„Academic Teaching Excellence” (ATE) este un curs de formare pentru profesori, dezvoltat în colaborare cu Secția de Științe ale Educației din cadrul Universității Oxford, menit să vină în sprijinul profesorilor universitari care predau cursuri de specialitate în limba engleză.

Instituțiile de învățământ superior din Europa oferă tot mai multe cursuri universitare predate în limba engleză, însă în lipsa unui nivel ridicat de competențe lingvistice în limba țintă procesul de predare-învățarea poate deveni o adevărată provocare. 

ATE le oferă profesorilor instrumentele necesare pentru a preda cu încredere și în mod eficient în limba engleză.

AVANTAJELE PARTICIPĂRII LA CURSUL „ACADEMIC TEACHING EXCELLENCE” SUNT:

  • îmbunătățirea calitatății comunicării dintre student și profesor în timpul cursului; 
  • învățarea variilor tehnici de predare în limba engleză;
  • cunoaște principiilor predării limbii engleze ca mijloc de instruire - English as Medium of Instruction (EMI) – cea mai recentă cercetare a Secției de Științe ale Educației din cadrul Universității Oxford; 
  • analiza și revizuirea metodelor actuale de predare și, prin intermediul sesiunilor intensive de micro-predare, perfecționarea mijloacelor de exprimare în limba engleză.

Cursul abordează o gamă largă de situații des întâlnite în activitatățile de predare, oferind feedback și sugestii personalizate pentru a îmbunătăți performanța profesorilor.

Pentru mai multe detalii, descarcă broșura ATE (234 KB) de mai jos.

Desfășurarea cursului

Opțiunea 1: La instituția ta

Putem organiza cursul ATE la sediul instituției tale. Fără costurile suplimentare pentru transportul și cazarea personalului tău, putem susține acest curs în mediul cu care angajații tăi sunt obișnuiți. Cursul poate fi organizat ca un seminar de o săptămână (35 de ore) sau în sesiuni desfășurate pe o perioadă care coincide cu disponibilitatea profesorilor tăi.

La un curs ATE poate participa un număr maxim de 20 de participanți din toate disciplinele. Pentru mai multe detalii legate de organizarea unui curs ATE la instituția ta, te rugăm să ne trimiți un e-mail la adresa contact@britishcouncil.ro, cu numele instituției și numărul de participanți

Opțiunea 2: Cursuri individuale

Organizăm cursuri individuale de o săptămână (35 de ore) în funcție de numărul de cereri pe care le primim. Dacă ești interesat / ă, te rugăm să ne scrii la adresa contact@britishcouncil.ro, cu numele complet și datele de contact. Cererea ta va fi înregistrată în cadrul listei noastre de așteptare.

Costurile cursului 

  • Costurile cursurilor organizate la instituția ta sunt stabilite pentru grupuri de 14 până la 20 de participanți;
  • Costurile cursurilor individuale de ATE susținute la sediul British Council pot varia în funcție de numărul de participanți și pot ajunge până la 1200 RON.