FameLab finalists being photographed

Acces la o rețea importantă de oameni de știință și ingineri

Intrând în competiția FameLab, vei inspira noi generații de oameni de știință și ingineri, îți vei dezvolta abilități esenţiale de comunicare și vei întâlni oameni la fel de pasionați de știință ca și tine. În plus, vei face parte dintr-o rețea importantă de oameni de știință și ingineri, capabili să explice diverse subiecte științifice pe înțelesul publicului larg. Rețeaua de alumni FameLab cuprinde cercetători și profesioniști în știință care activează în peste 150 de centre universitare, instituții de cercetare sau guvernamentale din întreaga lume. 

Masterclass de comunicare 

Unul dintre cele mai importante premii pentru finaliștii FameLab este masterclass-ul de comunicare organizat la București. Acest curs oferă participanților șansa de a învăța de la unii dintre cei mai buni comunicatori de știință din lume de ce este importantă interacțiunea cu publicul, de a-și dezvolta considerabil abilitățile de prezentare și de a cunoaște oameni de știință din mai multe domenii de cercetare. 

Masterclass-ul celei mai recente ediţii FameLab a fost susținut de dr. Emily Grossman, expertă în biologie moleculară și genetică, cu un doctorat în cercetarea cancerului la Queens' College Cambridge, dar și cu studii și experiență de actorie, fiind, de asemenea, moderator de emisiuni de știință și trainer specializat în domeniul comunicării media.

Află ce se întâmplă la un masterclass FameLab.

Călătoria în Marea Britanie

Câștigătorul finalei naționale va concura în luna iunie, la marea finală internațională FameLab alături de peste 25 de reprezentanți din lumea întreagă, în cadrul Festivalului de Știință de la Cheltenham din Marea Britanie. Acolo va beneficia de o multitudine de oportunități, una dintre ele fiind cunoașterea unor oameni de știință din toată lumea.

Toți participanții la competiția FameLab vor putea beneficia de următoarele:

  • Ocazia de a întâlni alți pasionați de știință și de a intra în rețeaua FameLab România și FameLab International;
  • Participarea la evenimente de promovare a științei în rândul publicului din România;
  • Certificat de participare din partea British Council pentru toţi concurenţii de la preselecțiile regionale. 

Premii 

Competiția FameLab este despre prestigiu mai mult decât despre premii. Câștigătorii locurilor întâi, doi și trei din finala națională primesc premii din partea partenerilor și din partea British Council.

Câștigătorul finalei FameLab România va primi premiul “Herman Oberth pentru educația științifică”, în valoare de 500 de Euro, din partea Asociației pentru Educație și Știință Hermann Oberth, partener de 10 ani al competiției FameLab.  

 

Link-uri externe