By Andreea Pasere

23 mai 2017 - 17:50

Woman reading

Lectura în limba engleză te va ajuta să înţelegi mai bine, dar şi să înveţi cuvinte noi şi structuri utile. În acest articol, Andreea Pasere, profesoară la British Council, propune cinci mijloace rapide prin care să putem înţelege mai uşor ceea ce citim în engleză.

1. Asigură-te că citeşti texte corespunzătoare nivelului tău de limbă

Dacă începi cu un text mult prea dificil, cel mai probabil vei ajunge să renunţi. De aceea, este important să afli în primul rând care este nivelul tău de cunoaştere a limbii engleze. Pentru aceasta, poţi încerca unul din testele online existente de site-ul nostru: testul de limbă pentru adolescenţi sau testul de limbă pentru adulţi

2. Citeşte în engleză pentru a avansa în carieră

Dacă postul pe care îl ocupi presupune să vorbeşti engleza cu regularitate, sau poate necesită un limbaj specializat, atunci citeşte zilnic şi astfel vei reuşi să îţi îmbogăţeşti vocabularul, să devii mai stăpân pe cunoştinţele tale şi să faci o impresie bună colegilor sau partenerilor tăi de afaceri. În revista British Council Voices se găsesc multe articole legate de profesie care ţi-ar putea fi de folos, fie că te gândeşti să te muţi într-un alt oraş pentru a avansa în cariera, fie că urmăreşti să obţii un post în industria filmelor animate chinezeşti, de exemplu. 

Cum să vorbești limba engleză cu încredere – Ghid gratuit - Tot ce îți trebuie pentru a-ți dezvolta încrederea în tine atunci când vorbești limba engleză
Obține ghidul

3. Foloseşte-te de engleză chiar şi atunci când îţi planifici următoarea vacanţă

Dacă plănuieşti să mergi într-o vacanţă, ai la dispoziţie o mulţime de articole care propun unde să mergi, ce să vezi, ce să mănânci şi să bei! Puteți citi aici un articol BBC despre cum poate  fi evitat un dezastru în vacanţele alături de copii foarte mici. 

Pentru călătoriile în Regatul Unit, iată câteva obiective britanice recomandate de visitbritain.com. Mie personal îmi place foarte mult să merg cu trenul şi în fiecare vară profit de ocazia de a face măcar un scurt tur prin Scoţia. Iată un articol despre cum să ne planificăm o călătorie aventuroasă cu trenul prin Munţii Scoţiei!

Pune la punct tot ce ţine de călătoria cu trenul şi asigură-te că vei fi în Edinburgh pe la sfârşitul verii; dacă îţi place muzica şi arta de stradă, cu siguranţă te vei îndrăgosti de festivalurile lor internaţionale. Vrei să arunci o privire? Citeşte acest ghid şi află ce vei putea găsi vara asta în Edinburgh.

Dacă nu e timp pentru excursii lungi, sau copiii trebuie să se întoarcă luni la şcoală, ,,The Guardian” a propus o listă de activităţi cu un buget redus, pentru o excursie de un weekend în Londra cu cei mici. Vei descoperi o mulţime de oportunităţi pentru copii în timpul unei scurte excursii în unul din cele mai mari oraşe!

4. Citeşte forumuri despre limba engleză şi vei vedea că mai sunt şi alţi oameni la fel ca tine

Forumurile dedicate limbii engleze pot fi o ocazie excelentă de care profită oameni din toate colţurile lumii pentru a discuta aspecte de orice fel legate de limba engleză. Wordreference.com, spre exemplu, este punctul de întâlnire a mii de utilizatori care doresc să înveţe limba engleză, sau de iubitori de limbi străine în general. 

Dacă îți dorești să înveți corect o anumită expresie, caută 'Wordreference' și cuvintele din structura respectivă. Rezultatele căutarii îți vor arăta nu doar varianta corectă, cât și un istoric al persoanelor care au căutat același set de cuvinte.

5. Încearcă să ajungi o enciclopedie umană: utilizează pagina specializată Wikipedia 

Dacă eşti acel gen de persoană căreia îi place să înveţe lucruri noi în fiecare zi (mie cu siguranță îmi place), atunci enciclopedia online Wikipedia are o pagină specializată pentru cei care învaţă limba engleză. Wikipedia în versiunea simplificată conţine cu mult peste 100.000 de articole, precum şi echipe de voluntari care se ocupă mereu să aducă la zi conţinutul paginii

Sper că aceste sfaturi vor fi de folos - aşteptăm şi alte sugestii pe pagina noastră de Facebook!