FameLab finalists being photographed

FameLab e mai mult decât o competiție - îți oferă cel mai bun training în comunicare și o rețea globală de conexiuni în știință, pentru a te ajuta să-ți crești profilul ca cercetător și comunicator în știință și să dai o voce cât mai puternică muncii tale, atât în cadrul comunității științifice, cât și pentru publicul larg.

Acces la o rețea globală de oameni de știință și ingineri

Intrând în competiția FameLab, vei inspira noi generații de oameni de știință și ingineri, îți vei dezvolta abilități esenţiale de comunicare și vei întâlni oameni la fel de pasionați de știință ca și tine. În plus, vei face parte dintr-o rețea importantă de oameni de știință și ingineri, capabili să explice diverse subiecte științifice pe înțelesul publicului larg. Rețeaua de alumni FameLab cuprinde cercetători și profesioniști în știință care activează în peste 200 de centre universitare, instituții de cercetare sau guvernamentale din întreaga lume. 

Masterclass de comunicare 

Unul dintre cele mai importante premii pentru finaliștii FameLab este masterclass-ul de comunicare, organizat online în 2021. Dacă te numeri printre finaliști, acest curs îți oferă șansa de a învăța de la unii dintre cei mai buni comunicatori de știință din lume de ce este importantă interacțiunea cu publicul, de a-ți dezvolta considerabil abilitățile de prezentare și de a cunoaște oameni de știință din mai multe domenii de cercetare.   

În ultimii ani, finaliștii FameLab din România au beneficiat de training în cadrul unor masterclass-uri de comunicare în știință susținute de:

  • Dr. Emily Grossman, expertă în biologie moleculară și genetică, cu un doctorat în cercetarea cancerului la Queens' College Cambridge, dar și cu studii și experiență de actorie. Emily Grossman este moderator de emisiuni de știință și trainer specializat în domeniul comunicării media.
  • Karl Byrne, comunicator în știință și finalist FameLab International, trainer cu experiență în producerea și prezentarea de spectacole de știință și discuții pe teme științifice pentru o varietate de audiențe și crearea de expoziții de știință.
  • Huw James, prezentator de știință, aventurier și creator de conținut din Țara Galilor, Marea Britanie. Cu peste un deceniu de experiență în comunicare și public speaking, Huw James a participat în evenimente de comunicare a științei în întreaga lume, ține prelegeri în comunicare a știnței la University of South Wales și cursuri de public speaking pentru National Geographic și alte companii.

Masterclass FameLab 2021

În 2021, masterclass-ul de comunicare se va desfășura online pe 24 și 25 aprilie. Programul FameLab de formare în domeniul competențelor de comunicare va include 2 sesiuni de câte o zi oferite complet online de către un specialist experimentat în comunicare științifică din Marea Britanie și experți în comunicare din universitățile locale. Fiecare dintre cele două sesiuni va aborda abilitățile de comunicare de bază cu sesiuni interactive de predare, exerciții special create, grupuri separate de lucru și feedback, iar participanții vor avea oportunități de a discuta temele abordate și de a pune întrebări specifice.

Află ce se întâmplă la un masterclass FameLab.

Premii 

Competiția FameLab este despre prestigiu mai mult decât despre premii. Toți participanții la competiția FameLab vor beneficia de:

  • Ocazia de a întâlni alți pasionați de știință și de a intra în rețeaua FameLab România și FameLab International;
  • Participarea la evenimente de promovare a științei în rândul publicului din România;
  • Certificat de participare din partea British Council pentru toţi concurenţii de la preselecțiile regionale. 

De asemenea, câștigătorii locurilor întâi, doi și trei din finala națională primesc premii din partea partenerilor și din partea British Council.

Și nu în ultimul rând, vei câștiga, fără îndoială, aprecierea publicului din toată lumea prin pasiunea ta pentru știință!

Link-uri externe