Studente care vorbesc într-o sală de curs

Ce este educația transnațională în Marea Britanie?

Educația transnațională (TNE) este educația oferită într-o altă țară decât cea în care își are sediul instituția care acordă diplomele - de exemplu, studenții din România care studiază pentru a obține o diplomă de la o universitate din Marea Britanie. TNE din Regatul Unit se referă la programele de studii universitare din Marea Britanie oferite în afara Marii Britanii.

De ce să alegi o diplomă transnațională (TNE)? 

O educație în Marea Britanie îți permite să devii cea mai încrezătoare, mai promițătoare și mai pregătită versiune a ta. Dar dacă ai angajamente care te împiedică să te muți în Marea Britanie sau dacă ești în căutarea unui raport calitate-preț excelent, ai putea să-ți transformi viața și perspectivele de carieră cu o diplomă transnațională.

Oferite în limba engleză de 142 de universități britanice și în 226 de țări și teritorii din întreaga lume, aceste diplome reprezintă oportunitatea de a beneficia de aceleași tradiții academice bogate de care se bucură și colegii tăi din Marea Britanie. 

Vei avea acces la aceleași practici de predare de ultimă oră și vei primi aceeași încurajare de a gândi independent, de a fi creativ și de a crește cu adevărat ca individ. Poate cel mai important, vei obține exact aceeași calificare ca și studenții din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Asta pentru că diploma ta va fi garantată din punct de vedere al calității și acordată direct de una dintre universitățile respectate din Marea Britanie. 

De fapt, singura diferență dintre tine și colegii tăi din Marea Britanie este că vei studia într-un loc care se potrivește mai bine cu tine, cu circumstanțele tale și cu ambițiile tale personale.

Variante de diplome britanice în România

Multe instituții de învățământ superior din Marea Britanie oferă cursuri în străinătate, inclusiv în România. Aceste cursuri sunt oferite prin intermediul partenerilor locali și al platformelor online. Ele sunt concepute, livrate și asigurate din punct de vedere calitativ conform standardelor riguroase ale Marii Britanii și conduc la calificări britanice care sunt pe deplin recunoscute de angajatori și de autoritățile din România.

Eligibilitate

Pentru programele de licență, poți aplica pentru o diplomă TNE acordată de Marea Britanie în România dacă ai absolvit una dintre următoarele calificări:

  • Bacalaureat românesc
  • GCE A-Levels sau alte calificări preuniversitare echivalente cu A-Levels
  • Diplomă de Bacalaureat Internațional (sau o calificare echivalentă)

Programele postuniversitare tind să admită studenți cu diplome de licență din România sau din străinătate.

Deoarece aceste programe TNE sunt oferite în limba engleză, este posibil ca acestea să solicite, de asemenea, o dovadă de competență lingvistică în limba engleză prin intermediul unei certificări IELTS sau Cambridge ESOL.

Pot exista, de asemenea, cerințe suplimentare în funcție de cursul pe care îl alegi. Asigură-te că verifici detaliile cu universitatea din Marea Britanie care îți va acorda diploma și cu instituția parteneră din România unde vei studia.

Ce diplomă ar trebui să aleg?

Există mai multe programe TNE din Marea Britanie disponibile în România, care oferă aceleași standarde înalte de predare ca în Marea Britanie.

Vezi mai jos o listă de calificări britanice pe care le poți obține în România, inclusiv programe de licență și postuniversitare, precum și cursuri profesionale dezvoltate de instituțiile de învățământ superior din țară în colaborare cu furnizori TNE britanici de prestigiu.

Programe de licență

Institutions Programme Details Contact
Abertay University (UK)
Bucharest International School of Management (RO)
Business Management 3-year accredited undergraduate programmes; diploma issued by Abertay University Website
Digital Marketing and Business Management
Business Management with Events Management
Digital Marketing with Events Management
CITY College - University of York Europe Campus
Romanian-American University
Business Studies (Marketing) 3-year dual degree undergraduate programme; Bachelor of Arts degree issued by University of York and Romanian-American University Website
Coventry University (UK)
European Nursing Academy - ENA
Regina Maria Health Network
Nursing (Generalist Medical Assistant) 3-year undergraduate programme with the specialization of Generalist Medical Assistant (75% of the time dedicated to learning is practical); diploma issued by Coventry University Website
Manchester Metropolitan University (UK)
American Hotel Academy (Brașov, RO)
International Hotel Business Management 3-year undergraduate programme; Bachelor of Arts degree issued by Manchester Metropolitan University Website

Programe de master și postuniversitare

Institutions Programme Details Contact
CITY College - University of York Europe Campus
Romanian-American University
Digital Marketing & Social Media 2-year dual degree postgraduate programmes; MSc degrees issued by University of York and Romanian-American University Website
International Economic Relations and European Union Studies
Manchester Metropolitan University (UK)
American Hotel Academy (Brașov, RO)
International Tourism & Hospitality Business Management 2-year postgraduate programme; MSc degree issued by Manchester Metropolitan University Website 
Transilvania Executive Education (RO)
validated by University of Buckingham (UK)
Executive MBA Programme offered in Cluj-Napoca, co-designed with the University of Buckingham and TEE business community. Degree from the University of Buckingham.  Website
CITY College - University of York Europe Campus
University of Strasbourg (FR)
Pan-European Executive MBA

Dual degree programme leading to MBA degrees from the University of York and the University of Strasbourg.

Accredited by Association of MBAs (AMBA), Chartered Management Institute (CMI).

Graduates may also obtain the Level 7 Executive Diploma in Strategic Management and Leadership of CMI, as well as the AMBA Certificate from the Association of MBAs.

Website 
Henley Business School – University of Reading (UK)
ENVISIA (RO)
Postgraduate Board Practice and Directorship Programme (PGCert BPD)

Postgraduate qualification programme for practising board members, with academic accreditation recognised within the EU, offered by ENVISIA in partnership with the triple-accredited Henley Business School. Programme launched in partnership with London Stock Exchange. 

Website

Cursuri și certificări profesionale

Institutions Programme Details Contact
University of Suffolk (UK)
Transilvania Executive Education (RO)
Strategy for the Digital Economy 3-month executive course validated by University of Suffolk and delivered by Transilvania Executive Education in Cluj-Napoca. Diploma offered by University of Suffolk.  Website
University of Suffolk (UK)
Școala pentru Oameni Responsbili - SPOR (RO)
Talent Academy Programme Foundation programme and micro-MBA for HR professionals delivered by professor Andrew Taylor. Participants are granted an international Talent Management certification issued by the University of Suffolk. Website
British Law Centre (UK)
University of Bucharest (RO)
Diploma in English Law and Legal Skills 1-year Diploma in English Law and Legal Skills provided by British Law Centre, a joint venture between the Law Faculties of the University of Cambridge and the University of Warsaw.  Website