Despre Debate @British

La Debate @British, clubul de dezbateri în limba engleză organizat alături de ARDOR Muntenia, elevii din clasele 7-12 au ocazia să învețe cum să își exprime mai bine ideile și să își dezvolte abilități esențiale de vorbire în public. 

Dezbaterile sunt un sport intelectual ideal pentru a-i dezvolta adolescentului tău gândirea analitică, abilitățile oratorice și spiritul de echipă, precum și nivelul de informare. 

Sunt o activitate foarte populară atât curricular, cât și extracurricular, în Marea Britanie și în alte țări din vestul Europei, și reprezintă un atu în portofoliul oricărui elev care vrea să studieze la o universitate de top din străinătate.

Iar prin înscrierea la Debate @British, participanții beneficiază și de un abonament gratuit la biblioteca noastră din București, cu acces la peste 10.000 de resurse variate în limba engleză. 

Programează un interviu gratuit de înscriere la club.

Taxe și niveluri

Participanții de la Debate @British sunt împărțiți în două grupe de vârstă.

Clubul este alcătuit din trei module teoretice și un modul de practică:

  • Beginner - 700 RON - adresat începătorilor în dezbateri. Vor fi dezvoltate abilități precum gândirea analitică, oratoria, lucrul în echipă și individual, cercetare, analiză și argumentare.
  • Intermediate - 700 RON - pentru absolvenții modulului Beginner. Participanții vor aprofunda abilitățile dobândite la primul modul și vor avea șansa să participe la competiții de dezbateri pentru începători.
  • Advanced - 700 RON - pentru absolvenții modulului Intermediate. Participanții vor aprofunda abilitățile dobândite la modulele Beginner și Intermediate și vor participa la competiții naționale de dezbateri.
  • Practice club - 500 RON - pentru absolvenții celor trei module teoretice. Participanții vor exersa dezbaterile în format competițional și, pe baza performanței, vor participa la competiții internaționale.

Calendar și orar

Clubul are un trimestru de toamnă, unul de iarnă și unul de primăvară. Un trimestru cuprinde 10 ședinţe a câte 2 ore pentru fiecare grupă și o competiție de dezbateri de 1 zi, organizată la finalul trimestrului, duminica. 

Ședințele clubului au loc săptămânal, lunea, la sediul British Council din Bucureşti (Calea Dorobanţilor, nr. 14), conform calendarului de mai jos: 

Trimestre Perioade de desfășurare Vacanțe
Toamnă
(în desfășurare)

2 octombrie - 4 decembrie

-

Iarnă 15 ianuarie - 19 martie (module Beginner)
18 decembrie - 19 martie (module Intermediate, Advanced, Practice)

zile de luni fără cursuri: 25 decembrie, 1 ianuarie, 8 ianuarie, 5 februarie

Primăvară 19 martie - 18 iunie

zile de luni fără cursuri: 2 aprilie, 9 aprilie, 30 aprilie

In fiecare trimestru există trei variante de orar disponibile:

  • 09:00 - 11:00
  • 16:00 - 18:00
  • 19:00 - 21:00

Trainerii clubului Debate @British

Toți trainerii clubului Debate @British sunt acreditați de Asociația Română de Dezbateri, ARDOR Muntenia - cea mai mare asociație de debate din România - și au o experiență bogată în pregătirea elevilor de liceu pentru competiții naționale și internaționale.

Emanuel Beteringhe

Emanuel Beteringhe este trainer de dezbateri de peste 13 ani și Președinte ARDOR. În 2014 a participat cu două echipe de la clubul Debate @British la cele mai mari competiții de debate din România: PTA ( Primu' Turneu Argo) și Saint George City of Debate VIII.

ALINA BUCȘA

Alina Bucșa are o experiență completă a mișcării de dezbateri, participând la turnee naționale și internaționale, întâi ca voluntar sau debater cu rezultate notabile, și apoi ca organizator, arbitru sau coordonator al arbitrilor. A contribuit la inaugurarea a numeroase cluburi de dezbateri, a făcut parte din echipa executivă ARDOR Muntenia în 2012-2013 și a lucrat pentru ARDOR Național în 2016.

Ioana Covei

Din 2007, de când face parte din mișcarea de dezbateri, Ioana Covei a fost trainer, coach și coordonator de club de debate și public speaking. Are un titlu național în oratorie obținut în 2010 și multiple clasări pe podium în competiții naționale de dezbateri. Colaborează cu British Council București din 2012, când a devenit trainer BritTeen, iar apoi trainer Debate @British. Începând cu toamna 2017, Ioana Covei este Delegatul de Tineret al României la ONU. 

Laura Drăgoi

Laura Drăgoi este implicată în numeroase proiecte și provocări de dezbateri și vorbire în public de peste 5 ani. Fost debater competitiv, Laura a ajuns, printre altele, în finala competiției în engleză Oxford IV. A coordonat numeroase evenimente de dezbateri naționale și internaționale și a antrenat tineri și profesori în Slovenia, Bulgaria și în România. A făcut parte din echipa României la Campionatul Mondial de Dezbateri, iar apoi a devenit antrenor, pregătind ultimele trei generații de debateri campionatele mondiale.

Șerban Pitic

Antrenor și arbitru la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice (WSDC), trainer al Academiei Internaționale de Dezbateri Academice Slovenia (WSDA), coordonator a numeroase turnee naționale și arbitru la multe alte turnee internaționale, Șerban Pitic este unul dintre cei mai titrați trainer de dezbateri din România. De-a lungul timpului, Șerban a livrat numeroase traininguri pentru profesori, studenți și elevi și a organizat o serie de evenimente educaționale importante în lumea dezbaterilor.

Nae Șovăială

Nae Șovăială activează în debate din 2004 și colaborează cu British Council din 2012. Ca debater a câștigat Campionatul European de Dezbateri iar ca trainer a antrenat lotul național pentru Campionatul Mondial de Dezbateri din Scoția, 2011. În ultimii doi ani a coordonat formarea a peste 300 de profesori, pregătindu-i să devină traineri de debate. În timpul liber îi place să analizeze sofisme formale și să se plimbe pe plajă.

Adrian Mălăieș-Popescu

Adrian Mălăieș-Popescu este trainer de dezbateri de peste 7 ani și directorul executiv al ARDOR Muntenia, unde coordonează echipa executivă a asociației din 2012. Este totodata instructor senior al clubului de dezbateri "LDC" unde lucrează cu peste 30 de copii săptămânal și alături de care participă și arbitrează la numeroase de competiții de dezbateri anual. Experiența în public speaking îl recomandă ca unul dintre cei mai versatili traineri ARDOR.

Andrei Olaru

Andrei Olaru activează în lumea dezbaterilor academice de peste 8 ani. Este unul dintre antrenorii echipei României la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice (WSDC), trainer de dezbateri cu peste 5 ani de experiență și chief adjudicator la multe competiții, precum și redactor-șef al singurei publicații online dedicate comunității de dezbateri locale, Debate times. Ca debater, s-a calificat în finala Oxford IV și a câștigat numeroase alte competiții internaționale. 

Cum îl poți înscrie pe copilul tău

În această perioadă organizăm înscrieri pentru sesiunea de iarnă a clubului, care începe pe 15 ianuarie pentru modulele Beginner, respectiv 18 decembrie pentru Intermediate, Advanced și Practice Club.

Dacă e prima dată când adolescentul tău ar participa la clubul Debate @British, este necesar să îi programezi online un interviu. Te rugăm să urmezi procedura de înscriere detaliată aici

În cazul în care copilul tău a mai participat la clubul Debate @British, ai primit prin e-mail detalii despre înscriere. Te rugăm să ne contactezi dacă ai orice întrebări. 

Link-uri externe