Pasionat de știință? Înscrie-te la FameLab 2021!

Completează formularul de înscriere online până la termenele-limită de mai jos pentru a te înscrie la selecțiile regionale FameLab - și nu uita să te asiguri că ești eligibil pentru competiție! 

Evenimentele de selecție regionale se vor desfășura online până pe 20 aprilie. La înscriere, poți să alegi să-ți susții prezentarea la oricare eveniment de selecție dintre cele incluse în formular. 

În urma selecțiilor regionale, poți fi selectat în echipa de finaliști care va intra în cursa pentru finala națională FameLab România, organizată online în luna mai. 

Am completat formularul. What next?

Pregătește un discurs de 3 minute pe tema științifică aleasă, pe care va trebui să-l susții în fața juriului în cadrul selecției online.

La evenimentul de selecție regional pe care l-ai bifat în formularul de înscriere, vei susține discursul tău de 3 minute în fața unui juriu format din reprezentanți ai universității, instituției sau asociației care organizează selecția respectivă.

Vezi mai jos calendarul selecțiilor regionale online. Orele finale și detaliile de participare la selecția aleasă îți vor fi confirmate de organizatori cu aproximativ trei zile în avans. 

Dată selecție Organizator Deadline înscrieri
5 aprilie, 17:00-19:00 SOMS Romania 3 aprilie
9 aprilie, 17:00-19:00 Universitatea din București 7 aprilie
15 aprilie, 18:30-20:30 Universitatea Lucian Blaga din Sibiu 13 aprilie
15 aprilie, 12:00-14:00 UMFST Târgu Mureș 14 aprilie
16 aprilie, 12:00-14:00 Universitatea Al. Ioan Cuza din Iași 14 aprilie
16 aprilie, 16:00-18:00 Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca 13 aprilie
17 aprilie, 14:00-16:00 BioMentorHub 16 aprilie
17 aprilie  Romanian Science Festival 16 aprilie
19 aprilie, 17:00-19:00 Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara 14 aprilie
20 aprilie, 12:00-14:00 Universitatea Politehnica București 14 aprilie

Vezi regulile după care se desfășoară evenimentele de selecție: Ce se întâmplă la selecțiile regionale?

Află cum să te pregătești pentru selecția regională: Pregătește-te pentru preselecții

Ce urmează după preselecții?

Masterclass-ul de comunicare

Înainte de finala națională FameLab Romania din luna mai, concurenții clasați pe locul I în evenimentele de selecție regională vor participa la un masterclass care îi va ajuta să își îmbunătățească abilități esenţiale de comunicare media, prezentare și vorbire în public.

Masterclass-ul va fi susținut de un trainer experimentat din Marea Britanie, și se va desfășura integral online, pe parcursul a două zile, pe 8-9 mai 2021 (sâmbătă-duminică).

La mastererclass vor putea participa, în calitate de rezerve pentru finala națională FameLab România, și concurenții clasați pe locurile II și III în fiecare eveniment de selecție.

Cursul este gratuit. 

Finala națională

Finala națională Famelab România va avea loc la finalul lunii mai și va fi transmisă în direct online.

Câștigătorul finalei naționale va avea șansa de a reprezenta România la finala FameLab International, organizată online în toamna 2021 sub egida Cheltenham Science Festival, și care reunește campioni FameLab din peste 20 de țări.

În ce limbă vorbesc?

Prezentările de la selecțiile regionale și din finala națională vor fi în limba română.

Dacă te înscrii la FameLab, însă, este important să ai un nivel bun de fluență în limba engleză - masterclass-ul de comunicare din mai se va desfășura în engleză, iar dacă te vei califica pentru a reprezenta România în finala FameLab International, va trebui să susții prezentarea ta tot în limba engleză.