Programul târgului educaţional

În cadrul târgului educaţional Education UK din Bucureşti vei putea participa la prezentări ale mai multor instituţii care îţi vor oferi informaţii relevante despre educaţia în Marea Britanie.

Vino la Education UK sâmbătă, 21 noiembrie, între 10:00 - 18:00, la Hotel Sheraton din Bucureşti (Calea Dorobanţilor, nr. 5-7, zona Piaţa Romană).

Participarea este gratuită pentru vizitatori.

PROGRAM

De la detalii despre cum să îţi pregăteşti dosarul de admitere, la informaţii despre certificatul de limbă engleză IELTS pentru studii în străinătate, prezentările te vor ajuta să obţii informaţiile corecte, direct de la sursă.

Sala Colorado

Your journey to Education UK

Ora

Prezentare

11:00-11:30

Prezintă Wylie Wright , Brooke House College –(Summer School Director) și John Price – Thomas, reprezentant Cardiff Sixth Form College

What makes the UK schools so special?- Despre școlile britanice în general și detalii relevante despre cele două școli britanice reprezentate. Sesiune de Q&A.

11:30-11:50 Ceremonia de decernare a premiilor pentru concursurile din cadrul Expoziției Education UK 2015
  • Anunțarea câștigătorul cursului de vară gratuit de 2 săptămâni la Brooke House College Summer School
  • Acordarea premiilor concursului de fotografie  My Postcard to EducationUK : premiul I constă în două bilete dus-întors la Londra.  Alți șapte câștigători vor primi cursuri de engleză și examene IELTS/Cambridge din partea centrelor British Council din București, Iași și Cluj
  • Who is who in the UK Higher Education -  Competiția Facebook cu premii din partea Xerox România 
12:00–12:50

Prezintă Silvana Stoicescu, MA Graduate UCL (University College London), Ana Ivan, MA Graduate Tilburg University, The Netherlands & British Council accredited consultant și Daniela Gaba, MA Graduate St. John’s University, USA-  consultanți educaționali UNIVERSALIO

Build your student profile wisely

Această prezentare va urmări să ofere sfaturi practice din experiența profesională și cea personală referitoare la cum să-ți alegi programul de studiu și universitatea care ți se potrivesc, cum să corelezi calitățile tale personale și activitățile extracurriculare cu profilul căutat de universități și cum să-ți organizezi ideile pentru cea mai bună motivație personală pe care o poți scrie.

13:00–13:50

Prezintă Ian Coleman, British Council

IELTS – The test for study, work and life

IELTS (International English Language Testing System) este cel mai popular test de limba engleză din lume. Peste 2,5 milioane de teste IELTS sunt susținute în fiecare an. Peste 9.000 de organizații din întreaga lume acceptă testul IELTS, inclusiv instituții academice, guvernamentale și angajatori. IELTS este singurul test de limba engleză acceptat pentru emigrare în toate țările vorbitoare de limba engleză.
 
Testul IELTS este conceput să te ajute să folosești limba engleză în străinătate. În mai puțin de trei ore, testul îți va evalua toate abilitățile de limba engleză: listening, reading, writing și speaking. Conceput de experți în domeniul de evaluare a limbii engleze, poți să fi sigur că evaluarea abilităților tale de limba engleză la examenul IELTS este una exactă și corectă.

14:00-14:50

Prezintă Teodora Raducanu – Head of Secondary Education Department Integraledu și Catalina Spahiu – Senior Educational Consultant at Integraledu, consultanți educaționali IntegralEdu, acreditați de British Council

How competitive is your high school degree for a successful University application in UK?

Această prezentare va realiza o analiză comparativă a examenului de bacalaureat din România și a programelor A-Levels și îți va arăta cum să transformi punctele slabe în atuuri pentru a aplica cu succes la o universitate din Marea Britanie.

15:00–15:30

Prezintă Nae Șovăială, Debate Trainer, ARDOR și Sonia Constantin, Project Officer, British Council

Debate @British

Vrei să aplici la o universitate de prestigiu? Află cum te pot ajuta cursurile de dezbatere să-ți împlinești visul!

15:35–15:55

Prezintă Andreea Nelson Twakor, BA Business Management with Marketing graduate, University of Brighton UK, certified by British Council Romania, Senior Educational Consultant, UK Study Romania

How do you know which course is best for you?

Acest workshop te va ajuta să afli mai multe despre cum să alegi un curs, cum să găsesți cursul potrivit pentru tine, care sunt condițiile pentru a te înscrie la un curs și care e programa de studiu, stilul de predare, stagiul de practică sau modalitatea în care vei fi evaluat de către universitate (examene și evaluarea la curs). 

16:00-16:50

Prezintă Simon Parker (Director), Albion International Study

Oxford and Cambridge applications

Această prezentare va urmări să răspundă la diferite întrebări: ce domenii de specializare sunt competitive și de ce, aplicațiile la Oxbridge, avantaje competitive - subiectul de cercetare și alegerea universității, instrumente de cercetare online etc. 

17:00–17:25

Prezintă Diana Ioana Dragomir – Senior Educational Advisor, Mirunette International

Building a strong UCAS application

Această prezentare te va ajuta să îți pui în valoare motivația personală și scrisorile de recomandare pentru a avea un dosar foarte bun de admitere prin intermediul UCAS. 

Sala Oregon

 

11:00-11:30

Prezintă Marcus Atkinson, Head of International Office, University of Chichester

Developing your Employability Skills

A studia la o universitate înseamnă mai mult decât a obține o diplomă. Află cum îți poți dezvolta soft skill-urile necesare angajării și cum te poate ajuta în acest sens universitatea pe care o alegi. 


12:00-12:30

Prezintă Myles Smith, Higher Education Adviser, UEA- University of East Anglia

Getting 5 offers: Polishing your Personal Statement

Află ce trebuie să introduci în motivația personală, iar cu ajutorul exemplelor vei învăța ce ar trebui să eviți.
Motivația personală este un element cheie în procesul de aplicație UCAS, iar aceasta te poate ajuta să primești sau să nu primești o ofertă din partea unei universități.


14:30-15:00

Prezintă Wylie Wright, (Director) Summer School, Brooke House College

Summer School Courses

Dorești să-ți îmbunătățești cunoștințele de limbă engleză și să obții calificări recunoscute înternațional? Ce-ai spune dacă ai putea sa-ți faci prieteni noi din toată lumea și să vizitezi unele dintre cele mai cunoscute orașe din Anglia- Cambridge, Londra și York? Poți afla mai multe despre toate acestea și alte activități incluse în programul de Summer School în cadrul prezentării Brooke House College.


15:30-16:00

Prezintă David Newell, Recruitment & Marketing, University of Kent

Studying in the UK

Această prezentare îți va răspunde la întrebări legate de modul în care îți poți alege universitatea potrivită pentru tine, cum să aplici, te va ghida financiar și îți va explica cum ar putea să arate viață ta de student în Marea Britanie. Această sesiune reprezintă o introducere foarte bună în sistemul de educație în Marea Britanie, din perspectiva University of Kent, clasată în top 20 (The Guardian University Guide 2016).

16:30–17:00 Prezentare susținută de Dr Karyofyllis Zervoulis, Lecturer in Social Psychology, BPP University

Studying Psychology in the UK

Această sesiune va oferi detalii despre importanța studiului psihologiei și a rolului său în dobândirea unor abilități căutate de angajatori.

Sala Nevada  
11:00-11:30

Prezintă Nicholas Banister, Student Recruitment Officer, University of Warwick

Choosing your degree

Această prezentare va sublinia care sunt aspectele importante de luat în calcul atunci când îți alegi specializarea și îți va oferi sfaturi utile pentru a te ajuta să iei această decizie. De asemenea, va face referire la procesul de aplicație UCAS și la profilul studenților, vizat de universități.

12:30–13:00

Prezintă Alison Brown, Assistant Dean, Teesside University

Computing : Changes and Challenges

Tehnica de calcul este un domeniu foarte dinamic supus schimbărilor, iar acestă prezentare va aduce în discuție ultimele aplicații din Artificial Science, Data Science și Information Visualisation, rolul lor în educație, industrie și utilizarea lor la o scară mai largă. În acest moment, există o nevoie acută de absolvenți care sa probeze abilități de lucru în aceste domenii de ultimă generație, iar școlile și universitățile vin în întâmpinarea acestei nevoi.

14:00–14:30

Prezintă Natalie Jack, International Development Officer (Europe), Keele University

Studying Law at Keele University

Această prezentare îți va răspunde la întrebările legate de posibilitatea de a studia dreptul în Marea Britanie, modul în care poți aplica și unde te vei putea angaja după absolvire. De asemenea, va oferi informații depre specializările în drept recunoscute ale Keele Law School, precum și despre opotunitatea de a combina studiile juridice cu una dintre alte 30 de specializări diverse care includ și matematica, marketingul sau tehnologia muzicală.

15:00-15:30

Prezintă Kathryn Tomos, Regional Manager – Europe, Swansea University

How to choose the right course and right University for YOU

Te lupți să iei o decizie referitoare la universitatea și domeniul de studiu spre care vrei să te îndrepți? Această sesiune te va ajuta să identifici întrebările pe care trebuie să ți le pui pentru a face cea mai bună alegere pentru tine. 

16:00-16:30

Prezintă Nick Croft, Senior International Officer, University of Salford

Studying and living in Manchester