Date
De vineri, 12 aprilie 2019 - 12:00 până duminică, 12 mai 2019 - 12:00

Filmul care poartă numele iconicului designer Alexander McQueen a avut premiera în cadrul Festivalului de Film de la Tribeca și a primit 2 nomnalizări la BAFTA, inclusiv la categoria Cel mai bun film britanic.

Născut într-un mediu modest, în Londra, în 1969, Lee Alexander McQueen și-a descoperit pasiunea pentru design vestimentar încă din adolescență. A fost designer-șef la Givenchy, dar și-a fondat și propria marcă haute couture - Alexander McQueen. Succesul său în lumea modei i-a adus de 4 ori premiul „Designerul Britanic al Anului” și „Designerul Internațional al Anului 2003” (acordat de Consiliul Designerilor de Modă din America - CFDA). Colecțiile sale provocatoare i-au câștigat renumele de "copil teribil" al haute couture. El spunea: „Când creez o colecție, vreau să provoc extaz, fiori pe șira spinării. Vreau infarct. Vreau ambulanțe.” Nu este de mirare că a fost considerat unul din cele mai vizionari tineri creatori ai generației sale. 

The Guardian: „un atent portret al maestrului cutezanței în modă”

Vogue: „un festin vizual uluitor”

Povestea vieții designerului Alexander McQueen este un adevărat basm modern cu nuanțe gotice. Prin interviuri exclusive cu membri ai familiei sale și prieteni apropiați, filmări de arhivă recuperate, imagini inedite și o coloană sonoră rafinată, regizorii Ian Bonhôte și Peter Ettedgui îi dezvăluie viața, cariera și măiestria. Oglindind frumusețea sălbatică, îndrăzneala și vivacitatea creațiilor lui, filmul este o revelație a lumii interioare a designerului, definită de lupta cu proprii demoni, dar și de talentul ieșit din comun, un tribut adus acestui geniu tranșant, fascinant și cu o profundă influență în modă.

Filmul este distribuit în România de Atelier de Film și Argo Art, cu sprijinul Retina Film Production și va fi lansat în cinematografele din toată țara începând cu 12 aprilie, cu premiera în cadrul Bucharest Fashion Film Festival(11-14 aprilie 2019) și Festivalului Filmului American Independent(12-18 aprilie 2019).