Înainte de a aplica, te rugăm să te asiguri că eşti eligibil pentru a participa la competiţie.

Înscrieri FameLab 2018

Anul acesta au fost organizate preselecții FameLab online, precum și la universități din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Finaliștii selectați în urma preselecțiilor vor concura în finala națională FameLab organizată pe 17 mai în București. Vezi detalii despre finală

Prezentare video 

Participanții s-au putut înscrie la FameLab fie direct, în cadrul preselecțiilor din universități, fie online, caz în care a fost necesar să trimită o prezentare video de maximum 3 minute despre un subiect din știință la alegere. 

Din rândul concurenţilor care se înscriu cu o prezentare video, juriul selectează până la trei participanți care se vor califica direct pentru finala naţională. 

Instrucţiuni pentru prezentarea video

Reguli

  • Videoclipurile trebuie să aibă maxim 3 minute (conţinutul ce depăşeşte timpul alocat nu va fi luat în considerare);
  • Să nu conţină editări sau efecte speciale;
  • Să nu aibă muzică de fundal (doar dacă muzica este subiectul prezentării);
  • Să nu includă alte persoane sau elemente de recuzită în exces (urmaţi indicaţiile pentru preselecţiile faţă-în-faţă despre ce elemente de recuzită pot fi aduse pe scenă). 

Nu evaluăm calitatea filmării/videoclipului. Trebuie doar să te putem auzi şi vedea clar, aşa că nu este nicio problemă dacă filmezi cu telefonul.

Trimiterea prezentării

  • Încarcă videoclipul pe YouTube, Vimeo sau alt site de găzduire video şi copiază linkul. Nu este nevoie să listezi videoclipul ca 'public'. Poţi să îl încarci cu setarea 'unlisted' dacă preferi;
  • Completează formularul de înscriere online şi copiază linkul către video în câmpul dedicat; 

Ce urmează?

Concurenții selectați pentru finală au participat la un masterclass organizat în perioada 28-29 aprilie, care îi va ajuta să își îmbunătățească abilități esenţiale de comunicare media şi de prezentare. 

Finala naţională va avea loc la Bucureşti, pe 17 mai.

Deși prezentările de la preselecții și din finala națională vor fi în limba română, câștigătorul va trebui să susțină prezentarea în limba engleză în finala internațională.