Drawing Words at Carturesti
Date
De miercuri, 02 octombrie 2019 - 10:00 până duminică, 06 octombrie 2019 - 22:00

Noul val de ilustrație britanică vine toamna asta la FILIT Iași! 

Drawing Words aduce laolaltă unele dintre cele mai reușite și inedite exemple de ilustrație de carte pentru copii publicate în ultimii ani în Marea Britanie.

Dacă Peter Rabbit, Paddington Bear și Winnie the Pooh sunt imagini clasice, care demonstrează istoria bogată a ilustrației de carte pentru copii din Marea Britanie, "Drawing Words" se uită spre viitor, și urmărește să surprindă în ansamblu evoluția acestui sector dinamic. Expoziția este curatoriată de scriitoarea și artista Lauren Child, și pune în lumină zece ilustratori prezentați selectați pentru stilul lor personal, unic și ușor de reconoscut: Jill Calder, Laura Carlin, Rebecca Cobb, William Grill, Emily Hughes, Yasmeen Ismail, Neal Layton, David Mackintosh, Emily Rand, David Roberts.

Te așteptăm să descoperi ilustrația ca artă pentru toate vârstele între 2-6 octombrie, între 10.00 - 18.00, la centrul British Council Iași din str. Păcurari nr. 4. 

Ateliere deschise Drawing Words 

Inspirați de cei zece ilustratori britanici și de cărțile pentru copii cărora le-au dat viață prin desenele lor în expoziția Drawing Words, te așteptăm într-o călătorie creativă în care construim și ascultăm povești, desenăm și ne jucăm cu imaginația în limba engleză. 

Programul atelierelor pentru copii:

  •  Joi, 3 octombrie, 12.00 - 13.00
  •  Vineri, 4 octombrie, 12.00 - 13.00
  • Sâmbătă, 5 octombrie, 12.00 - 13.00

Atelierele se vor desfășura la sediul British Council Iași, din str. Păcurari nr. 4. 

Intrarea este liberă. 

FILIT Iași

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași este un proiect aflat la a șaptea ediție ce reunește la Iași, în perioada 2-6 octombrie 2019, profesioniști din domeniul cărții, atât din ţară, cât şi din străinătate. Scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali – cu toţii vor fi în centrul unor evenimente destinate, pe de o parte, publicului larg, dar şi specialiştilor din domeniu, pe de alta.