Tineri care suțin examenul IELTS
Tineri care suțin examenul IELTS ©

British Council

Este normal să fii emoționat în ziua testului. Ca să te ajutăm să treci prin această experiență cât mai ușor posibil, am adunat informații care să te ajute să înțelegi ce se va întâmpla în ziua examenului.

La ce oră ar trebui să ajung?

Testul începe la ora 9:00 dimineaţa. Cu toate astea, trebuie să ajungi la ora 8:00 dimineaţa ca să ai timp suficient să te pregătești și să faci poza.

Din păcate, dacă ajungi după ce a început testul, nu ți se va permite să susții examenul.

Cu ce act de identitate trebuie să mă prezint?

Trebuie să vii la examen cu aceeași carte de identitate sau pașaport pe care l-ai atașat la formularul de înscriere. Dacă nu ești cetățean român, singurul act de identitate cu care te poți înscrie este pașaportul. Permisele de conducere și legitimațiile de student nu sunt acceptate ca acte de identitate valide.

Din păcate, candidații care nu se vor prezenta cu un act de identitate valid nu vor putea să susțină testul.

De ce mi se face poză?

Securitatea testului IELTS este importantă pentru noi. Ca măsură suplimentară, personalul departamentului de examene va fotografia candidații în ziua examenului. Această poză va apărea pe certificat (cunoscut și sub numele de Test Report Form). Această procedură este obligatorie.

Candidații sub vârsta de 18 ani trebuie să prezinte un formular semnat de părinte sau de tutorele legal, pentru a putea face poza.

Ce obiecte am voie să iau în sala de examinare?

În sală ai voie să aduci:

  • actul de identitate;
  • un pix și un creion (vei avea nevoie de creion pentru probele de Ascultare și Citire);
  • o radieră;
  • o ascuțitoare;
  • o sticlă de apă.

Nu vei putea să intri cu alte obiecte în sala de examen.

Ce voi face cu celelalte bunuri pe care le am, precum geanta și haina?

Va fi disponibilă o garderobă unde va trebui să îți lași restul bunurilor. Garderoba va fi încuiată pe parcursul testului. British Council nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea sau deteriorarea bunurilor tale la locul examenului. De aceea, îți recomandăm să lași acasă bunurile de valoare, precum telefoane mobile și computere.