By David Loeffen, profesor pentru copii

30 mai 2024 - 14:01

Profesorii noștri sunt dedicați elevilor și dezvoltării acestora într-un mediu deschis cultural și profesional. Am discutat cu câțiva dintre colegii mei pentru a vedea cum li se par cursurile noastre Summer International Online, curs care oferă oportunitatea elevilor Români să cunoască elevi din mia multe țări Europene și să învețe împreună. 

Unul dintr profesorii British Council obesrvă că Summer International Online oferă o experiență captivantă, unică și interesantă pentru toți elevii. Aceste cursuri le oferă studenților posibilitatea de a discuta cu colegi de ai lor din diferite țări. Acest lucru îi expune pe elevi la o varietate de accente, ceea ce îi ajută să își dezvolte abilitățile de ascultare. Profesorii British Council știu că un cuvânt sau o expresie comună poate avea înțelesuri diferite de la o cultură la alta, așa că se axează pe înțelegerea complexă a acestor aspecte. Summer International Online oferă o oportunitate pentru fiecare elev de a-și extinde experiența în materie de diversitate și înțelegere culturală, într-un mediu plăcut. 

Discutând despre structura cursului, o colegă ne arată că structura Summer International Online este un curs intensiv de limbă engleză, elevii participând la cursuri în fiecare zi, timp de două săptămâni. Cursul pune bazele folosirii limbii engleze oferind lecții practice pentru consolidarea cunoștințelor dobândite. Cursurile intensive combinate cu lecții regulate pe parcursul unui an școlar oferă cunoștințe de bază și oportunități de aplicare a acestora constante, astfel dând încredere de sine elevilor și oferindu-le progres vizibil la limba engleză.

„Unii dintre elevii mei mi-au spus că au legat prietenii foarte puternice cu persoane din alte țări prin intermediul cursului Summer International Online, iar unii dintre ei continuă să comunice în mod regulat și după doi ani.”, spune alt coleg, încântat că a participat la îmbunătățirea vieții sociale a elevilor săi.

În general, cursul Summer International Online oferă studenților noștri oportunități care pur și simplu nu sunt disponibile în alte locuri. Expunerea copiilor la experiențe culturale diferite le oferă o viziune prosperă despre diversitate și acceptare reciprocă, punând bazele cunoștințelor pentru piața muncii. Acestea sunt doar câteva beneficii ale Summer International Online care depășesc cu mult cadrul unei clase obișnuite.