By British Council România

04 septembrie 2019 - 14:45

Art competition - first prize for students aged 9-11
Clara, 11 ani. Lucrarea Clarei, intitulată "How far...?" , a fost selectată pentru compoziție, alegerea culorilor și atenția la detalii. Am apreciat și logo-urile British Council de pe costumele astronauților, deoarece nu credem că există o limită pentru cât de departe poți ajunge atunci când vorbești limba engleză. :)

La 50 de ani de la aselenizare, cum văd copiii spațiul? I-am întrebat chiar pe ei asta, iar cursanții noștri au răspuns cât mai creativ în cadrul unei competiții de artă globale British Council.

Concursul Young Learners' Art Competition este organizat anual de British Council pentru toți elevii noștri din peste 100 de țări. Anul acesta, cu ocazia aniversării a 50 de ani de omul a pășit pe Lună pentru prima dată, tema competiției a fost spațiul. 

Ghid gratuit pentru procesul de învățare a limbii engleze de către copilul tău - Tot ce trebuie să știi pentru a-ți sprijini copilul în învățarea limbii engleze
Obține manualul

Pentru toate cele trei grupe de vârstă din competiție (6-8 ani, 9-11 ani, 12-15 ani) am organizat, în cadrul cursurilor de engleză, lecții despre cosmos, aselenizare și echipajul Apollo 11, iar apoi i-am provocat pe elevii noștri să ne arate cum văd ei spațiul prin lucrări de artă, în mod cât mai creativ și interpretând tema oricum vor - iar rezultatele au fost pe măsură! 

În urma votului și selecției juriului de profesori, te invităm să descoperi lucrările câștigătoare ale locurilor I și II din competiția locală.

 

Art competition - first prize for students aged 6-8
Cristiana, 8 ani. Lucrarea Cristianei a fost aleasă pentru creativitatea și culorile vii pe care le-a folosit.
Art competition - first prize for students aged 12-15
Teodora, 12 ani. Tușele din lucrarea Teodorei ilustrează perfect spațiul, planetele și norii de praf.
Art competition - second prize for students aged 6-8
Daria, 8 ani. “Pop-up colours of space” a fost aleasă pentru mixul de materiale pe care Daria le-a folosit pentru a-și ilustra viziunea despre spațiu.
Art competition - second prize for students aged 9-12
Ana-Maria, 9 ani. Am apreciat cum Ana-Maria, după ce a pictat peisajul cosmic, a adăugat lucrării stele decupate din hârtie și alte elemente spațiale.
Art competition - second prize for students aged 12-15
Julia-Anita, 14 ani. Este ceva mistic în felul în care viziunea asupra universului, culorile și compoziția sunt integrate în lucrarea care a câștigat locul al doilea în cadrul categoriei de vârstă 12-15 ani.

Lucrările de pe primul loc au ajuns mai departe în competiția globală British Council, în urma căreia vor fi selectate 12 picturi și desene pentru a ilustra calendarul oficial al organizației în 2020. 

Află mai multe