Anim'est - Festivalul Internaţional de Film de Animaţie
Anim'est - Festivalul Internaional de Film de Animaţie
Date
De vineri, 04 octombrie 2019 - 18:00 până duminică, 13 octombrie 2019 - 22:00

Universul fantastic al filmelor de animație premiate recent la cele mai importante festivaluri din întreaga lume cucerește marile ecrane la cea de-a 14-a ediție Animest. Selecția de filme proiectate între 4 și 13 octombrie în premieră în România va depăși toate așteptările, oferind publicului zece zile fantastice, animate de mister, aventură, povești memorabile și personaje complexe. Ediţia din acest an a festivalului va avea loc la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Cinema City, Opera Comică pentru Copii, AWE – Adaptive Work Environment, Muzeul de Artă Recentă, Institutul Cervantes, KUBE Musette și Club Control.

A RIDE WITH PAUL BUSH

Pentru prima dată va ajunge în România nonconformistul regizor și animator Paul Bush, cunoscut pentru filmele sale care dizolvă graniţele dintre ficţiune, documentar şi animaţie. Un pionier al utilizării elementelor live action, artistul britanic s-a lăsat influențat în munca sa de pasiunea pentru artele plastice și a reușit să-și creeze o proprie semnătură vizuală, care te va urmări pentru multă vreme. La Animest vei avea ocazia să-l cunoști pe 12 octombrie, de la ora 13:00, în cadrul masterclass-ului Falling in love with the frame. The Albatross (1998), While Darwin Sleeps (2004), The Five Minute Museum (2015) și alte câteva scurtmetraje pe care le semnează vor fi proiectate la Cinema Elvire Popesco, de la ora 17:00.

Mai multe detalii despre program aici: https://animest.ro/a-ride-with-paul-bush

Despre Anim'est

Festivalul Internațional de Film de Animație Animest este singurul festival din România dedicat în exclusivitate filmului de animație. Fondat în 2006, festivalul aduce pe marele ecran sute de filme din toată lumea, în șase categorii de competiție, retrospective, programe dedicate unor școli de animație faimoase, festivalurilor de gen, marilor nume ale industriei. În fiecare an în octombrie Bucureștiul găzduiește regizori de film, producători, studenți, curatori și jurnaliști, care iau parte la discuții cu publicul, la premiere, țin ateliere și master-class-uri, susțin concerte și prezintă proiecte noi de filme de animație.

Începând cu 2017, scurtmetrajul câștigător al Trofeului Animest, ales de un juriu international profesionist, se numără printre candidații eligibili ai listei de nominalizări din categoria Cel mai bun scurtmetraj de animație, a Premiilor Academiei Americane de Film®.

Vezi şi