Despre Debate @British

La Debate @British, clubul de dezbateri în limba engleză organizat alături de ARDOR Muntenia, elevii din clasele 7-12 învață să se exprime cu încredere și să comunice convingător în limba engleză atât în mediul online, cât și offline.

Cursurile desfășurate în format virtual sunt interactive, punând accentul pe abilități de comunicare, prezentare, gândire critică și lucru în echipă. Copiii vor participa la cursuri live, în Clasa Virtuală, susținute de trainerii ARDOR Muntenia prin Zoom. Planul didactic este rezultatul expertizei trainerilor noștri, dezbaterile fiind deja organizate în mediul online în mai multe țări, inclusiv în România. 

Siguranța și protejarea copiilor și a adolescenților sunt prioritare pentru noi. Așadar, am pregătit pentru tine și copilul tău, un ghid care poate fi descărcat în partea de jos a paginii. Acesta reflectă angajamentul nostru pentru garantarea unui mediu de învățare sigur, care oferă susținerea necesară pentru a învăța cu plăcere.

Structură și taxe

Dezbaterile sunt un sport intelectual în care echipe de elevi dezbat pro și contra pe teme de interes pentru ei: școală, drepturi, mediu, societate, sau alte teme alese de traineri împreună cu elevii.

Într-o dezbatere, elevii se pregătesc împreună, însă fiecare oferă un discurs individual. Dezbaterile sunt ideale pentru a-i dezvolta adolescentului tău gândirea analitică, abilitățile oratorice și spiritul de echipă, precum și nivelul de informare. 

Sunt o activitate foarte populară atât curricular, cât și extracurricular, în majoritatea țărilor, inclusiv în Marea Britanie, și reprezintă un atu în portofoliul oricărui elev care vrea să studieze la o universitate de top din străinătate.

Clubul este alcătuit din trei module teoretice:

Modul Abilități exersate

Beginner

(679 RON*)

Adresat începătorilor în dezbateri. Abilitățile principale pe care ne concentrăm sunt:

 • gândirea critică;
 • oratoria;
 • lucrul în echipă și individual;
 • analiză și argumentare. 

Intermediate 

(în desfășurare, nu sunt module noi disponibile pentru cursul de vară care începe în iunie)

Pentru absolvenții modulului Beginner. Participanții vor aprofunda abilitățile dobândite la primul modul precum și noi abilități. Se vor concetra pe:

 • tehnici de lucru în echipă;
 • explorarea unor subiecte diverse;
 • folosirea emoțiilor constructiv;
 • ascultarea și reacția la ideile colegilor.

Advanced 

(679 RON*)

Pentru absolvenții modulului Intermediate. Participanții vor aprofunda abilitățile dobândite la modulele Beginner și Intermediate. Ei vor primi și o diplomă de absolvire a celor trei module teoretice. Se vor concentra pe:

 • cercetarea unor teme mai diverse și mai complexe;
 • ascultare activă și reacție rapidă în conversație;
 • asimilare prin practică;
 • aplicarea conceptelor învățate în situații cât mai apropiate de viața lor. 

Expert

(679 RON*)

Pentru absolvenții modulului Advanced. Participanții vor aprofunda abilitățile dobândite la modulele anterioare. Se vor concentra pe:

 • cercetarea unor teme mai diverse și mai complexe;
 • abilitatea de a prezenta discursuri mai lungi, mai clare și mai persuasive;
 • abilitatea de a evalua performanța lor sau a colegilor și de a oferi feedback constructiv;
 • asimilare prin practică. 

*Pentru înscrierea până pe 7 iunie 2020 la modulul de vară din perioada iunie - iulie, participanții beneficiază de o promoție Early Bird de 50 RON, prețul final fiind de 629 RON. Aceasta nu este cumulabilă cu alte beneficii, cum ar fi vouchere valorice.

Calendar și orar

Cursurile de dezbateri în Clasă Virtuală au loc pe durata întregului an. Un modul în clasă virtuală cuprinde 10 ședinţe a câte 1.5 ore pentru fiecare grupă și o competiție de dezbateri în format virtual de 1 zi, organizată la finalul trimestrului, în weekend. 

Ședințele clubului au loc de două ori pe săptămână, pe platforma de e-learning Zoom. 

Cursuri în Clasă Virtuală Perioade de desfășurare

Iunie - Iulie 2020

Beginner

(înscrieri deschise)

Variante de orar pentru grupele Beginner:

 • În fiecare luni și miercuri, între 15 iunie - 15 iulie, între 10.00 - 11.30.
 • În fiecare marți și joi, între 16 iunie - 16 iulie, între 16.00 - 17.30.
 • În fiecare marți și joi, între 16 iunie - 16 iulie, între 19.00 - 20.30.

Iunie - Iulie 2020

Advanced

(înscrieri deschise)

Variante de orar pentru grupa Advanced:

 • În fiecare luni și miercuri, între 15 iunie - 15 iulie, între 19.00 - 20.30.

Iunie - Iulie 2020

Expert

(înscrieri deschise)

Variante de orar pentru grupele Expert:

 • În fiecare luni și miercuri, între 15 iunie - 15 iulie, între 16.00 - 17.30.
 • În fiecare luni și miercuri, între 15 iunie - 15 iulie, între 19.00 - 20.30.

Trainerii clubului Debate @British

Toți trainerii clubului Debate @British sunt acreditați de Asociația Română de Dezbateri, ARDOR Muntenia - cea mai mare asociație de debate din România - și au o experiență bogată în pregătirea elevilor de liceu pentru competiții naționale și internaționale.

ALINA BUCȘA

Alina Bucșa are o experiență completă a mișcării de dezbateri, participând la turnee naționale și internaționale, întâi ca voluntar sau debater cu rezultate notabile, și apoi ca organizator, arbitru sau coordonator al arbitrilor. A contribuit la inaugurarea a numeroase cluburi de dezbateri, a făcut parte din echipa executivă ARDOR Muntenia în 2012-2013 și a lucrat pentru ARDOR Național în 2016.

LAURA DRĂGOI

Laura Drăgoi este implicată în numeroase proiecte și provocări de dezbateri și vorbire în public de peste 7 ani. Fost debater competitiv, Laura a ajuns în finala competiției în engleză Oxford IV. A coordonat numeroase evenimente de dezbateri naționale și internaționale și a antrenat tineri și profesori la evenimente din Slovenia, Bulgaria și România. A făcut parte din echipa României la Campionatul Mondial de Dezbateri, iar apoi a devenit antrenor, pregătind ultimele patru generații de debateri campionatele mondiale. În timpul liber face, printre altele, și teatru de improvizație.

ȘERBAN PITIC

Antrenor și arbitru la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice (WSDC), trainer al Academiei Internaționale de Dezbateri Academice Slovenia (WSDA), coordonator a numeroase turnee naționale și arbitru la multe alte turnee internaționale, Șerban Pitic este unul dintre cei mai titrați trainer de dezbateri din România. De-a lungul timpului, Șerban a livrat numeroase traininguri pentru profesori, studenți și elevi și a organizat o serie de evenimente educaționale importante în lumea dezbaterilor.

ANDREI OLARU

Andrei Olaru activează în lumea dezbaterilor academice de peste 8 ani. Este unul dintre antrenorii echipei României la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice (WSDC), trainer de dezbateri cu peste 5 ani de experiență și chief adjudicator la multe competiții, precum și redactor-șef al singurei publicații online dedicate comunității de dezbateri locale, Debate times. Ca debater, s-a calificat în finala Oxford IV și a câștigat numeroase alte competiții internaționale. 

RADU ȚIGĂNAȘ

Radu Tigănaș a făcut cunoștință cu dezbaterile încă din liceu, iar în studenție a început să aibă rezultate precum finala de la Great Debaters 2011, finala ESL de la Cambridge IV 2011, câștigător al Turneul Campionilor 2012, finala EFL de la World Universities Debating Championship Berlin 2012 sau finala ESL de la SOAS University of London IV 2013. Este trainer de debate de zece ani și foarte implicat în comunitatea de debate din România. 

Cum îl poți înscrie pe copilul tău

Dacă e prima dată când copilul tău ar participa la clubul Debate @British, este necesar să îi programezi online un interviu telefonic. Te rugăm să urmezi procedura de înscriere detaliată aici

În cazul în care copilul tău a mai participat la clubul Debate @British, ai primit prin e-mail detalii despre înscriere. Te rugăm să ne contactezi dacă ai orice întrebări. 

Înscrierile pentru modulul de vară din perioada iunie - iulie sunt deschise până pe 11 iunie 2020. Pentru înscrierea până pe 7 iunie, beneficiezi de o reducere de 50 RON. 

Link-uri externe