Diversity Week
Date
De luni, 04 decembrie 2017 - 11:00 până vineri, 08 decembrie 2017 - 16:00

Vrem să sărbatorim lucrurile care ne aduc împreună, în ciuda diferenţelor noastre. Vino şi tu între 4 şi 8 decembrie la a VIII-a ediţie a Diversity Week şi participă la mai multe activităţi care sărbătoresc diversitatea.

Prin intermediul unor ateliere variate vei putea comunica cu oameni cu seturi diferite de abilităţi şi vedea felurile diferite în care interacţionăm cu lumea.

Program

Activităţile din program includ ateliere de artă şi lucru manual, teatru de umbre, o întâlnire cu câini utilitari, ateliere de introducere în limbajul mimico-gestual şi o proiecţie de film, toate menite să promoveze o mai bună înţelegere a asemănărilor şi diferenţelor dintre noi, într-un mod interactiv şi distractiv. Intrarea este liberă la toate activităţile.

Poţi participa la următoarele activităţi organizate la biblioteca noastră:

Dată

Oră

Activitate

Luni, 4 decembrie

18:30-19:45

"Să nu mor in vis": proiecţie de film şi dezbatere în prezenţa realizatoarelor filmului: Ana Ciutu şi Anelise Sălan

Miercuri, 6 decembrie

15:00-16:00

Atelier de limbaj mimico-gestual (cu Prof. Florea Barbu) 

Atelierul de limbaj mimico-gestual de vineri 8 decembrie a fost anulat. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Parteneri

Diversity Week este un festival organizat în parteneriat cu Light Into Europe Charity şi Active Watch.

Despre Diversity Week

Anul acesta organizăm cea de-a VIII-a ediţie a Diversity Week, un eveniment prin care promovăm modelul social de dizabilitate, evidenţiind lucrurile minunate pe care le pot face copiii cu diferite dizabilităţi senzoriale, să stimulăm incluziunea socială şi să educăm publicul general în spiritul respectului pentru diversitate. 

Un număr de 85 de copii cu afecţiuni auditive, de la două şcoli din Bucureşti, vor lua parte la o serie de ateliere de modelaj în lut şi cu fetru, teatru, rulat sushi, povestiri, mimă, artă şi lucru manual. Atelierele sunt susţinute de patru profesori British Council şi de actori şi artişti cunoscuţi. 

Alţi 35 de copii din comunităţi defavorizate, beneficiari ai diverselor ONG-uri active în domeniul educaţiei (Policy Center for Roma and Minorities şi Asociaţia Concordia) vor participa la ateliere de muzică şi vor crea coloană sonoră din povestea lui Peter Pan.

Pentru a genera mai multă vizibilitatea asupra diversităţii şi pentru a facilita interacţiunea tinerilor unii cu alţii în ciuda diferenţelor lor, peste 75 de elevi de la şcoli generale din Bucureşti vor participa la ateliere prin care vor putea descoperi diferitele aspecte ale diversităţii sociale. Ateliere includ limbajul semnelor şi întâlnirea cu "animalele supereroi" care sunt pregătite să lucreze cu pacienţii diagnosticaţi cu autism.

De la lansarea sa în 2009, peste 1000 de copii au luat parte la activităţile din cadrul Diversity Week , celebrând egalitatea de şanse, diversitatea şi incluziunea socială.