Sesiuni de Storytelling la biblioteca noastră din București

De luni, 13 februarie 2017 până luni, 19 iunie 2017
Biblioteca British Council, Bucureşti

Biblioteca @British din București organizează lunar sesiuni de povestiri pentru cei mici! Cărțile pe care le citesc copiii sunt vii, colorate, cu personaje magice, dar pot fi aduse la viață într-un mod unic, prin prezența unui povestitor talentat. Din acest motiv, dorim să promovăm lectura printr-o metodă interactivă, care să le stârnească celor mici interesul față de cărți.

Următoarea întâlnire stă sub semnul fantasticului! Luni, pe 13 februarie, de la ora 18:30, jurnalistul Marius Constantinescu le va citi copiilor din Lord of the Rings, de J.R.R. Tolkien. Evenimentul se va desfășura în limba engleză și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10-13 ani. Dacă cei mici doresc să se bucure de întregul roman, îl găsesc în limba engleză la biblioteca noastră, alături de alte opere ale scriitorului J.R.R. Tolkien.  

Află mai multe despre carte

Una dintre cele mai cunoscute cărți britanice, Lord of the Rings este o călătorie fantastică ce continuă să bucure cititorii de toate vârstele. Cartea urmărește povestea lui Frodo, un hobbit ce a primit dificila misiune de a distruge inelul cu puteri magice. În drumul său spre Muntele de Foc, Frodo descoperă nu numai forțe nebănuite în interiorul său, ci și că misiunea lui ar fi sortită eșecului fără prietenii care îi stau mereu alături. 

Află mai multe despre povestitor 

Om de radio și de televiziune, Marius Constantinescu s-a dedicat cu succes presei culturale de la noi. Pe lângă emisiunile pe care le realizează la TVR2 și Radio România Cultural, Marius este și autorul unor interviuri eveniment cu unii dintre cei mai prestigioși autori contemporani, precum Sarah Dunant, Salman Rushdie, Amos Oz sau Luciano Pavarotti. Însemnările sale din culisele Festivalului George Enescu se găsesc în volumul Press Pass, iar Cortez ne poartă prin lumea fascinantă a teatrului de operă. Ambele publicații se găsesc la editura Humanitas. 

Cum poți participa

Pentru a-l înscrie pe cel mic la sesiunile de storytelling, tot ce trebuie să faci este să ne trimiți un mail la contact@britishcouncil.ro, prin care să îi anunți participarea. Numărul maxim de participanți la fiecare sesiune este 30, locurile ocupându-se în ordinea primirii solicitărilor. În plus, pentru că ne dorim ca toți copiii să se poată bucura în egală măsură de cărți, la fiecare sesiune de storytelling încurajăm donațiile de carte, urmând să oferim titlurile colectate unor școli defavorizate. 

Povestitorii de la biblioteca @British din București: 

Printre povestitorii care i-au bucurat pe copii în cadrul programului nostru de Storytelling se numără Adina Rosetti, Sanda Nicola, Ioana Bâldea Constantinescu, Florin Bican, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Andrei Aradits, Alex Dima, Nigel Bellingham, Cristian Mungiu, ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell sau Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills.