An arts exhibition in a fast-paced environment
An arts exhibition in a fast-paced environment

Proiectele noastre în domeniul artei urmăresc promovarea culturii ca valoare socială esențială, încurajarea creativității și inovației artistice și facilitarea schimburilor culturale internaționale și, în mod special, a schimburilor culturale dintre Marea Britanie și țările în care operează British Council.

Susținem și abordăm toate formele de expresie artistică și colaborăm cu profesioniști britanici din domeniul artelor, atât cu specialiști consacrați, cât și cu tinere talente, pentru a dezvolta programe complexe de cooperare, în România.

Arhitectură, design și modă

Back of the Envelope este blogul echipei de arhitectură, design și modă, care prezintă informații atât despre cele mai importante evenimente din aceste domenii artistice, din Marea Britanie, cât și despre proiecte similare din întreaga lume, aflate în derulare.

Economie creativă

Proiectele noastre în domeniul economiei creative sunt create pentru a sprijini dezvoltarea unor rețele de tineri antreprenori, de lideri în domeniul culturii, precum și oportunitățile actuale în acest domeniu de excelență pentru Marea Britanie. 

Artele spectacolului

Promovăm cele mai bune proiecte din sectorul artelor spectacolului din Marea Britanie printr-o serie de activități și evenimente, printre care turnee ale celor mai noi producții, workshop-uri și rezidențe artistice, festivaluri și vizite de studiu în Marea Britanie pentru profesioniști. Află mai multe despre artele spectacolului

Film

British Council Film aduce producțiile și realizatorii britanici în atenția publicului internațional, promovând inovația, diversitatea și calitatea excelentă a filmelor britanice în întreaga lume. Prin proiectele noastre oferim, în același timp, oportunități pentru colaborări în domeniul creației cinematografice.

Literatură

Site-ul British Council Literature include informații despre proiectele în care suntem implicați, precum și noutăți despre literatura britanică și comunitatea editorilor de carte. Pe site sunt disponibile, de asemenea, informații despre festivaluri de profil și materiale despre literatura britanică contemporană.

Muzică

British Council promovează toate stilurile de muzică non-comercială, de la muzica electronică experimentală la jazz și de la muzica clasică la zona indie. Pe lângă promovarea creației muzicale și a artiștilor contemporani, strategia noastră în domeniul muzicii include și educația muzicală a tinerilor și crearea de public nou pentru aceste genuri muzicale. 
Echipa noastră responsabilă pentru proiectele dedicate muzicii a derulat numeroase programe de cooperare globală, regională și bilaterală, de-a lungul timpului. Printre cele mai cunoscute proiecte British Council Music, se numără și emisiunea radiofonică săptămânală - Selector - ce difuzează cele mai noi hit-uri britanice. Află mai multe despre British Council Music.

Arte vizuale

Susținem artele vizuale printr-o serie de activități și evenimente ce includ expoziții itinerante, workshop-uri, seminarii și conferințe. Află mai multe detalii despre colecția noastră ce cuprinde mai bine de 8500 de lucrări semnate de artiști britanici, una dintre cele mai importante colecții de artă britanică contemporană.