Panou cu textul "Information"

Condiții de înscriere și desfășurare a activităților: cluburi și tabere

British Council își rezervă dreptul de a închide grupe de club cu mai puțin de șapte participanți, respectiv tabere cu mai puțin de 24 participanți. În cazul în care nu te putem transfera la un alt atelier / un curs / tabără, British Council îți va returna suma plătită integral, fără a oferi dobândă sau alte compensații.

Locurile sunt limitate. Înscrierea se face pe principiul primul venit-primul servit. Locurile la atelierele, cursurile sau taberele alese sunt garantate în momentul achitării taxei de participare și în limita locurilor disponibile.

Numărul maxim de cursanți într-o grupă este de 16. Numărul maxim de participanți într-o tabără este între 28 și 45 (în funcție de capacitatea pensiunii unde grupul este cazat).

Ședințele de la care se absentează nu pot fi recuperate. Participanții nu vor fi eligibili pentru returnarea sumei aferente ședințelor de la care au absentat.

Alte beneficii pentru membrii cluburilor de conversație BritTeen și Debate:

 • Fiecare participant la clubul Debate @British care au loc față în față beneficiază de un abonament gratuit la bibliotecă.
 • Fiecare participant la atelierele cluburilor BritTeen care au loc față în față beneficiază de o reducere de 25% la abonamentele de bibliotecă Youth. 

*Abonamentul trebuie făcut pe perioada desfășurării atelierului/cursului.

În cazul schimbării detaliilor de contact, te rugăm să informezi Echipa de Relații cu Clienții.

Nou! Reguli pentru Clasele Virtuale

Acceptând acești Termeni și Condiții, confirmați că ați primit e-mail și/sau aveți acces pe site-ul British Council, la Ghidul Cursantului și al Părintelui pentru Clasa Virtuală, care include Regulile Clasei și Codul de Conduită, și că dumneavoastră și copilul dumneavoastră sunteți de acord cu ele.

Sunteți de asemenea de acord că veți parcurge Regulile Clasei și Codul de Conduită cu copilul dumneavoastră înainte de prima sesiune a cursului și că le veți respecta.

În cazul în care aceste reguli nu sunt respectate și există încălcări grave ale Codului de Conduită poate duce la suspendarea sau excluderea permanentă, eventual fără rambursarea taxei de curs, a cursantului de către trainer.

Politica de retragere și transfer / Returnarea taxei

Taberele BritTeen

Dacă dorești să te retragi din tabăra BritTeen se aplică următoarele reguli:

 • Dacă ne anunți, în scris, cu cel puțin 15 zile înainte de începerea taberei, îți vom restitui suma plătită, mai puțin avansul de 349 de lei din taxa totală de tabără.
 • Nu se mai acceptă cereri de retragere cu 14 zile înainte de începerea taberei.

La solicitarea participanților, transferurile de la o tabără la alta sunt permise doar cu cel puțin 15 zile înainte de începerea taberelor implicate. Transferurile se fac conform principiului primul venit, primul servit, şi pot fi efectuate doar dacă se respectă numărul minim şi/sau maxim de participanţi pentru toate taberele implicate.

British Council îşi rezervă dreptul de a închide unele tabere dacă nu sunt suficienţi participanți înscriși sau în situații excepționale în care tabăra nu poate fi organizată în condiții sigure din motive întemeiate în afara controlului British Council. În astfel de cazuri, dacă nu putem efectua transferul participantului înscris în altă tabără, taxa de participare va fi restituită integral, fără a oferi dobândă sau alte compensații. 

Alte observații: 

 • Înainte de plecarea în tabără, părintele sau tutorele legal trebuie să anunțe organizatorii de orice aspecte ce țin de siguranța copiilor (alergii, restricții alimentare, etc.).
 • De asemenea, trebuie prezentat avizul epidemiologic pentru participanți. Vă mulțumim pentru susținerea în ceea ce privește buna organizare a teberei. 

Clubul BritTeen

Dacă dorești să te retragi de la atelierele clubului BritTeen se aplică următoarele reguli: 

 • Dacă ne anunţi, în scris, cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de prima ședință, îți vom restitui suma plătită mai puţin o taxă administrativă de 10% (din taxa de participare completă a serviciului);
 • Dacă ne anunţi, în scris, după începerea şedinţelor, îți vom restitui suma plătită, mai puţin costul întâlnirilor de atelier organizate plus o taxă administrativă de 10% (din taxa de participare completă a serviciului). După începerea modulului, cererea de retragere trebuie trimisă în scris cu minim 3 lucrătoare înainte de începerea următoarei ședințe, la adresa laura.dragoi@britishcouncil.ro;
 • Nu se mai acceptă cereri de retragere după a doua ședință a atelierului. 

La solicitarea participanților, transferurile de la un atelier la altul sunt permise doar în cardul aceleiaşi grupe de vârstă, înainte de începerea celei de-a doua ședințe din cadrul trimestrului. Transferurile se fac conform principiului primul venit, primul servit, şi pot fi efectuate doar dacă se respectă numărul minim şi/sau maxim de participanţi pentru toate atelierele implicate. Aceste cereri trebuie transmise în scris cu minim 3 zile lucrătoare înainte de începerea celei de-a 2 la adresa laura.dragoi@britishcouncil.ro

British Council îşi rezervă dreptul de a închide unele grupe dacă nu sunt suficienţi participanți înscriși. În astfel de cazuri taxa de participare va fi restituită integral. 

Clubul Debate @British

Dacă dorești să te retragi de la cursurile clubului Debate @British se aplică următoarele reguli:

 • Dacă ne anunţi, în scris, cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de prima ședință, îți vom restitui suma plătită mai puţin o taxă administrativă de 10% (din taxa de participare completă a serviciului);
 • Dacă ne anunţi, în scris, după începerea şedinţelor, îți vom restitui suma plătită, mai puţin costul întâlnirilor de atelier organizate plus o taxă administrativă de 10% (din taxa de participare completă a serviciului). După începerea modulului, cererea de retragere trebuie trimisă în scris cu minim 3 lucrătoare înainte de începerea următoarei ședințe, la adresa laura.dragoi@britishcouncil.ro;
 • Nu se mai acceptă cereri de retragere după a doua ședință a modulului. 
 • După începerea modulului, nu sunt permise transferurile de la o grupă la alta cu excepția situației în care este necesar transferul în alt interval orar și toate condițiile următoare sunt îndeplinite: transferul se face în cadrul aceleiaşi grupe de vârstă și al aceluiași nivel, cererea este transmisă în scris cu minim 3 zile lucrătoare înainte de începerea celei de-a doua ședințe la adresa laura.dragoi@britishcouncil.ro. Transferurile se fac conform principiului primul venit, primul servit, şi pot fi efectuate doar dacă se respectă numărul minim şi/sau maxim de participanţi pentru toate grupele implicate. 

British Council îşi rezervă dreptul de a închide unele grupe dacă nu sunt suficienţi participanți înscriși. În astfel de cazuri taxa de participare va fi restituită integral. 

Politica de protecție a copilului / Obligații ale părinților sau ale tutorelui legal

Considerăm ca avem o responsabilitate față de copiii care participă la cursurile noastre, inclusiv datoria de a-i proteja de diverse tipuri de abuzuri. Realizăm acest lucru prin respectarea legilor din Marea Britanie pentru protecția copiilor, a legislației în domeniu din țările în care operăm, precum și prin aderarea la Convenția Organizației Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copiilor din 1989. 

În conformitate cu politica noastră de protecție a copilului, ne așteptăm ca toți copiii cu vârsta sub 11 ani să fie preluați de la sediul nostru la finalul orei de curs de către familie/persoana desemnată, cu vârsta de peste 14 ani. În cazul în care copilul tău are o vârstă cuprinsă între 11 și 17 ani, suntem conștienți de faptul că este posibil ca să îți fi dat permisiunea ca aceștia să vină și să plece de la sediul nostru neînsoțiți.

Nu ne asumăm responsabilitatea pentru copiii nesupravegheați aflați în incinta British Council în afara orelor de curs.

Notă privind protecția datelor

Conform cerințelor Actului privind Protecția Datelor din Marea Britanie, 1998*, British Council are obligația legală de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, orice date personale pe care ni le furnizezi despre tine sau copilul tău. Pentru datele completate pe fișa de înscriere, scopul colectării este:

 • de a păstra o evidență a cursanților noștri, din punct de vedere academic și educațional;
 • de a păstra o evidența financiară corectă;
 • de a putea să ținem cont de eventualele cerințe speciale ale cursanților noștri;
 • de a oferi o evidență a rezultatelor academice sponsorilor cursanților noștri, dacă este cazul.

Prin înscrierea la curs îți dai acordul ca British Council să colecteze și să proceseze aceste informații pentru scopurile precizate mai sus, care pot implica transferul datelor tale către alte centre British Council.

* O copie a politicii de protecție a datelor este disponibilă la cerere. Pentru acest document sau alte întrebări legate de protecția datelor, te rugăm să contactezi coordonatorul pentru probleme de protecția datelor la adresa: 10 Spring Gardens, London, SW1A 2BN, sau prin e-mail la: data.protection@britishcouncil.org

Obiecte pierdute

British Council nu este responsabil pentru obiectele personale lăsate nesupravegheate. Așadar, recomandarea noastră este să ai grijă de bunurile tale în permanență.

De asemenea, sfatul nostru pentru părinți este să nu îi încurajeze pe copii să vină la lecții cu obiecte de valoare (telefoane mobile, tablete, laptop-uri, etc.).

Vezi și