Teenagers debating in a classroom

Despre Debate @British

Clubul nostru de dezbateri le oferă adolescenților din clasele VII-XII instrumentele și oportunitatea de a învăța cum să își exprime mai bine ideile și să își dezvolte abilitățile de vorbire în public. 

Dezbaterile sunt un sport intelectual care dezvoltă gândirea analitică, abilitățile oratorice și spiritul de echipă, dezvoltând în același timp cunoștințele participanților despre problemele de interes național și internațional. 

Sunt o activitate foarte populară atât curricular, cât și extracurricular, în Marea Britanie și în alte țări din vestul Europei, și reprezintă un atu în portofoliul copilului tău, dacă îți dorești ca el să studieze la o universitate de top din străinătate.

Iar prin înscrierea la Debate @British, participanții beneficiază și de un abonament gratuit la biblioteca noastră din București.

Taxe și niveluri

Participanții de la Debate @British sunt împărțiți în două grupe de vârstă.

Clubul este alcătuit din trei module teoretice și un modul de practică:

  • Beginner - 700 RON - adresat începătorilor în dezbateri. Vor fi dezvoltate abilități precum gândirea analitică, oratoria, lucrul în echipă și individual, cercetare, analiză și argumentare.
  • Intermediate - 700 RON - pentru absolvenții modulului Beginner. Participanții vor aprofunda abilitățile dobândite la primul modul și vor avea șansa să participe la competiții de dezbateri pentru începători.
  • Advanced - 700 RON - pentru absolvenții modulului Intermediate. Participanții vor aprofunda abilitățile dobândite la modulele Beginner și Intermediate și vor participa la competiții naționale de dezbateri.
  • Practice club - 500 RON - pentru absolvenții celor trei module teoretice. Participanții vor exersa dezbaterile în format competițional și, pe baza performanței, vor participa la competiții internaționale.

Calendar și orar

Clubul are un trimestru de toamnă, unul de iarnă și unul de primăvară. Un trimestru cuprinde 10 ședinţe a câte 2 ore pentru fiecare grupă și o competiție de dezbateri de 1 zi, organizată în ultima duminică a trimestului.

Ședințele clubului au loc săptămânal, lunea, la sediul British Council din Bucureşti (Calea Dorobanţilor, nr. 14), conform calendarului de mai jos: 

Trimestre Perioade de desfășurare Vacanțe
Primăvară 10 aprilie - 26 iunie 2017
Competiție: 25 iunie

17 aprilie, 24 aprilie*, 1 mai 2017
*doar pentru unele dintre grupe

In fiecare trimestru există trei variante de orar disponibile: 09:00 - 11:00, 16:00 - 18:00 și 19:00 - 21:00.

Trainerii clubului Debate @British

Toți trainerii clubului Debate @British sunt acreditați de Asociația Română de Dezbateri, ARDOR Muntenia - cea mai mare asociație de debate din România - și au o experiență bogată în pregătirea elevilor de liceu pentru competiții naționale și internaționale.

Emanuel Beteringhe

Emanuel Beteringhe este trainer de dezbateri de peste 13 ani și Președinte ARDOR. În 2014 a participat cu două echipe de la clubul Debate @British la cele mai mari competiții de debate din România: PTA ( Primu' Turneu Argo) și Saint George City of Debate VIII.

ALINA BUCȘA

Alina Bucșa are o experiență completă a mișcării de dezbateri, participând la turnee naționale și internaționale, întâi ca voluntar sau debater cu rezultate notabile, și apoi ca organizator, arbitru sau coordonator al arbitrilor. A contribuit la inaugurarea a numeroase cluburi de dezbateri, a făcut parte din echipa executivă ARDOR Muntenia în 2012-2013 și a lucrat pentru ARDOR Național în 2016.

Ioana Covei

Din 2007, de când face parte din mișcarea de dezbateri, Ioana Covei a fost trainer, coach și coordonator de club de debate și public speaking. Are un titlu național în oratorie obținut în 2010 și multiple clasări pe podium în competiții naționale de dezbateri. Colaborează cu British Council București din 2012, când a devenit trainer BritTeen, iar apoi trainer Debate @British.

Laura Drăgoi

Laura Drăgoi este implicată în numeroase proiecte și provocări de dezbateri și vorbire în public de peste 5 ani. Fost debater competitiv, Laura a ajuns, printre altele, în finala competiției în engleză Oxford IV. A coordonat numeroase evenimente de dezbateri naționale și internaționale și a antrenat tineri și profesori în Slovenia, Bulgaria și în România. A făcut parte din echipa României la Campionatul Mondial de Dezbateri, iar apoi a devenit antrenor, pregătind ultimele trei generații de debateri campionatele mondiale.

Șerban Pitic

Antrenor și arbitru la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice (WSDC), trainer al Academiei Internaționale de Dezbateri Academice Slovenia (WSDA), coordonator a numeroase turnee naționale și arbitru la multe alte turnee internaționale, Șerban Pitic este unul dintre cei mai titrați trainer de dezbateri din România. De-a lungul timpului, Șerban a livrat numeroase traininguri pentru profesori, studenți și elevi și a organizat o serie de evenimente educaționale importante în lumea dezbaterilor.

Nae Șovăială

Nae Șovăială activează în debate din 2004 și colaborează cu British Council din 2012. Ca debater a câștigat Campionatul European de Dezbateri iar ca trainer a antrenat lotul național pentru Campionatul Mondial de Dezbateri din Scoția, 2011. În ultimii doi ani a coordonat formarea a peste 300 de profesori, pregătindu-i să devină traineri de debate. În timpul liber îi place să analizeze sofisme formale și să se plimbe pe plajă.

Cum te poți înscrie

Dacă e prima dată când participi la clubul Debate @British, va fi necesar să programezi online un interviu. Te rugăm să urmezi procedura de înscriere detaliată aici

În cazul în care ai mai participat la clubul Debate @British, te rugăm să ne contactezi pentru înscrierea directă. 

Link-uri externe