James Glossop for the British Council ©

James Glossop pentru British Council

Dacă alegi să studiezi în Marea Britanie, poți să te bucuri de beneficiile experienței internaționale și de calitatea educației în raport cu costurile pe care le implică aceasta. În cazul în care vei avea nevoie de ajutor suplimentar, există multe modalități de finanțare a  studiilor, inclusiv burse de studiu, burse de merit, burse sociale, burse de cercetare universitară, granturi, premii în bani sau împrumuturi. 

Pentru a afla mai multe despre bursele de studiu disponibile și modul în care poți aplica, vizitează Study UK: Discover You.

STUDII ÎN MAREA BRITANIE ÎN 2019 ȘI 2020

Guvernul Marii Britanii a confirmat faptul că studenții din Uniunea Europeană care vor începe cursurile în anul academic 2019-20, respectiv 2020-21, vor beneficia de taxe de școlarizare neschimbate și vor avea acces la împrumutul guvernamental pe toată durata studiilor. 

Conform acestei decizii, studenții din Uniunea Europeană care se vor înscrie la programe de licență sau masterat la o universitate din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord în 2019 și 2020 vor avea în continuare acces la împrumutul guvernamental și la granturi, chiar dacă studiile lor se vor încheia după ieșirea Marii Britanii din UE.

De asemenea, studenții din Uniunea Europeană înscriși la programe de doctorat vor fi eligibili în continuare pentru a aplica la UK Research Councils (RCUK) pentru finanțare pe toată durata programelor. 

Informații despre sursele de finanțare

Pentru informații despre sursele de finanțare pentru studenții din Uniunea Europeană pentru studii în Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, verifică site-urile: 

Anglia: Student Loans Company 

Scoția: Universities Scotland 

Țara Galilor: Universities Wales 

Irlanda de Nord: NI Direct 

Vezi și