British Council este organizația internațională a Marii Britanii pentru relații culturale și oportunități educaționale.

Misiunea noastră este de a construi și dezvolta relații de cooperare și înțelegere între locuitorii Marii Britanii și cetățenii altor țări.

Facem acest lucru printr-o contribuție pozitivă adusă deopotrivă Marii Britanii cât și țărilor în care ne desfășurăm activitatea – îi ajutăm pe oameni să-și îmbunătățească viața prin crearea de oportunități de dezvoltare pentru ei, facilităm construirea unor legături strânse între persoane sau organizații și contribuim la generarea unui climat de încredere.

Suntem activi în peste 100 de țări din întreaga lume, în domeniul artei, al limbii engleze, al educației și societății civile.

În ultimul an, am ajuns la peste 80 de milioane de oameni prin intermediul activităților noastre și, în același timp, am interacționat cu mai mult de 791 de milioane de oameni online sau direct, prin intermediul diferitelor noastre canale de comunicare.

Din anul 1934 suntem o fundație caritabilă, sub patronajul Royal Charter și, totodată, un organism de drept public în Mare Britanie.

În România suntem prezenți din anul 1938 și ne desfășurăm activitatea în aceste centre. În fiecare an, colaborăm cu mii de studenți, profesori, decidenți, academicieni, cercetători, oameni de creație și antreprenori din România. 

În această secțiune