Painting ‘Humanitarian Benevolence’ by Mariam, 14–16 age group, Nigeria, showing a group of people offering aid to another group through a torn down border wall.
‘Humanitarian Benevolence’ by Mariam, 14–16 age group, Nigeria ©

Source: Never Such Innocence

Date
De vineri, 04 septembrie 2020 până vineri, 19 martie 2021

Fundația caritabilă britanică Never Such Innocence organizează un concurs anual de poezie, artă, discurs și cântec pentru tineri din întreaga lume cu vârste cuprinse între 9 și 18 ani, prin care încurajează folosirea creativității pentru a explora teme dificile și a dezvolta încrederea și stima de sine a elevilor. 

Competiția Never Such Innocence 2020–21

Tema competiției din acest an este 'The Unheard Voices of Conflict: Stories from Around the World'. Elevii între 9 și 18 ani din întreaga lume sunt încurajați să participe cu reflecții creative asupra conflictelor din istorie sau din prezent și să caute să dea astfel glas celor ale căror voci nu sunt auzite.

Lucrările înscrise au fost inspirate de povești de familie, experiențe ale refugiaților, perspective ale grupurilor minoritare sau ale tinerilor prinși în inima conflictelor. Pentru inspirație, te încurajăm să te ghidezi după întrebările de mai jos: 

  • Cine? Poate fi vorba de un conflict care a avut efect asupra ta sau a familiei tale, sau poți spune povestea altcuiva. 
  • Ce? Conflictul vine în multe forme. Ce conflict simți că te influențează sau te afectează?
  • Când? Te poți inspira dintr-un conflict istoric, sau poți privi spre unul din zilele noastre. 
  • De ce? Noi voci și noi perspective sunt importante atunci când vrem să înțelegem multiplele fațete ale conflictului.

Există patru categorii ale competiției în care pot fi înscrise lucrări: Poezie, Artă, Discurs sau Cântec.

Fiecare participant va primi un Certificate of Commendation special, personalizat.

Cum te poți înscrie

Te poți înscrie în competiție online, simplu, fie individual, fie în grup, cu sprijinul profesorului.

Înscrie-te în competiție

Termenul-limită pentru înscriere este vineri, 19 martie 2021. 

Resurse pentru profesori

Dacă ești profesor, descoperă un pachet de resurse gratuite pe care le poți folosi alături de elevii tăi pentru a-i încuraja să exploreze tema conflictului în mod creativ. 

 

Pentru mai multe detalii despre competiție și alte programe NSI, verifică site-ul Never Such Innocence sau contactează organizatorii