Dacă dorești să lucrezi, să studiezi sau să locuiești în Marea Britanie, poate fi necesar să soliciți o viză britanică și să demonstrezi că stăpânești limba engleză la nivelul necesar, cu ajutorul unui test Secure English Language Test (SELT) aprobat de UK Home Office, cum ar fi IELTS for UKVI (Academic/General Training) sau IELTS Life Skills.

Care este diferența între formatele de testare IELTS și IELTS for UKVI?

Nu există nici o diferență de format între IELTS (Academic/General Training) și IELTS for UKVI (Academic/General Training). Testul este același în ceea ce privește conținutul, formatul, nivelul de dificultate și notarea. Cu toate acestea, formularele de raportare a rezultatelor vor fi puțin diferite, pentru a demonstra că ai susţinut testul la un sediu oficial IELTS for UKVI aprobat de UK Home Office. 

Ce format de test ar trebui să aleg?

Dacă ești elev sau student, te rugăm să întrebi la universitatea/colegiul/școala pentru care ai nevoie de test, înainte de a te programa.

Dacă soliciți o viză de student (nivelul 4) la o instituție de învățământ superior pentru a intra direct într-un program universitar sau postuniversitar la o universitate care necesită viză de nivel 4, trebuie să stăpâneşti limba engleză la nivelul stabilit de instituția respectivă. Toate universitățile și colegiile britanice acceptă rezultatele testului IELTS Academic Acest lucru înseamnă că nu mai trebuie să susţii testul IELTS for UKVI (Academic), ci doar să transmiți rezultatele testului IELTS Academic.

Dacă nu ești student, te rugăm să verifici care este formatul de testare de care ai nevoie, contactând organizația care îți solicită testul înainte de a te programa pentru testare.

Testul IELTS for UKVI la British Council

Testele IELTS for UKVI (Academic și General Training) și IELTS Life Skills se susţin la centrele de testare aprobate de UKVI. British Council dispune de sedii aprobate pentru UKVI în întreaga lume.

IELTS for UKVI (Academic)

Înscrie-te pentru acest test dacă universitatea sau organizația la care te înscrii ţi-au solicitat testul IELTS for UKVI (Academic). 

Acest test este disponibil doar în București. Taxa este de 1048 RON.

Programează-te la testul IELTS for UKVI (Academic)

IELTS for UKVI (General Training)

Acest test este destinat celor care doresc să urmeze studii universitare de scurtă durată (2 ani) în Marea Britanie. De asemenea, acest test poate fi necesar la angajare, în cadrul unor programe de formare la compania angajatoare sau pentru a emigra în Marea Britanie. 

Acest test este disponibil doar în București. Taxa este de 1048 RON. 

Programează-te la testul IELTS for UKVI (General Training)

IELTS Life Skills

IELTS Life Skills este un test de limba engleză pentru persoanele care trebuie să îşi demonstreze doar abilități de vorbire și de ascultare la nivelurile A1, A2 sau B1 din Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi Străine (CEFR) în scopul obținerii unei vize pentru Marea Britanie.

Testul IELTS Life Skills este disponibil la două niveluri: 

IELTS LIFE SKILLS A1

Alege acest test dacă trebuie să îți demonstrezi abilitățile de vorbire și de ascultare în limba engleză atunci când soliciți o viză britanică de tip „rudă a unei persoane stabilite”. 

Testul IELTS Life Skills este disponibil doar în București. Taxa este de 786 RON.

Programează-te la testul IELTS Life Skills A1

IELTS LIFE SKILLS B1

Alege acest test dacă trebuie să îți dovedești abilitățile de vorbire și de ascultare în limba engleză atunci când soliciți o viză britanică de reședință pe perioadă nedeterminată sau cetățenie. 

Testul IELTS Life Skills este disponibil doar în București. Taxa este de 786 RON.

Programează-te la testul IELTS Life Skills B1