By British Council Romania

15 februarie 2018 - 13:48

Un curs de limba engleză este o experiență nouă și poate intimidantă pentru un copil foarte mic. Deși clasele sunt distractive și copiii învață prin joc, separarea de părinți poate fi suficient de înfricoșătoare ca ei să nu observe aspectele amuzante ale cursului. Iată câteva strategii care fac despărțirea de la începutul lecției mai puțin dureroasă și îl ajută pe copilul tău să aibă cea mai bună experiență posibilă la ora de engleză:

1. Vino la timp la lecție

Astfel îi dai copilului tău posibilitatea să se obișnuiască cu ceilalți colegi din grupă în afara sălii de curs, și poate fi prezent la rutina de început de lecție, care îl introduce pe cel mic treptat în atmosfera orei. În plus, așteptând să înceapă lecția în prezența ta, cel mic poate interacționa cu colegii și se poate familiariza cu ei, ceea ce îi va îmbunătăți experiența de la curs.

2. Acordă-i atenția completă înainte de lecție

E important să-i acorzi atenția ta completă copilului înainte de lecție. E mai bine să nu folosești telefonul mobil, pentru a nu pierde ocazia de a-ți lua la revedere de la copilul tău și de a-l încuraja. 

Ghid gratuit pentru procesul de învățare a limbii engleze de către copilul tău - Tot ce trebuie să știi pentru a-ți sprijini copilul în învățarea limbii engleze
Obține manualul

3. Folosește-te de rutină

Rutinele sunt foarte importante pentru cei mici. Înceacră să transformi venitul la orele de engleză într-o rutină, de exemplu folosind același traseu pentru a veni la curs, sau făcând aceleași activități înainte de lecție.

4. Fii consecvent

Ajută mult să fii consecvent. Chiar dacă reacția inițială a copilului poate fi una negativă, de exemplu refuzul de a participa la activități / de a intra în clasă, este important să îi dai celui mic posibilitatea să rezolve aceste sentimente negative, cum ar fi frica de un mediu necunoscut, continuând să-l aduci la lecții și discutând cu profesorul despre reacția sa, pentru a găsi împreună soluții.

5. Așteaptă-l afară

Spune-i copilului că aștepți afară sfârșitul lecției. Copilul poate ieși să te vadă, însoțit de asistent(ă). Pentru a limita ieșirile, îi poți spune, de exemplu, că poate veni de maximum 2 ori, dar că dacă stă în clasă până la sfârșitul lecției vei fi foarte mândru de el.

6. Spune-i dacă pleci

Dacă trebuie să pleci, te rugăm să-i spui copilului că vei pleca, unde și pentru câtă vreme, pentru a evita situațiile în care cel mic cere să-și vadă părintele în timpul orei, și el nu este acolo. Când îl iei pe cel mic, subliniază faptul că ai venit înapoi exact așa cum ai promis.

7. Dă-i ceva care îi amintește de tine

Îi poți da copilului un obiect care să-i amintească de tine sau de casă, de exmplu o jucărie pe care o poate îmbrățișa când este trist în clasă sau când se gândește la tine. O alternativă este să-i dai un obiect pe care să-l țînă în buzunar, și care să-I amintească de tine.

Sperăm că aceste sugestii îți vo fi folositoare și vor îmbunătăți experiența copilului tău la cursul de limba engleză!