Examene de engleză pentru afaceri (Business English)

Cambridge English: Business Higher este cunoscut și sub denumirea Business English Certificate Higher (BEC Higher). Este ultimul nivel din seria de examene de engleză pentru afaceri Cambridge English Business Certificates. Acest certificat demonstrează că poți folosi engleza eficient într-un mediu de afaceri. Reprezintă același nivel de dificultate ca și Cambridge English: Advanced (CAE), dar conținutul pune accent pe limbajul de afaceri. 

Nivel: C1 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Acest examen se adresează celor care doresc să-și dezvolte aptitudinile de folosire a limbii engleze într-un mediu de afaceri. Certificatul BEC Higher este o dovadă pentru angajatori că poți comunica eficient în limba engleză într-un mediu de afaceri. Pentru a promova acest examen trebuie să fii capabil:

  • să participi activ la ședințe de afaceri, să-ți exprimi corect ideile și să-ți expui punctul de vedere;
  • să înțelegi rapoarte și corespondență de afaceri;
  • să redactezi oferte sau scrisori de afaceri detaliate.

Examenul are trei probe. Candidații susțin proba de Citire și Scriere (Reading și Writing) și proba de Ascultare (Listening) în aceeași zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate susține în aceeași zi sau poate fi programată într-o altă zi. Această probă se susține în perechi de doi candidați, cu doi examinatori.

Cambridge English Business Higher Reading Writing Listening Speaking
Durata probei 1 hr 1hr 10 min 40 min 16 min pe pereche de candidați
Procentaj din valoarea totală a notei 25% 25% 25% 25%

Susține un examen Cambridge English Business Higher la British Council România