Clubul nostru, Debate @British, este biletul tău către un viitor strălucit. Dacă intenționezi să îți continui studiile în străinătate sau să aplici pentru un post competitiv, noi te putem ajuta.

Certificatul primit în cadrul clubului nostru, Debate @British, este apreciat ca o activitate extracurriculară importantă și adaugă valoare portofoliului tău. Vei avea șansa de a-ți îmbunătăți abilitățile de conversație în engleză și de a dobândi altele noi. Primele 500 universități din lume au cursuri de dezbateri și folosesc dezbaterea ca o metodă interactivă de învățare, așa că dacă nu ai avut încă ocazia să înveți cum să dezbați, clubul nostru, Debate @British, este șansa ta! 

Dezbaterea este o formă de discuție bazată pe argumente, în care participanții au opinii diferite și în care concluziile sunt formulate pe baza ideilor prezentate de către debateri

Clubul Debate @British este deschis oricărui student care dorește să-și îmbunătățească abilitățile de dezbatere. Nu trebuie să ai niciun fel de experiență în acest domeniu, trebuie doar să fii curios, dispus să înveți și să ai un nivel conversațional bun în limba engleză. 

Clubul nostru, Debate @British, este momentan disponibil numai în București.

Ce vei învăța la Debate @British?

Îmbunătățește-ți abilitățile și portofoliul academic, învățând cum să: 

  • te pregătești pentru dezbateri bine documentate;
  • îți exprimi mai bine ideile și să îți îmbunătățești abilitățile de a vorbi în public;
  • dezbați rațional din diverse perspective și poziții opuse, cu aceeași ușurință;
  • construiești un discurs original și să îl susții cu o atitudine potrivită, într-un mod convingător (prin limbaj verbal și non-verbal);
  • îți dezvolți gândirea analitică.

În calitate de membru al clubului Debate @British primeşti, de asemenea, un abonament gratuit la biblioteca @British. Află mai multe despre serviciile bibliotecii noastre. 

După parcurgerea programului, membrii clubului vor primi un certificat din partea British Council și ARDOR, principala organizație de dezbateri din România. 

Învață cu ajutorul celor mai buni traineri!

Emi Beteringhe și Nae Șovăială, trainerii clubului Debate @British, sunt profesioniști în domeniul dezbaterilor și antrenori cu vechime în cadrul celei mai mari asociații de dezbateri din România, ARDOR Muntenia. Au experiență bogată atât în organizarea de traininguri și ateliere de dezbateri, argumentare și vorbire în public pentru adulți și companii, cât și în pregătirea echipelor de tineri pentru competiții naționale și internaționale. 

Emi Beteringhe este trainer de dezbateri și președinte al asociației ARDOR, precum și vicepreședinte al Coaliței pentru Educație. Este trainer senior în cadrul ARDOR cu o experiență de peste 13 ani în cursuri de dezbateri și discurs public pentru elevi și studenți. El este, de asemenea, Senior Associate Trainer pentru Human Invest, una dintre companiile de top de training și consultanță din România. În programe corporate Emi a livrat cursuri de Leadership, Comunicare, Negociere, Discurs Public pentru manageri și angajați ai Romtelecom, Metro Group, Bancpost, Kaufland, Siveco.

Nae Șovăială activează în mișcarea de dezbateri din 2004 și colaborează cu British Council din 2012. Ca debater a câștigat Campionatul European de Dezbateri iar ca trainer a antrenat lotul național pentru Campionatul Mondial de Dezbateri din Scoția, 2011. În ultimii doi ani a coordonat formarea a peste 300 de profesori, pregătindu-i să devină antrenori de dezbateri. 

Structură, program și taxe

Clubul oferă un modul teoretic și module de practică, după cum urmează:

MODULUL TEORETIC:

Modulul teoretic (20 de ore / 5 săptămâni) este modulul de inițiere în argumentare și dezbateri în limba engleză. Vei parcurge noțiuni introductive privind structura și tipul argumentelor, vorbirea în public, comunicarea persuasivă și îți vei dezvolta aceste abilități prin dezbateri și exerciții de argumentare.

Un modul teoretic cuprinde 10 ședințe de câte 2 ore. 

Ședințele dintr-un modul teoretic se desfășoară de două ori pe săptămână, marțea și joia, conform programului de mai jos:

Perioadă modul 4 aprilie - 4 mai (marțea și joia)

Interval orar

19:00 - 21:00

Taxa de participare pentru modulul teoretic este de 700 de lei. 

MODULUL DE PRACTICĂ

Modul de practică (10 ore / 5 săptămâni) este doar pentru absolvenţii modulului teoretic. Vei aprofunda abilitățile dezvoltate la modulul teoretic, vei studia strategii retorice avansate și le vei pune în practică prin dezbateri și exerciții de argumentare la nivel înalt, pe teme de mai mare complexitate, primind constant feedback de la trainer privind progresul tău.
După absolvirea modulului teoretic, poți participa la oricâte module de practică dorești.

Un modul de practică include 5 ședințe de câte 2 ore.

Ședințele dintr-un modul de practică se desfășoară o dată pe săptămână, miercurea, conform programului de mai jos:

Perioadă modul 5 aprilie - 3 mai (miercurea)

Interval orar

19:00 - 21:00

Taxa de participare pentru un modul de practică este de 400 de lei. 

Cum te poți înscrie

Dacă e prima dată când participi la clubul Debate @British, va fi necesar să programezi online un interviu în limba engleză înaintea înscrierii. Te rugăm să urmezi procedura detaliată aici

În cazul în care ai mai participat la clubul Debate @British și dorești să te înscrii pentru un modul de practică, te rugăm să ne contactezi pentru înscrierea directă.