Ce este IELTS for UK Visas and Immigration (UKVI)?

Dacă dorești să lucrezi, să studiezi sau să locuiești în Marea Britanie, poate fi necesar să soliciți o viză britanică și să demonstrezi că stăpânești limba engleză la nivelul necesar, cu ajutorul unui test Secure English Language Test (SELT) aprobat de UK Home Office, cum ar fi IELTS for UKVI (Academic/General Training) sau IELTS Life Skills.

Care este diferența între formatele de testare IELTS și IELTS for UKVI?

Nu există nici o diferență de format între IELTS (Academic/General Training) și IELTS for UKVI (Academic/General Training). Testul este același în ceea ce privește conținutul, formatul, nivelul de dificultate și notarea. Cu toate acestea, Test Report Form-urile vor fi puțin diferite, pentru a demonstra că ai susţinut testul la un sediu oficial IELTS for UKVI aprobat de UK Home Office. 

Ce format de test ar trebui să aleg?

Dacă ești elev sau student, te rugăm să întrebi la universitatea/colegiul/școala pentru care ai nevoie de test, înainte de a te programa.

Dacă soliciți o viză de student (nivelul 4) la o instituție de învățământ superior pentru a intra direct într-un program universitar sau postuniversitar la o universitate care necesită viză de nivel 4, trebuie să stăpâneşti limba engleză la nivelul stabilit de instituția respectivă. Toate universitățile și colegiile britanice acceptă rezultatele testului IELTS Academic. Acest lucru înseamnă că nu mai trebuie să susţii testul IELTS for UKVI (Academic), ci doar să transmiți rezultatele testului IELTS Academic.

Dacă nu ești student, te rugăm să verifici care este formatul de testare de care ai nevoie, contactând organizația care îți solicită testul înainte de a te programa pentru testare.

În România, organizăm testul IELTS for UKVI în București

Test Descriere Taxă
IELTS for UKVI (Academic) Înscrie-te pentru acest test dacă universitatea sau organizația la care te înscrii ţi-au solicitat testul IELTS for UKVI (Academic).  1,165 RON
IELTS for UKVI (General Training) Înscrie-te pentru acest test dacă dorești să urmezi studii universitare de scurtă durată (2 ani) în Marea Britanie. De asemenea, acest test poate fi necesar la angajare, în cadrul unor programe de formare la compania angajatoare sau pentru a emigra în Marea Britanie.  1,165 RON
IELTS Life Skills A1 Înscrie-te pentru acest test dacă trebuie să faci dovada cunoștințelor de vorbire și ascultare în limba engleză, ca parte a procesului de aplicare la UK Visas and Immigration pentru viza 'family of a settled person'. 900 RON
IELTS Life Skills B1 Înscrie-te acest test dacă trebuie să faci dovada cunoștințelor de vorbire și ascultare în limba engleză, ca parte a procesului de aplicare la UK Visas and Immigration pentru permis de ședere (leave to remain) sau cetățenie. 900 RON

De asemenea, poți susține IELTS pentru UKVI (Academic și General Training) One Skill Retake pe computer. Află mai multe despre IELTS One Skill Retake.

Ce include taxa? Taxa noastră de testare IELTS include materiale de pregătire exclusive, teste gratuite și multe altele.

Susține IELTS for UKVI cu British Council

Testele IELTS for UKVI (Academic și General Training) și IELTS Life Skills se susţin la centrele de testare aprobate de UKVI. British Council dispune de sedii aprobate pentru UKVI în întreaga lume.

Ca urmare a procesului de modernizare al examenului IELTS pentru UKVI pe computer, vom emite provizoriu Formulare de raport al testului exclusiv în format electronic (e-TRF).

În cazul în care se solicită o copie fizică pentru evidență personală, se va accepta acest lucru. 

În urma actualizării eventuale a Termenelor și condițiilor globali, vom alinia procesul de eliberare a rezultatelor UKVI cu cel pentru IELTS standard pe computer, unde copii fizice ale Formularelor de raport al testului vor fi furnizate numai dacă sunt necesare recunoașterii scorului de către o organizație / instituție.