Ce este Edmodo?

Edmodo este platforma educațională utilizată de profesorii noștri pentru a își informa cursanții în legătură cu ce s-a lucrat la clasă sau ce au de pregătit pentru data viitoare. Uneori, profesorii publică și link-uri către activități suplimentare, precum și fișe care ajută la acumularea de cunoștințe dincolo de conținutul manualului.

Pentru a îți maximiza progresul când participi la cursurile noastre de limba engleză, îți recomandăm să te alături platformei pentru cursanți.

Avantajele platformei Edmodo

În calitate de cursant actual al Centrului de Limba Engleză, vei avea acces la Edmodo în mod gratuit. Iată câteva din beneficiile sale:

 • Vei fi mereu informat(ă)
  Așa cum am menționat, profesorii își vor informa în mod regulat cursanții în legătură cu materia predată la clasă și temele.
 • Opțiunea de a contacta profesorul
  Știm că uneori cursanții noștri nu pot ajunge la lecții, fie din cauza unor probleme de sănătate sau a unor schimbări neprevăzute în programul lor. Cursanții pot transmite mesaje directe către profesorii lor, pentru a îi informa că vor lipsi de la una sau mai multe lecții.
 • Păstrarea legăturii cu colegii de clasă
  Cursanții pot comunica cu colegii despre ce au lucrat la clasă, dar pot împărtăși și alte idei.
 • Părinții pot observa activitatea copiilor lor
  În timp ce pentru categoriile de vârstă Early Years și Primary Infants încurajăm părinții să se conecteze în calitate de cursanți, pentru categoriile cu copii de peste 8 ani, părinții își vor crea conturi separate de cele ale copiilor. Acestea le vor permite să observe ce publică profesorul, dar și să verifice ce scrie copilul lor. Părinții pot vedea doar activitatea propriului copil și nu va putea observa ce scriu alți copii în grupul respectiv.
 • Noutăți privind produsele și evenimentele British Council
  În funcție de perioada anului academic, este posibil să utilizăm contul administrativ denumit British Council pentru a publica informații despre evenimente, competiții sau produse noi (de exemplu, cursuri online gratuite) care se potrivesc nivelului de limba engleză și vârstei cursanților.

Cum funcționează?

În email-ul primit de la Echipa de Relații cu Clienții, poți găsi un link de conectare (pentru cursanții noi) și un Cod de Acces (pentru cursanți care s-au reînscris sau s-au transferat recent).

Pentru a afla cum trebuie să utilizezi aceste informații, te rugăm să citești instrucțiunile disponibile mai jos, în funcție de categoria potrivită pentru tine și/sau pentru copilul tău.

PĂRINȚI ai cursanților Early Years și Primary Infants

Cum te alături

Cursanții Early Years și Primary Infants nu se pot alătura ei înșiși platformei Edmodo, întrucât majoritatea nu dețin încă abilitățile necesare scrierii unui mesaj în limba engleză. Așadar, încurajăm părinții să se înscrie pe platforma Edmodo, în calitate de cursanți.Te rugăm să urmezi pașii de mai jos:

 • Accesează de pe un desktop sau un laptop link-ul de conectare primit de la Echipa de Relații cu Clienții.
 • Pe noua pagină deschisă automat, selectează Create a new account (Creează un nou cont)
 • Pentru întrebarea Who are you? (Cine ești?), te rugăm să selectezi I am a student (Sunt un cursant), deoarece creezi contul pentru a vizualiza noutățile destinate copilului tău.
 • În formularul deschis automat, te rugăm să îți introduci prenumele (first name) și numele de familie (last name). În cazul în care numele tău de familie nu este același cu cel al copilului tău, te rugăm să mențonezi numele copilului tău când îi scrii un mesaj direct profesorului sau publici ceva pe pagina grupului. Doar la început, până când pot face cu ușurință legătura.
 • Numele de utilizator (username) și parola (password) trebuie să fie unice și ușor de reținut pentru tine.
 • Adresa de email este opțională, dar te sfătuim să o introduci, în cazul în care îți vei uita parola la un moment dat. Te rugăm însă să ții cont că o adresă de email nu poate fi utilizată pentru mai mult de un cont de pe platforma Edmodo.

După ce ai transmis formularul online completat, este posibil să fie necesar să aștepți ca solicitarea ta de a te alătura unui grup să fie aprobată de cineva din echipa noastră.

Probleme tehnice

Crearea contului ți se pare dificilă?
Roagă profesorul să îți ofere o fișă tipărită cu instrucțiunile de conectare.

Trebuie să îți resetezi parola?
Contactează Echipa de Relații cu Clienții. Dar te rugăm să ții cont că te pot ajuta doar dacă te-ai alăturat deja unui grup Edmodo din sesiunea curentă.

S-a întâmplat altceva?
Vizitează Edmodo Help Centre, disponibil aici.

Cursanți Primary Plus și Lower / Upper Secondary

Cum te alături

Cursanții Primary Plus și Lower sau Upper Secondary ar trebui să aibă conturi proprii, cărora li se pot anexa unul sau mai multe conturi de Părinți.
Îți recomandăm să începi cu crearea contului de Cursant pentru copilul tău. Te rugăm să urmezi pașii de mai jos:

 • Accesează de pe un desktop sau un laptop link-ul de conectare primit de la Echipa de Relații cu Clienții.
 • Pe noua pagină deschisă automat, selectează Create a new account (Creează un nou cont).
 • Pentru întrebarea Who are you? (Cine ești?), te rugăm să selectezi I am a student (Sunt un cursant), deoarece creezi contul pentru copilul tău.
 • În formularul deschis automat, te rugăm să introduci prenumele (first name) și numele de familie (last name) al copilului tău.
 • Numele de utilizator (username) și parola (password) trebuie să fie unice și ușor de reținut pentru copilul tău.
 • Adresa de email este opțională, dar te sfătuim să o introduci, în cazul în care copilul tău își va uita parola la un moment dat. Te rugăm însă să ții cont că o adresă de email nu poate fi utilizată pentru mai mult de un cont de pe platforma Edmodo.

După ce ai transmis formularul online completat, este posibil să fie necesar să aștepți ca solicitarea ta de a te alătura unui grup să fie aprobată de cineva din echipa noastră.

Probleme tehnice

Crearea contului ți se pare dificilă?
Copilul tău își poate ruga profesorul/profesoara să îi tipărească o fișă cu instrucțiunile de conectare.

Trebuie să resetezi parola contului de cursant?
Contactează Echipa de Relații cu Clienții. Dar te rugăm să ții cont că te pot ajuta doar în cazul în care cursantul s-a alăturat deja unui grup Edmodo din sesiunea curentă.

S-a întâmplat altceva?
Vizitează Edmodo Help Centre, disponibil aici.

PĂRINȚI ai cursanților Primary Plus și Lower / Upper Secondary

Cum te alături

Dacă citești această secțiune, putem considera că deja ai creat un cont de cursant pentru copilul tău. Mai întâi, conectat la contul copilului tău, caută codul unic pentru Părinte (Parent code), în partea din stânga-jos a paginii principale. Notează-l, deconectează-te, apoi urmează pașii de mai jos: 

 • Accesează de pe un desktop sau un laptop link-ul de conectare primit de la Echipa de Relații cu Clienții.
 • Pe noua pagină deschisă automat, selectează Create a new account (Creează un nou cont)
 • Pentru întrebarea Who are you? (Cine ești?), te rugăm să selectezi I am a parent (Sunt un părinte), întrucât acum creezi un cont pentru tine.
 • Completează cu informațiile solicitate.
 • Te rugăm să ții cont că aceeași adresă de email nu poate fi folosită pentru un cont de Cursant și pentru un cont de Părinte.

După ce ai transmis formularul online completat, este posibil să fie necesar să aștepți ca solicitarea ta de a te alătura unui grup să fie aprobată de cineva din echipa noastră.

Și dacă am mai mulți copii?

Te rugăm să urmezi pașii de mai jos pentru a adăuga un al doilea sau al treilea copil la contul de Părinte deja existent:

 • Este necesar să obții codul unic de Părinte pentru fiecare cont de Cursant. Acest cod este diferit pentru fiecare copil.
 • Accesează contul tău de Părinte.
 • Utilizează opțiunea Adaugă Cursant (Add Student) din partea stânga-sus a paginii. Sau, în Setările Contului (Account Settings) selectează Adaugă Cursant (Add Student) din secțiunea Cursanți (Students).
 • Scrie Codul de Părinte pentru a putea observa și contul celui de-al doilea copil.
 • Repetă acești pași pentru orice alți cursanți pe care dorești să îi adaugi contului de Părinte.

Mai multe despre contul de Părinte

Cel mai important avantaj este că poți fi la curent cu activitatea la clasă a copilului tău, precum și ce face acesta în grupul de pe Edmodo.

Oricând profesorul publică o nouă Temă (Assignment), introduce o nouă notă, actualizează Planificarea (Planner) sau adaugă un comentariu unei Teme primite, vei putea vedea activitatea care are legătură cu copilul tău. Toată această informație este distribuită în mod automat Părinților imediat ce profesorul o împărtășește elevilor săi.

Deși poți observa diverse activități de pe contul tău, nu vei putea vizualiza directoarele partajate cu grupul.

În calitate de Părinte, vei putea vedea mereu

 • Temele și postările de tip Alertă transmise grupului Edmodo;
 • Mesajele directe schimbate de copilul tău și profesorul său.

Însă, vei putea vedea doar dacă ești inclus(ă):

 • Publicările tip Note transmise Părinților;
 • Sondajele transmise Părinților.

Te rugăm să ții cont că deși profesorii pot transmite un mesaj de grup către toți Părinții care au cont Edmodo, nu pot contacta individual Părinții.

Mai este important să reții că Părinții nu pot participa în postări și pot transmite mesaje directe către profesor doar prin intermediul aplicației mobile. Creatorii Edmodo lucrează la adăugarea acestei opțiuni pentru a putea fi folosită în viitor și de pe laptop sau desktop.

Probleme tehnice

Ai întâmpinat dificultăți în găsirea codului de Părinte?
Contactează Echipa de Relații cu Clienții. Te rugăm să ții cont că te pot ajuta doar în cazul în care cursantul s-a alăturat deja unui grup Edmodo din sesiunea curentă.

S-a întâmplat altceva?
Vizitează Edmodo Help Centre, disponibil aici.

Cursanți Adulți

Cum te alături

Te rugăm să urmezi pașii de mai jos:

 • Accesează de pe un desktop sau un laptop link-ul de conectare primit de la Echipa de Relații cu Clienții.
 • Pe noua pagină deschisă automat, selectează Create a new account (Creează un nou cont).
 • Pentru întrebarea Who are you? (Cine ești?), te rugăm să selectezi I am a student (Sunt un cursant).
 • În formularul deschis automat, te rugăm să îți introduci prenumele (first name) și numele de familie (last name).
 • Numele de utilizator (username) și parola (password) trebuie să fie unice și ușor de reținut pentru tine.
 • Adresa de email este opțională, dar te sfătuim să o introduci, în cazul în care îți vei uita parola la un moment dat. 

După ce ai transmis formularul online completat, este posibil să fie necesar să aștepți ca solicitarea ta de a te alătura unui grup să fie aprobată de cineva din echipa noastră.

Probleme tehnice

Crearea contului ți se pare dificilă?
Îți poți ruga profesorul/profesoara să îți tipărească o fișă cu instrucțiunile de conectare.

Trebuie să îți resetezi parola?
Contactează Echipa de Relații cu Clienții. Dar te rugăm să ții cont că te pot ajuta doar în cazul în care te-ai alăturat deja unui grup Edmodo din sesiunea curentă.

S-a întâmplat altceva?
Vizitează Edmodo Help Centre, disponibil aici.

Cursanți Reînscriși / Transferați Recent

Cum te alături

Având deja un cont de Cursant pe platforma Edmodo, trebuie doar să te conectezi utilizând datele tale și să urmezi pașii de mai jos:

 • În partea de stânga-jos a paginii principale, vei găsi opțiunea Alătură-te unui nou grup (Join a new group).
 • După ce o selectezi, ți se va deschide o nouă fereastră, care îți va cere Codul de Acces (Access Code) primit în mesajul de la Echipa de Relații cu Clienții.
 • Scrie Codul de Acces și selectează Alătură-te (Join).

După ce ai transmis formularul online completat, este posibil să fie necesar să aștepți ca solicitarea ta de a te alătura unui grup să fie aprobată de cineva din echipa noastră.

Pregătește-te pentru următorul curs

Pentru a asigura o tranziție ușoară la cursul următor, te rugăm să ții cont că vei putea utiliza același cont de Cursant sau de Părinte an după an.
După ce ți-ai creat un cont Edmodo, nu va mai fi nevoie niciodată să îți creezi unul nou.

Cursanții vor putea utiliza același cont în fiecare an, chiar dacă își schimbă clasa, nivelul, profesorul sau adresele de email.

Părinții pot adăuga mai mulți copii unui singur cont. Iar contul va fi actualizat în mod automat pentru a reflecta orice schimbări apar privind informația copilului.