Bogdan Ghiorghiu la FameLab International 2015

Lucrezi sau studiezi în domeniul ştiinţei sau ingineriei?

Dacă ai peste 18 ani și poți să explici un concept științific în mai puțin de trei minute, intră în competiția FameLab și bucură-te de premii și oportunități extraordinare.

FameLab 2021 – Science for a better future

Tema competiței din 2021 este “Science for a better future”. Indiferent de tema aleasă, te încurajăm ca prin prezentarea ta să ajuți publicul larg să înțeleagă rolul esențial pe care descoperirile științifice și dezvoltările tehnologice actuale îl au în rezolvarea unor probleme majore ale lumii noastre. 

Poți susține astfel munca ta, cercetarea științifică și o mai bună înțelegere a științei pentru toți din jur.  

Comunicarea științei este o prioritate din ce în ce mai mare pentru cercetătorii din întreaga lume, și este cu atât mai importantă în perioade de criză.

Ea inspiră noi generații, contribuie la o mai bună înțelegere a cercetării și le permite oamenilor de știință să justifice finanțări și cheltuieli făcute din fonduri publice pentru a-și putea continua munca. 

De asemenea, comunicarea clară, pe înțelesul oricui, în formatul FameLab, ajută și la reducerea decalajelor de educație științifică din cadrul comunităților și ne ajută să înțelegem și să filtrăm adevărul științific de ficțiune, pentru a limita răspândirea pseudo-științei.

Vrei să contribui la asta? Te așteptăm la FameLab 2021 - Science for a better future! 

Află cum poți participa