Shakespeare book club Cluj-Napoca
Date
miercuri, 09 noiembrie 2016 -
De 16:00 până 18:00

Începând din luna noiembrie, vă așteptăm la clubul de lectură „Shakespeare”. În cadrul fiecărei întâlniri vor avea loc lecturi ale unor pasaje selectate din piesele lui Shakespeare, urmate de discuții și dezbateri, în limba română. De-a lungul întâlnirilor ne vom folosi de versiuni bilingve ale operelor shakespeariene. Discuțiile se vor centra pe elemente culturale, filosofice și literare precum intriga, tema și personajele. Aceste discuții vor fi coordonate de un moderator, iar o prezentare generală a textului va fi făcută, pe rând, de către unul dintre membrii clubului.  

Moderatorul clubului va fi lector dr. Maftei Ștefan (Departamentul de Filosofie, Universitatea „Babeş-Bolyai”). 

Clubul de carte „Shakespeare” se va ține în biblioteca de la sediul British Council, între orele 16:00 și 18:00, în a doua și a patra miercuri a fiecărei luni.  

Clubul este destinat tuturor celor interesați de piesele lui Shakespeare, însă pentru a participa la întâlniri este necesar un permis valabil pentru Biblioteca British Council.*

Lectură și discuții pentru prima ediție a clubului: „Zadarnicele chinuri ale dragostei” / 'Love’s Labour’s Lost' (1598)   

Referințe: William Shakespeare, „Zadarnicele chinuri ale dragostei” (trad. I. Frunzetti, D. Grigorescu), în: „Zadarnicele chinuri ale dragostei, Cei doi tineri din Verona, Neguţătorul din Veneţia”, ed. bilingvă, Bucureşti, Adevărul Holding, 2009, pp.8-243. 

*Accesul se face în limita locurilor disponibile (20).