Examene de engleză juridică și financiară (ILEC și ICFE)

Aceste calificări dovedesc angajatorilor că ai competențe avansate de limba engleză, necesare lucrului în domeniul juridic, financiar sau contabil internațional.

Cambridge English: Legal (ILEC)

Cambridge English: Legal este cunoscut și sub denumirea International Legal English Certificate (ILEC). Acest certificat demonstrează angajatorilor că ai abilitățile necesare de a folosi limba engleză pentru a-ți desfășura activitatea în drept internațional. 

Nivel: B2 și C1 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Acest examen se adresează celor care lucrează sau intenționează să lucreze în drept internațional. ILEC reprezintă dovada că poți folosi eficient engleza în mediul juridic. Pentru a promova acest examen trebuie să fii capabil:

  • să citești și să înțelegi contracte, legi și opinii juridice;
  • să înțelegi și să participi activ la discuții sau prezentări pe probleme juridice;
  • să redactezi scrisori, memorandumuri sau proiecte juridice.

Cum susții acest examen?

Examenul are patru probe. Candidații susțin probele de Citire - înțelegere a textului (Reading), Scriere (Writing) și proba de Ascultare (Listening) în aceeași zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate susține în aceeași zi, sau poate fi programată într-o altă zi. Această probă se susține în perechi de 2 candidați, cu 2 examinatori. Toate întrebările se bazează pe subiecte sau teme specifice mediului juridic. 

ILEC   Reading Writing Listening Speaking
Durata probei 1 hr 15 min 1 hr 15 min 40 min 16 min pe pereche de candidați
Procentaj din valoarea totală a notei 25% 25% 25% 25%

Cambridge English: Financial (ICFE)

Cambridge English: Financial este cunoscut și sub denumirea International Certificate in Financial English (ICFE). Acest certificat dovedește că ai abilitățile necesare pentru a comunica eficient în limba engleză în domeniul finanțelor și contabilității. 

Nivel: B2 și C1 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Acest examen se adresează celor care lucrează sau intenționează să lucreze în finanțe sau contabilitate, într-un mediu în care se folosește limba engleză. ICFE reprezintă dovada că poți folosi eficient engleza financiară. Pentru a promova acest examen trebuie să fii capabil:

  • să participi activ la întâlniri de afaceri, să-ți poți exprima opiniile și să-ți poți argumenta punctul de vedere;
  • să înțelegi extrase și rapoarte financiare pe teme precum: managementul riscului, managementul companiei, tranzacții bancare, achiziții și fuzionări; 
  • să redactezi oferte sau scrisori comerciale detaliate.

Cum susții acest examen?

Examenul are patru probe. Candidații susțin probele de Citire - înțelegere a textului (Reading), Scriere (Writing) și proba de Ascultare (Listening) în aceeași zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate susține în aceeași zi sau poate fi programată într-o altă zi. Această probă se susține în perechi de 2 candidați, cu 2 examinatori. Toate întrebările se bazează pe subiecte sau teme specifice mediului financiar. 

ICFE   Reading Writing Listening Speaking
Durata probei 1h 15 min 1h 15 min 40 min 16 min pe pereche de candidați
Procentaj din valoarea totală a notei 25% 25% 25% 25%

Susține un examen Cambridge English Legal și Financial la British Council România