Cursuri de dezvoltare profesională pentru agenți
©

Matt Wright

Training pentru Agenți

Încă din 2006, British Council oferă cu succes cursuri de formare pentru agenți educaționali, în vederea obținerii certificării recunoscute la nivel internațional.

Programul de Training pentru Agenți a fost dezvoltat de British Council pentru a oferi cunoștințe cuprinzătoare referitoare la sistemul de educație britanic, informații specifice studiului și traiului în Marea Britanie. Participarea în cadrul programului permite o promovare eficientă a oportunităților de studiu în Marea Britanie, oferind acces la resurse, informații de calitate, servicii disponibile pentru potențialii studenți internaționali.

Beneficiile participării la cursurile British Council sunt:

 • accesul la programul de dezvoltare profesională continuă derulat de British Council și recunoașterea acestuia la nivel internațional
 • obținerea  unei certificări recunoscute în rândul instituțiilor de educație din Marea Britanie
 • oportunitatea de a avea statutul de agent educațional la nivel avansat și de a fi inclus în British Council Trained Agent List , lista agenților certificați de British Council  

Pentru a afla mai multe despre înscrierea la Trainingul pentru Agenți din 2018 , te rugăm să ne contactezi: gabriel.ivan@britishcouncil.ro .

Study UK online course

Curs online gratuit Study UK 

În fiecare an, prin Study UK, organizăm un curs online (MOOC) gratuit, menit să îți ofere informații despre Marea Britanie ca destinație de studiu și ocazia:

 • Să te alături unei comunități online, să accesezi o serie de resurse gratuite și să primești recomandări care să te ajute în realizarea activităților de promovare
 • Să interacționezi cu alți cursanți și să împărtășești din experiența ta în timp ce înveți
 • Să-ți îmbunătățești cunoștințele cu sprijinul British Council.

Cursul este coordonat de Helen Obaje,  Professional Development Manager la British Council, și urmărește etapele pe care le parcurge un student, de la decizia de a-și alege domeniul de studiu, până la sprijinul de care are nevoie când începe să studieze și să locuiască în Marea Britanie. Cursul acoperă:

 • Beneficiile studiului în Marea Britanie
 • Motivele pentru care studenții aleg să studieze în Marea Britanie
 • Definirea competențelor, cunoștințelor și responsabilităților necesare pentru a-i sprijini pe studenți
 • Înțelegerea modului în care universitățile britanice îi sprijină pe studenți
 • Resursele disponibile pentru a sprijini agenții,consultanții educaționali sau consilierii școlari.

Cursul se adresează în principal celor care oferă consultanță elevilor și studenților interesați să studieze în Marea Britanie, inclusiv agenților educaționali sau consilierilor școlari, dar și celor care sunt interesați să devină agenți. Modulele cursului pot fi utile și celor interesați să studieze în Marea Britanie.

Fii la curent cu toate oportunitățile

Cursul se desfășoară, de regulă, o dată pe an. Cea mai recentă ediție a avut loc în august 2018. 

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu toate oportunitățile și a afla din timp despre următoarea ediție.