By IELTS Expert

12 octombrie 2023 - 10:39

Your Guide to UK Scholarships, blog image

Descoperă diferitele tipuri de burse disponibile pentru a studia în Marea Britanie și cum să îți îmbunătățești șansele de a obține una. 

 • Beneficiile studiului în Marea Britanie 
 • Eligibilitate pentru a aplica pentru o bursă în Marea Britanie
 • Burse de studii din partea guvernului britanic 
 • Burse de studii din partea instituțiilor de învățământ din Marea Britanie
 • Burse globale pentru a studia în Marea Britanie
 • Burse pentru studii de licență în Marea Britanie
 • Sfaturi de top despre cum să câștigi o bursă în Marea Britanie
 • IELTS pentru Regatul Unit
 • Gânduri finale

Studiile la o universitate de top și obținerea unei calificări recunoscute la nivel mondial reprezintă un vis pentru majoritatea persoanelor. Fără îndoială, o astfel de decizie va fi o investiție bună, care îți va asigura viitorul. Va fi și o investiție dificilă, mai ales dacă va trebui să te muți în străinătate pentru a studia. 

Studiile într-o țară străină pot fi la un preț rezonabil, cu condiția ca totul să fie planificat din timp. În calitate de student internațional, vei avea la dispoziție mai multe opțiuni de finanțare pentru a te ajuta să faci față costurilor. 

 În acest articol, vei găsi suficiente informații despre obținerea unei burse pentru a studia în Marea Britanie, una dintre destinațiile de studiu de top din lume.

Beneficiile studiului în Marea Britanie

De secole, Marea Britanie este un lider în domeniul academic, atrăgând studenți internaționali din întreaga lume. Fie că este vorba de universitățile ei recunoscute la nivel mondial, de abordarea inovatoare a predării sau de mințile inovatoare care predau cursurile, Marea Britanie îți poate oferi tot ceea ce ai nevoie ca să îți descoperi potențialul și să ai succes. 

Pe lângă faptul că este un loc minunat pentru a studia, Marea Britanie este, de asemenea, locul ideal care să te pregătească pentru o carieră în domeniul ales. Plasamentele la locul de muncă, stagiile de practică și posturile de voluntariat îi ajută pe studenții internaționali asemenea ție să dobândească noi competențe, să stabilească noi contacte și să aplice ceea ce au învățat într-un mediu real. După finalizarea cu succes a cursurilor în Marea Britanie, poți solicita să rămâi și să lucrezi sau să cauți un loc de muncă timp de până la doi ani prin intermediul Graduate Route.  

În cele din urmă, știai că unul din patru lideri mondiali a studiat în Marea Britanie? Așadar, dacă ești extrem de ambițios, atunci o educație în Marea Britanie va fi un pas esențial în îndeplinirea viselor tale, oricât de mari ar fi ele!

Eligibilitate pentru a aplica pentru o bursă în Marea Britanie

Studenții internaționali pot aplica pentru diverse tipuri de ajutor financiar pentru a-și finanța studiile în Marea Britanie. În timp ce unele burse oferă o finanțare parțială (de ex. acoperă un anumit procent din taxele de școlarizare), există altele care acoperă toate cheltuielile, inclusiv taxele de școlarizare, cheltuielile de întreținere și biletele de avion. 

În acest moment, este de reținut faptul că fiecare bursă își stabilește propriile criterii de eligibilitate. Acestea fiind spuse, iată câteva cerințe comune pe care s-ar putea să fie necesar să le îndeplinești:

 • Merite academice:

Deși, principalul considerent pentru acordarea unei burse academice este dovada că ai obținut rezultate academice bune în mod constant, alte tipuri de burse iau în considerare și notele obținute la studiile anterioare.

 • Experiență profesională eligibilă

Pentru a aplica, unele burse de studiu cer să ai experiență de muncă eligibilă, fie că este vorba de un loc de muncă cu normă întreagă, cu fracțiune de normă, de voluntariat sau de un stagiu plătit/neplătit. În cele mai multe cazuri, ți se va permite să incluzi experiență din diferite perioade de angajare pentru a îndeplini cerința. Dacă treci la etapa interviului, este posibil să ți se ceară să detaliezi informațiile privind serviciul pe care le-ai furnizat în momentul depunerii cererii de bursă.

 • Activități extracurriculare

Activitățile extracurriculare, cum ar fi implicarea în cluburi sportive sau în diverse societăți, te ajută să te cunoști mai bine ca individ. În plus, astfel de activități îți oferă, de asemenea, ocazia perfectă de a dezvolta noi abilități și de a-ți extinde cunoștințele în diferite contexte. În mod firesc, multe programe de burse de studiu solicită aceste informații, deoarece acestea vor oferi o perspectivă asupra personalității tale. Folosește-le în avantajul tău!

 • Planuri de viitor / obiective pe termen lung

Cererile de bursă solicită adesea să îți detaliezi planurile de viitor, de obicei sub forma unui eseu. Acest lucru îți permite, printre altele, să îți arăți nivelul de entuziasm pentru domeniul de studiu ales, să explici de ce meriți bursa și să demonstrezi că ți-ai stabilit obiective clare pentru viitor.

 • Cerințe privind limba engleză

Pentru a fi luat în considerare pentru bursele de studiu, este posibil să îndeplinești cerința de cunoaștere a limbii engleze stabilită de organismul respectiv de acordare a burselor. Acest lucru se poate face, de obicei, prin susținerea unui test internațional de limbă engleză, cum ar fi IELTS. Pe lângă faptul că ajută la filtrarea candidaților care ar putea fi nepotriviți, un test de limbă poate dovedi, de asemenea, că ești pregătit să începi să studiezi într-un mediu în care se vorbește limba engleză. 

Cum să vorbești limba engleză cu încredere – Ghid gratuit - Tot ce îți trebuie pentru a-ți dezvolta încrederea în tine atunci când vorbești limba engleză
Obține ghidul

Burse de studii din partea guvernului britanic

Studenții internaționali care doresc să studieze în Marea Britanie pot aplica pentru o varietate de programe de burse gestionate de guvernul britanic. Mai jos, sunt prezentate cele trei programe principale de burse:

Bursele Chevening

Chevening oferă burse complet finanțate (inclusiv bilete de avion, cazare și taxe de curs) pentru a urma orice curs de masterat la orice universitate din Marea Britanie. Aceste burse sunt acordate, în general, persoanelor cu potențial de lider demonstrabil și cu un background academic solid. Pe lângă obținerea unei educații în Marea Britanie, este, de asemenea, o oportunitate unică pentru următoarea generație de lideri, persoane influente și factori de decizie de a dezvolta relații pozitive de durată cu Regatul Unit. De la înființarea sa în 1983, Chevening a sprijinit peste 50.000 de profesioniști remarcabili să locuiască și să studieze în Regatul Unit, ajutându-i să se dezvolte din punct de vedere profesional și academic. Dacă dorești mai multe informații, te rugăm să vizitezi site-ul oficial al Chevening Scholarships.

Bursele GREAT

Finanțat în comun de GREAT Britain Campaign a guvernului britanic și de British Council, împreună cu instituțiile de învățământ superior din Marea Britanie participante, programul Bursele GREAT are ca scop creșterea semnificativă a numărului de oportunități pentru studenții dintr-un anumit grup de țări: Bangladesh, Brunei, China, Egipt, Ghana, Kenia, India, Indonezia, Malaezia, Mexic, Nepal, Nigeria, Pakistan, Singapore, Sri Lanka, Thailanda, Turcia și Vietnam. 

În 2021, programul a oferit 309 burse în parteneriat cu 43 de instituții de învățământ superior din Marea Britanie. Câștigătorii primesc un minim de 10.000 de lire sterline pentru taxele de școlarizare pentru o gamă largă de cursuri postuniversitare cu durata de un an. Mai multe informații despre Bursele GREAT, pe site-ul nostru Study UK.

Bursele Commonwealth

Dacă ești cetățean sau rezident permanent al unei țări din Commonwealth și nu îți poți permite să studiezi în Marea Britanie fără ajutor financiar, poți aplica pentru bursele Commonwealth. Programul, conceput pentru a atrage talente remarcabile la universitățile britanice, oferă o gamă largă de premii:

 • Burse Commonwealth pentru Doctorat (pentru țările cel mai puțin dezvoltate și statele fragile)
 • Burse Commonwealth Split-site (pentru țările cu venituri mici și medii)
 • Burse Commonwealth pentru Masterat
 • Burse Commonwealth Partajate
 • Burse Commonwealth pentru Învățământ la Distanță
 • Burse Commonwealth pentru Doctorat (pentru țările cu venituri ridicate)
 • Burse Commonwealth pentru Specializări Medicale
 • Burse Commonwealth pentru Specializări Profesionale

Majoritatea Burselor Commonwealth sunt finanțate integral, astfel încât, pe lângă acoperirea taxelor de școlarizare, vei primi și biletul de avion spre și dinspre Marea Britanie, precum și cheltuielile de trai pe perioada șederii. Pentru a afla cum să aplici pentru una dintre aceste burse, te rugăm să vizitezi site-ul CSC apply page.

Guvernul britanic oferă, de asemenea, sute de burse de studiu, subvenții și sprijin financiar suplimentar pentru studenții internaționali ca tine. Pentru a afla mai multe despre ce ajutor este disponibil, vizitează UK Council for International Student Affairs (UKCISA) website.

Burse din partea instituțiilor de învățământ din Marea Britanie

Multe instituții de învățământ superior din Marea Britanie derulează propriile programe de burse. Pe lângă faptul că atrag talente excepționale, aceste burse au și scopul de a crea oportunități unice în viață pentru studenții care nu dispun de mijloacele financiare necesare pentru a studia în Marea Britanie. 

Universitățile și colegiile din Marea Britanie acordă burse studenților internaționali pe baza mai multor factori. Pentru a te ajuta să înțelegi, iată o clasificare generală:

Categorie Cui se adresează?
Burse academice, de merit și de excelență Persoane cu o pregătire academică solidă
Burse pe bază de performanță Persoane care dau dovadă de abilități excepționale într-o activitate extracurriculară (ex. sport, muzică, teatru, dans)
Burse specifice unei anumite discipline Persoane care doresc să studieze un anumit curs sau o anumită disciplină (de ex. drept, arhitectură, biologie)
Burse pentru acces egal sau burse sanctuar Persoane care au fost nevoite să își părăsească țările de origine și s-au refugiat sau au cerut azil în Marea Britanie
Burse pentru persoane cu dizabilități Persoane cu o dizabilitate, o afecțiune mentală pe termen lung, dificultăți de învățare sau alte nevoi speciale

Dacă ești interesat să studiezi la un anumit colegiu sau universitate din Marea Britanie, cel mai bine este să vizitezi site-ul acestora pentru a afla ce sprijin financiar este oferit. De exemplu, site-ul oficial al Universității Cambridge, enumeră diferite surse de sprijin financiar disponibile pentru studenții săi: sprijin financiar pentru studenții internaționali de la licență; sprijin financiar pentru studenții postuniversitari; burse acordate de Cambridge Commonwealth, European & International Trust; burse Gates Cambridge; și sprijin financiar pentru studenții cu dizabilități.

Burse globale pentru a studia în Marea Britanie

În timp ce unele burse vizează viitorii studenți din anumite țări, există altele care sunt mai accesibile studenților internaționali. Iată câteva burse globale care îți vor oferi asistență financiară pentru a obține o educație în Marea Britanie:

Burse globale în Țara Galilor pentru studenții internaționali

Studenții internaționali care doresc să meargă la universitate în Țara Galilor sunt eligibili pentru oricare dintre cele patru programe de burse oferite de Global Wales. În prezent, pot aplica studenți din America de Nord, India, Vietnam și țările UE.

Pentru a afla mai multe, click aici

Burse British Council pentru femei în STEM

Ești o femeie cu o diplomă sau un doctorat într-o disciplină STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică), pasionată de domeniul tău de studiu? Aceasta ar putea fi oportunitatea pe care o așteptai! Acest program de burse este deschis femeilor de pe continentul american, Asia de Sud, Asia de Sud-Est, Egipt, Turcia și Ucraina.

Pentru a afla mai multe, te rugăm să faci click aici

Bursa A.S. Hornby Trust

Dacă ești profesor de limba engleză cu experiență și dorești să te perfecționezi profesional, bursele Hornby te pot ajuta să finalizezi un Master în TESOL la Universitatea Warwick, în Marea Britanie. Mai mult, bursa acoperă toate costurile în Marea Britanie; inclusiv o indemnizație lunară pentru a acoperi cheltuielile de cazare și de trai; taxele de școlarizare; și costurile biletelor de avion dus-întors, ale vizelor și ale testelor de limbă. Trustul Hornby acceptă cereri din țările enumerate în Lista DAC care are peste 130 de nume.

Pentru a afla mai multe, te rugăm să faci click aici.

Bursele Saltire din Scoția

Acest program de burse este gestionat de guvernul scoțian în colaborare cu universitățile și colegiile scoțiene. Este ideal pentru oricine dorește să urmeze un program de masterat postuniversitar la oricare dintre instituțiile de învățământ superior din Scoția. Programul oferă până la 50 de burse, fiecare în valoare de 8000 de lire sterline, pentru taxele de școlarizare pentru oricare dintre anii de studiu cu normă întreagă. Este deschis pentru studenții din Canada, China (inclusiv Hong Kong), India, Japonia, Pakistan și SUA.

Pentru a afla mai multe, te rugăm să faci click aici.

Burse pentru studii universitare de licență în Marea Britanie

Este adevărat că bursele pentru studii universitare de licență în Marea Britanie sunt mai puține decât cele pentru studiile postuniversitare. Cu toate acestea, nu înseamnă că sunt greu de obținut; trebuie doar să știi unde să le cauți. 

Dacă speri să urmezi un curs de licență în Marea Britanie și ai nevoie de asistență financiară, cel mai bine ar fi să cauți două categorii de burse: cele oferite de instituțiile de învățământ superior din Marea Britanie și cele oferite de terțe părți, cum ar fi guvernul sau o organizație din țara ta de origine. Pentru a identifica bursele oferite de entitățile britanice, un punct bun de pornire ar fi site-ul oficial al Universities and Colleges Admissions Service (UCAS) din Marea Britanie.

Sfaturi de top despre cum să câștigi o bursă în Marea Britanie

Câștigarea unei burse nu este un proces complicat; totuși, trebuie să fii dispus să investești timpul și efortul necesar pentru a realiza acest lucru. Urmează aceste sfaturi și îți vei îmbunătăți șansele de a primi o bursă pentru a studia în Marea Britanie.

 • Fă-ți temele

Este foarte puțin probabil să găsești o singură sursă care să aibă toate informațiile de care ai nevoie despre bursele din Marea Britanie. Așadar, asigură-te că faci suficiente cercetări pentru a identifica toate opțiunile de finanțare pe care le poți accesa în calitate de student internațional. Ar putea fi o idee bună să faci o căutare amănunțită online: consultă site-ul local al British Council, site-urile organizațiilor din țara ta de origine care oferă burse și site-urile instituțiilor de învățământ superior din Regatul Unit. Atunci când cauți finanțare pentru a studia în străinătate, merită să îți extinzi căutarea.

 • Verifică criteriile de eligibilitate în detaliu

Înainte de a te decide să aplici, este important să analizezi cu atenție criteriile de eligibilitate ale fiecărei burse pentru a confirma că te potrivești profilului bursierului. În mod ideal, ar trebui să îți petreci timpul aplicând doar pentru bursele pentru care ești eligibil și ai o șansă bună să le obții.

 • Adaptează-ți cererea

În general, nu există două cereri de bursă similare - este posibil să fie necesar să răspunzi la diferite întrebări și să îndeplinești cerințe diferite. Firește, ultimul lucru pe care dorești să-l faci este să copiezi. În schimb, depune un efort real pentru a personaliza fiecare cerere de bursă pe care o depui, astfel încât să satisfacă integral cerințele stabilite de organismul care acordă bursa. Fii sincer cu privire la motivele pentru care dorești să studiezi un anumit curs la o anumită instituție. Desigur, acest lucru poate să îți consume mult timp, dar cine a spus că aplicarea pentru burse va fi rapidă!

 • Respectă termenele

A deveni student internațional atrage, în mod invariabil, respectarea unui set de termene limită. Fie că este vorba de solicitarea de burse, de un test de limbă sau de viză, asigură-te că respecți termenele limită. Nu uita, nerespectarea unui termen limită ar putea foarte bine să pună capăt visului tău de a studia în Marea Britanie. Cheia este să fii organizat.

 • Cere ajutor

Este întotdeauna bine ca o altă persoană să analizeze cererea de bursă înainte de a o trimite. Poate fi un prieten, un frate, o soră sau un fost îndrumător - o poate face oricine are suficiente abilități pentru a-ți corecta cererea și pentru a-ți oferi un feedback obiectiv. Dacă nu dispui de o astfel de rețea de sprijin, intră pe rețelele de socializare și contactează actuali/foști bursieri de la universitățile la care aplici. Vei fi surprins să afli câți dintre ei sunt dispuși să te ajute!

IELTS pentru Regatul Unit

Pentru cererile pentru universități, burse sau vize, este posibil să îți dovedești cunoștințele de limba engleză prin promovarea unui test securizat de limba engleză (SELT). Testul IELTS for UKVI Academic este ideal dacă ai nevoie să îți susții cererea de viză pentru a studia în Marea Britanie. Pe lângă faptul că se bucură de încrederea instituțiilor de învățământ superior din Regatul Unit, este, de asemenea, testul ales de organizațiile care acordă burse studenților internaționali.  

Atunci când îți rezervi IELTS pentru UKVI cu British Council, primești un sprijin extins pentru a te pregăti pentru test. Acesta include acces gratuit la GEL IELTS Prep noul nostru pachet de pregătire IELTS pentru UKVI. 

Gânduri finale

Viața și studiile în Regatul Unit reprezintă o perspectivă interesantă care te vor implica să investești o sumă considerabilă de bani. Așadar, dacă ai îndoieli cu privire la acest pas, gândește-te la modul în care această experiență transformatoare îți va îmbunătăți capacitatea de angajare și îți va oferi oportunități unice în viitor. Învățământul în Marea Britanie reprezintă un bun raport calitate-preț, mai ales dacă luăm în considerare faptul că acolo costurile medii sunt mai mici decât în țări precum SUA și Australia. 

Câștigarea unei burse, finanțată integral sau nu, ar trebui să îți dea încrederea necesară pentru a porni în această călătorie care îți va schimba viața. Nu uita, nu vei știi dacă vei reuși să obții finanțare decât dacă încerci, așa că încearcă. Baftă!