de o reducere de 50% la abonamentele bibliotecii. 

Cum te înscrii la clubul BritTeen?

Dacă ai mai fost înscris și ai trecut de etapa interviului, vei primi prin e-mail detalii referitoare la procedura de înscriere în data de 19 ianuarie. 

Dacă nu ai mai fost înscris la BritTeen, va trebui să programezi interviu în perioada 23 ianuarie - 8 februarie și să achiți taxa de înscriere după aflarea rezultatului interviului. Plata se va putea face direct la sediul British Council Cluj-Napoca sau prin transfer bancar și trebuie să aveți în vedere faptul că locurile sunt limitate. Înscrierea se face pe principiul primul venit-primul servit. Locurile la atelierele, cursurile sau taberele alese sunt garantate în momentul achitării taxei de participare și în limita locurilor disponibile. 

Plata prin transfer bancar se poate realiza folosind următoarele detalii: 

  • Beneficiar: British Council, CUI/CF: 9000 0000 26598/22.02.91
  • Număr de cont (IBAN): RO07 CITI 0000 0008 2601 2005, deschis la Citibank Europe plc - Dublin, sucursala România (Bd. Iancu de Hunedoara, Bucureşti)

Te rugăm să menţionezi pe ordinul de plată numele tău complet, iar la secţiunea "reprezentând" să scrii "Cluj BritTeen". Trimite dovada plăţii pe e-mail, împreună cu formularul de înscriere completat, pe adresa bc.cluj@britishcouncil.ro

Pentru informații suplimentare, te rugăm să ne contactezi.