Panou cu textul "Information"

Condiții de înscriere și desfășurare a activităților: cluburi și tabere

British Council își rezervă dreptul de a închide grupe de club cu mai puțin de șapte participanți, respectiv tabere cu mai puțin de 18 participanți. În cazul în care nu te putem transfera la un alt atelier / un curs / o tabără potrivită, British Council îți va returna suma plătită integral, fără a oferi dobândă sau alte compensații.

Locurile sunt limitate. Înscrierea se face pe principiul primul venit-primul servit. Locurile la atelierele, cursurile sau taberele alese sunt garantate în momentul achitării taxei de participare și în limita locurilor disponibile.

Numărul maxim de cursanți într-o grupă este de 16. Numărul maxim de participanți într-o tabără este între 20 și 30 (în funcție de capacitatea de cazare).

Ședințele de la care se absentează nu pot fi recuperate. Participanții nu vor fi eligibili pentru returnarea sumei aferente ședințelor de la care au absentat.

Fiecare participant la clubul Debate @British beneficiază de un abonament gratuit la bibliotecă. Fiecare participant la atelierele cluburilor BritTeen sau BritSocial beneficiază de o reducere de 25% la abonamentele de bibliotecă Youth și Standard. 

Abonamentul trebuie făcut pe perioada desfășurării atelierului/cursului.

În cazul schimbării detaliilor de contact, te rugăm să informezi Echipa de Relații cu Clienții.

Politica de retragere și transfer / Returnarea taxei

Taberele BritTeen

Dacă dorești să te retragi din tabăra BritTeen se aplică următoarele reguli:

 • Dacă ne anunți, în scris, cu cel puțin 15 zile înainte de începerea taberei, îți vom restitui suma plătită, mai puțin avansul de 300 de lei din taxa totală de tabără.
 • Nu se mai acceptă cereri de retragere cu 14 zile înainte de începerea taberei.

La solicitarea participanților, transferurile de la o tabără la alta sunt permise doar cu cel puțin 15 zile înainte de începerea taberelor implicate. Transferurile se fac conform principiului primul venit, primul servit, şi pot fi efectuate doar dacă se respectă numărul minim şi/sau maxim de participanţi pentru toate taberele implicate.

British Council îşi rezervă dreptul de a închide unele tabere dacă nu sunt suficienţi participanți înscriși. În astfel de cazuri taxa de participare va fi restituită integral. 

Clubul BritTeen / clubul BritSocial

Dacă dorești să te retragi de la atelierele clubului BritTeen / clubului BritSocial se aplică următoarele reguli: 

 • Dacă ne anunţi, în scris, cu minim 24 de ore înainte de prima ședință, îți vom restitui suma plătită, mai puţin o taxă administrativă de 10%. 
 • Dacă ne anunţi, în scris, după începerea şedinţelor, îți vom restitui suma plătită, mai puţin costul întâlnirilor de atelier organizate* plus o taxă administrativă de 10% (din taxa achitată iniţial). 
 • Nu se mai acceptă cereri de retragere după a doua ședință a atelierului. 

* Cererea de retragere trebuie depusă cu cel puţin 24 de ore înainte de următoarea ședință. 

La solicitarea participanților, transferurile de la un atelier la altul sunt permise doar în cardul aceleiaşi grupe de vârstă, înainte de începerea celei de-a doua ședințe din cadrul trimestrului. Transferurile se fac conform principiului primul venit, primul servit, şi pot fi efectuate doar dacă se respectă numărul minim şi/sau maxim de participanţi pentru toate atelierele implicate.

British Council îşi rezervă dreptul de a închide unele grupe dacă nu sunt suficienţi participanți înscriși. În astfel de cazuri taxa de participare va fi restituită integral. 

Clubul Debate @British

Dacă dorești să te retragi de la cursurile clubului Debate @British se aplică următoarele reguli:

 • Dacă ne anunți, în scris, cu 24 ore înainte de prima ședință, îți vom restitui suma plătită, mai puţin o taxă administrativă de 10%.
 • Dacă ne anunţi, în scris, după însceperea modulului, îți vom restitui suma plătită, mai puțin costul orelor predate* plus o taxă administrativă de 10% (din suma plătită iniţial).
 • În cazul retragerii de la al doilea sau al treilea modul achitat cu reducere, suma de bază pentru restituiri va fi suma plătită iniţial, mai puţin taxa completă aferentă modulelor parcurse anterior; pentru aceasta sumă de bază se aplică politica de retragere standard (vezi mai sus).
 • Nu se mai acceptă cereri de retragere după a doua ședință a modulului.

* Cererea de retragere trebuie depusă cu cel puţin 24 de ore înainte de următoarea ședință.     

La solicitarea participanților, transferurile de la o grupă la alta sunt permise doar în cardul aceleiaşi grupe de vârstă și al aceluiași nivel, înainte de începerea celei de-a doua ședințe din cadrul modulului. Transferurile se fac conform principiului primul venit, primul servit, şi pot fi efectuate doar dacă se respectă numărul minim şi/sau maxim de participanţi pentru toate grupele implicate.

British Council îşi rezervă dreptul de a închide unele grupe dacă nu sunt suficienţi participanți înscriși. În astfel de cazuri taxa de participare va fi restituită integral. 

Politica de protecție a copilului / Obligații ale părinților sau ale tutorelui legal

Considerăm ca avem o responsabilitate față de copiii care participă la cursurile noastre, inclusiv datoria de a-i proteja de diverse tipuri de abuzuri. Realizăm acest lucru prin respectarea legilor din Marea Britanie pentru protecția copiilor, a legislației în domeniu din țările în care operăm, precum și prin aderarea la Convenția Organizației Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copiilor din 1989. 

În conformitate cu politica noastră de protecție a copilului, ne așteptăm ca toți copiii cu vârsta sub 11 ani să fie preluați de la sediul nostru la finalul orei de curs de către familie/persoana desemnată, cu vârsta de peste 14 ani. În cazul în care copilul tău are o vârstă cuprinsă între 11 și 17 ani, suntem conștienți de faptul că este posibil ca să îți fi dat permisiunea ca aceștia să vină și să plece de la sediul nostru neînsoțiți.

Nu ne asumăm responsabilitatea pentru copiii nesupravegheați aflați în incinta British Council în afara orelor de curs.

Notă privind protecția datelor

Conform cerințelor Actului privind Protecția Datelor din Marea Britanie, 1998*, British Council are obligația legală de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, orice date personale pe care ni le furnizezi despre tine sau copilul tău. Pentru datele completate pe fișa de înscriere, scopul colectării este:

 • de a păstra o evidență a cursanților noștri, din punct de vedere academic și educațional;
 • de a păstra o evidența financiară corectă;
 • de a putea să ținem cont de eventualele cerințe speciale ale cursanților noștri;
 • de a oferi o evidență a rezultatelor academice sponsorilor cursanților noștri, dacă este cazul.

Prin înscrierea la curs îți dai acordul ca British Council să colecteze și să proceseze aceste informații pentru scopurile precizate mai sus, care pot implica transferul datelor tale către alte centre British Council.

* O copie a politicii de protecție a datelor este disponibilă la cerere. Pentru acest document sau alte întrebări legate de protecția datelor, te rugăm să contactezi coordonatorul pentru probleme de protecția datelor la adresa: 10 Spring Gardens, London, SW1A 2BN, sau prin e-mail la: data.protection@britishcouncil.org

Obiecte pierdute

British Council nu este responsabil pentru obiectele personale lăsate nesupravegheate. Așadar, recomandarea noastră este să ai grijă de bunurile tale în permanență.

De asemenea, sfatul nostru pentru părinți este să nu îi încurajeze pe copii să vină la lecții cu obiecte de valoare (telefoane mobile, tablete, laptop-uri, etc.).

Vezi și