Date
miercuri, 27 septembrie 2017 -
De 19:00 până 20:30

Miercuri, 27 septembrie, de la ora 19:00, deslușim misterele Cosmosului la librăria Cărturești Verona, în cadrul Bucharest Science Festival.

Despre explorarea frontierelor cosmice în cadrul misiunilor spațiale ne va vorbi profesorul Mark McCaughrean, Senior Advisor pentru Ştiinţă şi Explorare la Agenţia Spaţială Europeană (ESA) și profesor de astrofizică la Universitatea din Exeter din Marea Britanie. 

După obţinerea doctoratului din partea Universităţii din Edinburgh, Mark a lucrat la NASA Goddard Space Flight Centre, apoi la mai multe institute astronomice din Tucson, Heidelberg, Bonn şi Potsdam şi a predat astrofizică la Universitatea din Exeter. Profesorul McCaughrean s-a alăturat ESA în 2009, răspunzînd şi de comunicarea rezultatelor obţinute de misiunile astronomice, de heliofizică, explorare planetară şi fizică fundamentală. 

Despre Bucharest Science Festival

Bucharest Science Festival este cel mai important eveniment de promovare a ştiinţei din România. Cea de-a V-a ediţie a festivalului se desfăşoară anul acesta în perioada 27 septembrie - 1 octombrie 2017 şi va include include zeci de evenimente (expoziţii temporare, ateliere interactive, conferinţe, dezbateri, proiecţii de documentare etc.) pentru copii, şcoli şi pasionaţii de ştiinţă.

Vezi şi