Despre Debate @British

La Debate @British, clubul de dezbateri în limba engleză organizat alături de ARDOR Muntenia, elevii din clasele 7-12 au ocazia să învețe cum să își exprime mai bine ideile și să își dezvolte abilități esențiale de vorbire în public. 

Dezbaterile sunt un sport intelectual ideal pentru a-i dezvolta adolescentului tău gândirea analitică, abilitățile oratorice și spiritul de echipă, precum și nivelul de informare. 

Sunt o activitate foarte populară atât curricular, cât și extracurricular, în Marea Britanie și în alte țări din vestul Europei, și reprezintă un atu în portofoliul oricărui elev care vrea să studieze la o universitate de top din străinătate.

Iar prin înscrierea la Debate @British, participanții beneficiază și de un abonament gratuit la biblioteca noastră din București, cu acces la peste 10.000 de resurse variate în limba engleză. 

Programează un interviu gratuit de înscriere la club.

Taxe și niveluri

Clubul este alcătuit din trei module teoretice și un modul de practică:

  • Beginner - 850 RON - adresat începătorilor în dezbateri. Vor fi dezvoltate abilități precum gândirea analitică, oratoria, lucrul în echipă și individual, cercetare, analiză și argumentare.
  • Intermediate - 850 RON - pentru absolvenții* modulului Beginner. Participanții vor aprofunda abilitățile dobândite la primul modul și vor avea șansa să participe la competiții de dezbateri pentru începători.
  • Advanced - 850 RON - pentru absolvenții modulului Intermediate. Participanții vor aprofunda abilitățile dobândite la modulele Beginner și Intermediate și vor participa la competiții naționale de dezbateri.
  • Practice club - 850 RON - pentru absolvenții celor trei module teoretice. Participanții vor exersa dezbaterile în format competițional și, pe baza performanței, vor participa la competiții internaționale.

Calendar și orar

Clubul are un trimestru de toamnă, unul de iarnă și unul de primăvară. Un trimestru cuprinde 10 ședinţe a câte 2 ore pentru fiecare grupă și o competiție de dezbateri de 1 zi, organizată la finalul trimestrului, duminica. 

Ședințele clubului au loc săptămânal, lunea, la sediul British Council din Bucureşti (Calea Dorobanţilor, nr. 14), conform calendarului de mai jos: 

Trimestre Perioade de desfășurare Vacanțe și alte observații
Toamnă
(finalizat)

15 octombrie - 17 decembrie 2018

-

Iarnă
(în desfășurare)

21 ianuarie - 25 martie 2019

-

Primăvară
(înscrieri deschise)

8 aprilie - 10 iunie 2019

Pe 29 aprilie 2019 nu se vor desfășura cursuri. Sesiunile din 3 și 10 iunie vor fi prelungite și vor avea 3 ore fiecare (09:00 - 12:00, 15:00 - 18:00 sau 18:00 - 21:00 în funcție de intervalul ales). 

In fiecare trimestru există trei variante de orar disponibile:

  • 09:00 - 11:00
  • 16:00 - 18:00
  • 19:00 - 21:00

Trainerii clubului Debate @British

Toți trainerii clubului Debate @British sunt acreditați de Asociația Română de Dezbateri, ARDOR Muntenia - cea mai mare asociație de debate din România - și au o experiență bogată în pregătirea elevilor de liceu pentru competiții naționale și internaționale.

ALINA BUCȘA

Alina Bucșa are o experiență completă a mișcării de dezbateri, participând la turnee naționale și internaționale, întâi ca voluntar sau debater cu rezultate notabile, și apoi ca organizator, arbitru sau coordonator al arbitrilor. A contribuit la inaugurarea a numeroase cluburi de dezbateri, a făcut parte din echipa executivă ARDOR Muntenia în 2012-2013 și a lucrat pentru ARDOR Național în 2016.

LAURA DRĂGOI

Laura Drăgoi este implicată în numeroase proiecte și provocări de dezbateri și vorbire în public de peste 5 ani. Fost debater competitiv, Laura a ajuns, printre altele, în finala competiției în engleză Oxford IV. A coordonat numeroase evenimente de dezbateri naționale și internaționale și a antrenat tineri și profesori în Slovenia, Bulgaria și în România. A făcut parte din echipa României la Campionatul Mondial de Dezbateri, iar apoi a devenit antrenor, pregătind ultimele trei generații de debateri campionatele mondiale.

ȘERBAN PITIC

Antrenor și arbitru la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice (WSDC), trainer al Academiei Internaționale de Dezbateri Academice Slovenia (WSDA), coordonator a numeroase turnee naționale și arbitru la multe alte turnee internaționale, Șerban Pitic este unul dintre cei mai titrați trainer de dezbateri din România. De-a lungul timpului, Șerban a livrat numeroase traininguri pentru profesori, studenți și elevi și a organizat o serie de evenimente educaționale importante în lumea dezbaterilor.

ADRIAN MĂLĂIEȘ-POPESCU

Adrian Mălăieș-Popescu este trainer de dezbateri de peste 7 ani și directorul executiv al ARDOR Muntenia, unde coordonează echipa executivă a asociației din 2012. Este totodata instructor senior al clubului de dezbateri "LDC" unde lucrează cu peste 30 de copii săptămânal și alături de care participă și arbitrează la numeroase de competiții de dezbateri anual. Experiența în public speaking îl recomandă ca unul dintre cei mai versatili traineri ARDOR.

ANDREI OLARU

Andrei Olaru activează în lumea dezbaterilor academice de peste 8 ani. Este unul dintre antrenorii echipei României la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice (WSDC), trainer de dezbateri cu peste 5 ani de experiență și chief adjudicator la multe competiții, precum și redactor-șef al singurei publicații online dedicate comunității de dezbateri locale, Debate times. Ca debater, s-a calificat în finala Oxford IV și a câștigat numeroase alte competiții internaționale. 

Cum îl poți înscrie pe copilul tău

Înscrierile pentru trimestrul de primăvară sunt deschise până pe 4 aprilie 2019. 

Dacă e prima dată când copilul tău ar participa la clubul Debate @British, este necesar să îi programezi online un interviu. Te rugăm să urmezi procedura de înscriere detaliată aici

În cazul în care copilul tău a mai participat la clubul Debate @British, ai primit prin e-mail detalii despre înscriere. Te rugăm să ne contactezi dacă ai orice întrebări. 

Link-uri externe