FameLab International
Date
vineri, 22 mai 2015 -
De 17:30 până 19:00
Locație
Sala ArCUB, București

Mai mult decât un concurs, un adevărat spectacol pentru toți cei pasionați de știință

Vino să-i urmărești pe cei mai buni tineri comunicatori din România în cadrul finalei naționale a competiției de comunicare a științei - FameLab!

Cei 15 finaliști se vor întrece în cele mai diverse teme științifice și vor încerca să demonstreze publicului larg că știința poate fi comunicată pe înțelesul tuturor. Aceștia vor avea la dispoziție trei minute pentru a impresiona juriul și publicul cu o prezentare live.

Finala FameLab va avea loc vineri, 22 mai, de la ora 17:30, la Sala ArCuB. Accesul în sală se va face începând cu ora 17:00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. 

Profesorii care doresc să vină însoțiți de elevi sunt sfătuiți să trimită un e-mail cu datele de contact și numărul de participanți la adresa de e-mail cristina.nitu@britishcouncil.ro.

Finaliștii FameLab România 2015

Mihaela Baciu-Ureche, Amelia Voinea, Cătălin Vancea, Constanța Teodora Colcer, Cristina Busuioc, Ionuț Edu, Aura-Cătălina Mocanu, Mara Strungaru, Roxana Găină, Rareș Băbuță, Simona Gavrilaș, Michael Milcu, Bogdan Marta, Peter Petzinger și Liana-Miruna Calbor sunt câștigătorii selecțiilor regionale care au intrat în cursa pentru marea finală. 

Câștigătorul finalei FameLab România 2015 va reprezenta România la competiția FameLab® International din Marea Britanie, în cadrul Festivalului de Știință de la Cheltenham organizat în perioada 2-7 iunie 2015.

Parteneri  

În România, proiectul FameLab este sprijinit de partenerii Xerox, Asociaţia pentru Educaţie şi Ştiinţă Hermann Oberth, Organizaţia Studenţilor Medicinişti cu Activitate Ştiinţifică, Universitatea de Medicină „Carol Davila”, Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea Politehnica Timișoara.

FameLab este, de asemenea, susținut de Editura Humanitas, Librăriile Humanitas, Ziarul Ştiinţelor, Fundația Comunitară București, Universitatea București, Ad-Astra.