Această pagină oferă informații actualizate despre implicațiile ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) pentru studenții din UE. 

Informații actualizate și întrebări frecvente referitoare la studiul în Marea Britanie

  • Guvernul Marii Britanii a confirmat faptul că studenții din Uniunea Europeană care vor începe cursurile în anul academic 2019-20, respectiv 2020-21, vor beneficia de taxe de școlarizare neschimbate și vor avea acces la împrumutul guvernamental pe toată durata studiilor. 
  • Conform acestei decizii, studenții din UE care se vor înscrie la programe de licență sau masterat la o universitate din Anglia, Țara Galilor sau Irlanda de Nord în 2019 și 2020 vor avea acces la împrumutul guvernamental și la granturi, chiar dacă studiile lor se vor încheia după ieșirea Marii Britanii din UE.
  • Marea Britanie a început procesul de negociere pentru a părăsi Uniunea Europeană (UE) pe 29 martie 2017, și va părăsi Uniunea Europeană pe 31 octombrie 2019. Până când se vor finaliza negocierile de ieșire din Uniunea Europeană, Marea Britanie continuă să fie un membru al UE cu aceleași drepturi și obligații ca toate celelalte state membre.

Studenții din UE vor continua să studieze în Marea Britanie în cadrul programului Erasmus+ ?

Da. Parteneriatele agreate până în acest moment atestă faptul că Marea Britanie va face parte din programul Erasmus+  până la sfârșitul anului 2020. De asemenea, guvernul britanic s-a angajat să finanțeze stagiile Erasmus până în 2020, în  cazul în care vor apărea schimbări.

Studenții din UE înscriși la programe de doctorat vor putea să aplice în continuare pentru finanțare la Research Council?

Studenții din Uniunea Europeană, înscriși la programe de doctorat, vor fi eligibili în continuare pentru a aplica la UK Research Councils (RCUK) pentru finanțare pe toată durata acestora. 

Verifică site-urile de mai jos pentru informații detaliate despre ce înseamnă să locuiești și să studiezi în Marea Britanie în calitate de cetățean al Uniunii Europene.

Vezi și

Link-uri externe