vineri, 15 septembrie 2017

Peste trei milioane de teste IELTS au fost susţinute în ultimul an, reflectând importanța acestui test de limbă engleză pentru învățământul superior și migrație.

IELTS este cel mai utilizat test de limba engleză pentru migrarea în Australia, Canada, Noua Zeelandă și Marea Britanie. Acesta este recunoscut de peste 10.000 de universități, școli, angajatori și organisme de imigrare, inclusiv toate universitățile din Australia și Marea Britanie și multe dintre cele mai importante instituții din SUA.

Lansat în 1989 și dezvoltat în comun de către British Council, IDP: IELTS Australia și Cambridge English Language Assessment, IELTS este acum un nume foarte cunoscut în multe țări din lumea întreagă.

Warwick Freeland, Director Executiv la IDP IELTS Australia, a declarat: "IELTS oferă noi oportunităţi pentru milioane de oameni în fiecare an, ajutându-i să studieze în străinătate, să migreze în țările vorbitoare de limbă engleză sau să profite de cererea tot mai mare pentru limba engleză la nivel profesional".

Succesul IELTS se bazează pe calitatea ridicată a testului, care măsoară cele patru aptitudini cheie - ascultarea, vorbirea, citirea și scrierea. Testul este susținut de echipe dedicate de cercetare în Marea Britanie și Australia și este administrat de centre din peste 140 de țări din întreaga lume.

James Shipton, șeful IELTS de la British Council, a declarat: "Creșterea continuă a testului IELTS pe care am văzut-o în întreaga lume este dovada popularității și a încrederii pe care organizațiile o acordă în testul IELTS, reprezentând un indicator foarte bun al capacității unei persoane de a comunica în limba engleză.”

Notă pentru editori

International English Language Testing System (IELTS)

IELTS este sistemul internațional de testare a limbii engleze, cel mai popular test de competență în limba engleză pentru învățământul superior și migrația globală, cu peste trei milioane de teste efectuate în ultimul an. Peste 10.000 de organizații acceptă IELTS ca un indicator sigur, valabil și fiabil în ceea ce priveşte abilitatea reală de a comunica în limba engleză în domeniul educației, migrației și acreditarii profesionale. IELTS este deținut în comun de British Council, IDP: IELTS Australia și Cambridge English Language Assessment.

British Council este organizația internațională a Regatului Unit pentru educație și relații culturale, fiind prezent în peste 100 de țări.

IDP: IELTS Australia este o filială a IDP Education, una dintre cele mai importante organizații internaționale de educație din lume, care oferă studenților plasamentul în Australia, Statele Unite ale Americii, Canada, Noua Zeelandă și Regatul Unit. IDP Education este o companie cotată la ASX, care este deținută în proporție de 50% de 38 de universități australiene și care are o experiență de peste 47 de ani în domeniul învățământului superior internațional. IDP: IELTS Australia administrează o rețea de peste 100 de centre de testare IELTS în peste 60 de țări.

Centrul de evaluare a limbii engleze Cambridge este cel mai important furnizor de examene din întreaga lume pentru cursanții de limba engleză. În fiecare an, aceste examene sunt susţinute de peste 5 milioane de persoane în 140 de țări.

IELTS USA este divizia americană a IELTS din Los Angeles, California, responsabilă de relațiile cu părțile interesate din SUA, precum și de gestionarea rețelei centrelor de testare IELTS în Statele Unite.

Despre test

Persoanele care susțin testul parcurg cele patru aptitudini: ascultare, citire, scriere și vorbire. Toate testele sunt marcate pe un sistem bandă de la 1 (cel mai mic) până la 9 (cel mai mare). 

IELTS oferă o gamă de două versiuni de testare, pentru a servi atât unor scopuri academice, cât și non-academice. IELTS Academic măsoară competența de limba engleză necesară pentru un mediu academic, de învăţământ superior. Sarcinile și textele sunt accesibile tuturor susținătorilor, indiferent de subiectul lor. IELTS General Training măsoară competența în limba engleză într-un context practic, de zi cu zi. Sarcinile și textele reflectă atât situații la locul de muncă, cât și situațiile sociale. Instruirea generală IELTS este potrivită pentru migrație în Australia, Canada, Noua Zeelandă și Marea Britanie și Irlanda. 

Printre organizațiile guvernamentale și profesionale care recunosc sau solicită testul IELTS se numără: 

  •  Departamentul canadian pentru cetăţenie și imigrare  
  •  Departamentul australian de imigrare și protecție la frontieră 
  •  Departamentul Regatului Unit pentru vize și imigrație  
  •  Comisia internațională pentru absolvenții școlii de asistență medicală și Consiliul Național de Stat pentru asistență medicală, SUA 
  •  Fondul Monetar Internațional 

Despre British Council

British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale ce oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile între Marea Britanie şi alte ţări. Activitatea sa este axată în special pe domeniile educaţie, limba engleză şi cultură. British Council este o organizaţie apolitică, care se bucură de o strânsă colaborare cu guvernul britanic.