Instituțiile de învățământ superior din Marea Britanie, interesate să stabilească contacte cu factori de decizie cheie din cadrul universităților importante de la nivel local, sunt invitate să participe la evenimentele pentru inițiere de parteneriate transnaționale (TNE) organizate în colaborare cu două instituții prestigioase: Universitatea Politehnică din Bucuresti și Academia de Studii Economice (ASE).

  • Managerii departamentelor de relații internaţionale și de parteneriate transnaționale vor avea ocazia de a intra în legătură cu reprezentații universităților locale care au capacitatea de a deveni parteneri de încredere pentru a facilita o cooperare viitoare;
  • Oportunitatea de a prezenta programele doctorale sau de master studenților înscriși la programele de licență oferite de universitățile locale în următoarele domenii: inginerie și tehnologie, economie, business și științe administrative.

Program

Evenimentele propuse vor avea loc în paralel în campusurile universităților partenere din București în data de 6 noiembrie, în intervalul 10:00-15:00.

Ora     Activitate
10:00-12:30

Promovare instituții și masă rotundă pentru parteneriate transnaționale la sediul universității locale.

Ceremonia de deschidere & Prezentare campus 

  • Discuții interactive pe baza unor topicuri de interes comun  ( vor fi prezenți managerii departamentelor de Relații Internaționale, managerii responsabili cu partneriatele intrenaționale, responsabilii cu dezvolatrea strategiei de dezvoltare a programelor transnationale și conducerea acdemică a universității gazdă)  
  • Sesiuni de consiliere individuală cu studenții interesați și distribuirea de materiale promoționale 
  • Prezentarea programelor postuniversitare în fața studenților
12:30-13:30 Pauza de prânz
13:30-15:30 Sesiuni individuale de consiliere cu studenții interesați și distribuire de materiale. 
Întâlniri individuale bazate pe o mapare anterioară a domeniilor de interes vizate pentru dezvoltarea programelor de partneriate transnaționale împreună cu partnerii locali.
15:30 Încheierea evenimentului

Universităţi locale

Universitatea Politehnică din București

Universitatea Politehnică din București este cea mai mare si cea mai veche universitate tehnică din România și una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din țară. Anul trecut, un număr de aprope 25 000  de studenți s-au înscris la cursurile din domeniul ingineriei și tehnologiei din cadrul acestei universități.

Universitatea și-a exprimat în mod sistematic interesul în găsirea de parteneri pentru un spectru larg de programe transnaționale (TNE) incluzând programe privind diplomele mixte/duble sau comune, programe twinning, proiecte colaborative de cercetare, educație la distanță, programe în franciză. 

Academia de Studii Economice din București (ASE)

Academia de Studii Economice din București (ASE) se află pe locurile 301-350 în clasamentul  internațional QS World University Rankings 2017 pentru domeniul economie și econometrie. Este o universitate concentrată pe cercetare, care oferă calificări în domenii precum economie și business, management public și limbi moderne aplicate.

În prezent, aproape 23 000 de studenți au ales programele de studii de licență și cele postuniversitare din domeniile business și științe administrative. Recent au fost făcute eforturi considerabile pentru a crește profilul internaţional al universității și a spori capacitatea sa de a se implica în parteneriate sustenabile pe termen lung precum: diplomele mixte/duble sau comune, programe twinning, proiecte colaborative de cercetare, educație la distanță și programe în franciză.

Cum aplici?

Evenimentele pentru inițierea parteneriatelor transnaționale se vor desfășura imediat după Expoziția universităţilor britanice - Study UK Exhibition - organizată de British Council pe 4 noiembrie la București.

Participarea este gratuită. 

Pentru alte informații/nelămuriri, vă rugăm să luați legătura cu Gabriel Ivan, Project Manager, Education & Science: gabriel.ivan@britishcouncil.ro.