Idei și identități diverse: descoperă autorii din Marea Britanie invitați la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2019. 

Descoperă autorii

Claire North

Claire North

Claire North este o autoare britanică Fantasy câștigătoare a premiului World Fantasy Award 2017 și nominalizată pentru alte premii de profil, inclusiv Arthur C. Clarke Award. Are două volume traduse la Editura Palladin (parte a Grupului Editorial ART): "Primele cincisprezece vieți ale lui Harry August" (2017, traducere de Alexandra Fusoi) și "Atingerea" (2018, traducere de Ioana Tudor). Cea mai recentă carte publicată este "84K", nominalizată la premiile Brave New Worlds și Phillip K. Dick.

Sarah Perry

Sarah Perry

Sarah Perry este o autoare britanică pasionată de istoria medievală și de scrierile biblice. Romanul său tradus în limba română, "Șarpele din Essex" (Nemira, 2018, traducere de Ioana Văcărescu), a ajuns în topul listei Bestseller 2017 și a câștigat Book of the Year la British Book Awards. Cel mai recent roman al său, "Melmoth", a fost publicat în toamna anului 2018. Are eseuri publicate în the Guardian, the Spectator sau transmise pe BBC Radio 4.

Clare Mackintosh

Clare Mackintosh

Clare Mackintosh este autoarea bestsellerurilor "Te las să pleci" (2016, traducere de Liviu Szoke), "Te văd" (2017, traducere de Mihaela Ionescu) și "Lasă-mă să mint" (2018, traducere de Mihaela Ionescu), toate publicate de Editura Trei. Pentru primul său roman, Clare Mackintosh a primit cel mai cunoscut premiu britanic pentru roman polițist, surclasînd-o pe J.K. Rowling. Înainte de a deveni scriitoare, Clare a lucrat în poliție timp de 12 ani. 

Ross Welford

Ross Welford

Fost jurnalist de televiziune, specializat în emisiuni dedicate adolescenților, scriitorul Ross Welford are un volum în curs de apariție la Editura Corint, "Călătorie în timp în compania unui hamster", și un alt volum, "Băiețelul de 1000 de ani", în curs de apariție la Editura Vellant (traducere Aurelia Ulici, coperta Vali Petridean). Volumele lui Ross Welford, publicate în Marea Britanie de editura Harper Collins, s-au bucurat de un succes imediat în rîndul tinerilor cititori.

Arabella McIntyre-Brown

Arabella McIntyre-Brown

Arabella McIntyre-Brown este o scriitoare și jurnalistă britanică stabilită în România. Aventura stabilirii în Transilvania este descrisă în volumul "Din Liverpool în Carpați. Cum mi-am găsi fericirea în inima Transilvaniei" (2016, Editura ALL), o scrisoare de dragoste pentru calităţile, dar şi defectele românilor, o poveste a redescoperirii de sine, plină de umor englezesc.

Mashuda Snaith

Mahsuda Snaith

„O carte strălucitoare care îi umanizează pe cei care, cel mai adesea, sînt dezumanizați" – BBC despre cea mai recentă carte a Mahsudei Snaith ("How to Find Home"). Născută într-o familie emigrată din Bangladesh, Mahsuda Snaith explorează în scrierile sale viața de zi cu zi a celor defavorizați, fiind totodată angajată în numeroase proiecte sociale dedicate copiilor și tinerilor din familii defavorizate.

Fiona Mozley

Fiona Mozley

Fiona Mozley este o autoare britanică pe care pasiunea, urmată de studii aprofundate în medievalistică, au îndreptat-o către o carieră de succes în sfera ficțiunii istorice. Romanul ei de debut, "Elmet", a fost inclus în 2017 pe lista cărților finaliste la Man Booker Prize.

Kirsty Logan

Kirsty Logan

Scriitoarea scoțiană Kirsty Logan va fi prezentă la Bookfest 2019. Poetă, editoare, performer, critic literar, „writing mentor” și activistă LGBT, Kirsty Logan este o prezență activă atît pe scena literară scoțiană, cît în spațiul dialogului civic.

Neal Layton

Neal Layton

Neal Layton este autor și ilustrator pentru copii. Ilustrațiile sale s-au vândut în peste 16 țări și au fost incluse în peste 60 de volume. La Bookfest, Neal va susține și un atelier de ilustrație.

Eugen-Ovidiu Chirovici

Eugen-Ovidiu Chirovici

Născut și afirmat ca scriitor în România, dar stabilit de aproape zece ani în Marea Britanie, Eugen-Ovidiu Chirovici completează lista invitaților de onoare la Bookfest 2019. Cunoscutul autor de thrillere este astăzi unul dintre cei mai de succes scriitori de origine română, cărțile sale ajungînd să fie traduse în peste 25 de limbi.