Date
De vineri, 17 mai 2019 - 10:00 până duminică, 26 mai 2019 - 22:00

Romanian Design Week - eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative locale, ajuns deja la cea de-a șaptea ediție, are loc în București în perioada 17-26 mai 2019

Din dorința de a aduce în prim plan comunitățile creative ale orașului, anul acesta festivalul propune publicului trei circuite care integrează peste 30 de entități din comunitățile și hub-urile creative Industria Bumbacului, Creative Tribe și ÎnCotroceni.

La acestea se adaugă expoziția centrală, care prezintă unele dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni și arhitecți români, o serie de expoziții capsulă semnate de creativi și organizații locale, dar și din Moldova sau Franța, un concept store dedicat designului românesc, dar și cea de-a doua ediție RDW Awards, premiile care încurajează excelența în industriile creative și promovează designerii români. 

Expoziția centrală Romanian Design Week va reuni în cinci categorii - Arhitectură, Design de produs, Design Grafic, Fashion și Multidisciplinar - peste 200 dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni și arhitecți români. Expoziția va fi amenajată în clădirea BCR din Piața Universității, monument istoric, construită în anul 1906 conform viziunii arhitectului Oscar Maugsch. 

Romanian Design Week susține și amplifică și în 2019 discursul industriilor creative locale, subliniind contribuția majoră pe care comunitățile creative o au la transformarea capitalei într-un oraș cu adevărat modern și european. 

CRAFTING FUTURES

În cadrul RDW, vă aşteptăm sâmbătă, pe 25 mai, de la 13.00, la o discuție despre Crafting Futures, o iniţiativă British Council de a sprijini viitorul meşteşugurilor în jurul globului. Ca un prim pas spre implementarea programului în România, îi invităm pe cei interesați de viitorul meșteșugului la o prezentare a proiectului, urmată de o masă rotundă a profesioniştilor în jurul contextului local și al modului în care acesta poate fi sprijinit. Vezi detalii despre proiect.