Înainte de a aplica, te rugăm să te asiguri că eşti eligibil pentru a participa la competiţie.

Înscrieri FameLab 2019

Participanții se pot  înscrie la FameLab online prin trimiterea unei prezentări video de maximum 3 minute despre un subiect din știință la alegere. 

Termenul limită de înscriere este 31 martie 2019 (23:59).

Din rândul concurenţilor care se înscriu cu o prezentare video, juriul urmează să selecteze participanții care se vor califica în preselecțiile regionale. 

Instrucţiuni pentru prezentarea video

Reguli

  • Videoclipurile trebuie să aibă maxim 3 minute (conţinutul ce depăşeşte timpul alocat nu va fi luat în considerare);
  • Să nu conţină editări sau efecte speciale;
  • Să nu aibă muzică de fundal (doar dacă muzica este subiectul prezentării);
  • Să nu includă alte persoane sau elemente de recuzită în exces (urmaţi indicaţiile pentru preselecţiile faţă-în-faţă despre ce elemente de recuzită pot fi aduse pe scenă). 

Nu evaluăm calitatea filmării/videoclipului. Trebuie doar să te putem auzi şi vedea clar, aşa că nu este nicio problemă dacă filmezi cu telefonul.

Trimiterea prezentării

  • Încarcă videoclipul pe YouTube, Vimeo sau alt site de găzduire video şi copiază linkul. Nu este nevoie să listezi videoclipul ca 'public'. Poţi să îl încarci cu setarea 'unlisted' dacă preferi;
  • Completează formularul de înscriere online şi copiază linkul către video în câmpul dedicat; 

Ce urmează?

Concurenții selectați pentru finală vor participa la un masterclass , care îi va ajuta să își îmbunătățească abilități esenţiale de comunicare media şi de prezentare. 

 Masterclass-ul de comunicare

Masterclass-ul va fi susținut de un trainer din Marea Britanie și se va desfășura în perioada 21 - 21 aprilie 2019, în București.  

Finala națională

Toți finaliștii care vor participa la masterclass vor intra în finala națională Famelab care va avea loc în luna mai.

Finala internațională 

Câștigătorul finalei naționale va reprezenta România la FameLab International în Marea Britanie. Finala internațională va avea loc în cadrul Cheltenham Science Festival în perioada 4 - 9 iunie 2019.

Deși prezentările de la preselecții și din finala națională vor fi în limba română, câștigătorul va trebui să susțină prezentarea în limba engleză în finala internațională.