Date
De vineri, 08 iunie 2018 - 10:00 până duminică, 17 iunie 2018 - 23:59

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS 2018) organizat de Teatrul Național "Radu Stanca" din Sibiu are loc în perioada 8 – 17 iunie.

Unul dintre cele mai importante festivaluri de profil din România și al treilea cel mai mare din Europa, festivalul aniversează anul acesta a 25-a ediție. În anul Centenarului României și aniversării de 80 de ani de a British Council România, festivalul se desfășoară sub dublul patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis, și al ASR Prințul de Wales. 

FITS 2018 te așteaptă cu 525 de evenimente, cu peste 3300 de artiști din 73 de țări, care vor juca în mai mult de 73 de locaţii, timp de 10 zile, pentru aproximativ 690000 de spectatori.

Vezi mai jos detalii despre prezența britanică în cadrul FITS 2018:

Wheeze - The Wind of Change, o producție Parrabbola

O nouă producție a companiei Parrabbola, Wheeze se află în centrul acțiunii, iar publicul e invitat să vină și să creeze interesantă cu ajutorul unui instrument de suflat inedit, ghidați de Inginer și de prietenii săi. Dar ce se întâmplă? Iată că vin Generalissima și diabolicii ei slujitori. Sunt pe punctul de a strica distracția și fac tot ce pot pentru a-i împiedica pe participanți să vorbească și să cânte așa cum vor ei. Urmați ordinele, comportați-vă cum se cuvine și faceți exact ceea ce vi se spune. Acesta este noul mesaj pe care Generalissima îl impune! 
Poate triumfa Wheeze? Alăturați-vă vocile și asigurați-vă că trăim, respirăm împreună și putem vorbi liber, ăntr-un spectacol în care publicul face muzica să răsune din nou.

Reprezentație:

 • 9 iunie, 17.30

Despre India, cu cimpoaie și tobe scoțiene

„Shree Muktajeevan Swamibapa Pipe Band” a fost înființată în 1972 și a devenit renumită în întreaga lume ca fiind o trupă cu stil și disciplină militară, formată din civili. Are și un grup special de cadeți, în cadrul căruia peste optzeci de membri aspiranți învață disciplina de la vârsta de trei ani. Uniforma include căciuli negre cu pană roșie, dublete negre, kilt de tartan roșu, sporran (geantă de piele) și stofă de tartan roșie.

Concerte:

 • 8 iunie, 17.45, 19.45
 • 9 iunie, 13.15, 20.45 
 • 10 iunie, 18.15, 20.45

Cercul pasiunii (Frantic)

Concept și design: Jeni Barnard

Iubire, libertate, sânge, sudoare și furtuni: „Cercul pasiunii” este o explorare acrobatică explozivă a dedicației noastre implacabile pentru muncă, a realității unei minți în continuă căutare și a setei pe care omul o are pentru evadare. După succesul pe care l-a avut primul spectacol de stradă al trupei Acrojou, „Cercul pasiunii” a fost desemnat de Xtrax ca favoritul publicului în cadrul festivalului Greenwich and Docklands International Festival 2014 și a fost prezentat în turneu în ultimii patru ani. 

Reprezentații:

 • 9 iunie, ora 13.00
 • 9 iunie, ora 20.00
 • 10 iunie, ora 12.30
 • 10 iunie, ora 18.00

London Community Gospel Choir

Corul LCGC este primul cor gospel din Marea Britanie și este cunoscut pentru flerul gospel funky, ritmurile swing, RnB și sunetul emoționant, acompaniat de coregrafii revigorante și gimnastica vocală, cu ajutorul cărora construiesc un sunet memorabil și inspirațional. Au susținut reprezentații pe cele mai mari scene din Marea Britanie: pe stadionul Wembley (finala Cupei Angliei) și la Royal Albert Hall, fiind adesea invitați la Festivalul Glastonbury.

Concerte:

 • 9 iunie, ora 18.00
 • 10 iunie, ora 20.00
 • 11 iunie, ora 18.00

Casa din Roată (The Wheel House)

Regia: Jeni Barnard & Barney White

O „poveste de dragoste tandră și post-apocaliptică”, „Casa din roată” (The Wheel House) este un spectacol acrobatic de promenadă care are loc înăuntrul și în jurul unei scene circulare care se rostogolește, însoțită pe margini de public. O poveste fermecată care se desfășoară într-un viitor distopic, într-o vreme în care supraviețuirea se bazează pe un văz ascuțit, mâini rapide și, mai presus de toate, pe prietenie. Este prezentat în turneu mondial din 2008 și rămâne, până în prezent, cel mai jucat spectacol itinerant realizat cu sprijinul consorțiului „Without Walls”.

Reprezentații:

 • 11 iunie, 17.30, 21.00
 • 12 iunie, 17.00, 21.00

Povești ce ne despart (Border Tales)

Concept şi regie: Luca Silvestrini

Compania Protein Dance prezintă un comentariu provocator, dar amar, cu privire la multiculturalismul din Marea Britanie, prin dans, muzică live și dialog alcătuit din experiențele personale ale artiștilor. „Border Tales” are ca referință Marea Britanie post-Brexit, văzută prin ochii unei distribuții internaționale, și aruncă o privire satirică înspre gândirea stereotipică.

Reprezentații:

 • 12 iunie, ora 18.00
 • 12 iunie, ora 22.00

Luminarium - Katena

Compania Architects of Air creează luminarii - sculpturi monumentale al căror scop este să trezească emoțiile oamenilor prin intermediul frumuseții luminii și culorii. Din Hawaii la Hong Kong, din Lituania în Liban, de la Muzeul Guggenheim din Bilbao la Opera de la Sidney, peste 3 milioane de oameni din lume au fost vrăjiți de luminarele create de Architects or Air din 1992, când a fost înființată compania.

Luminarium - Katena poate fi vizitat gratuit în Piața Mică din Sibiu în perioada 13 - 17 iunie, între 11.00 și 20.30.

Medea, Written in Rage

De Jean Rene Lemoine / Tradus și regizat de Neil Bartlett

Povestea vrăjitoarei criminale, Medeea, și a iubirii ei pentru Iason era deja veche când dramaturgul din Antichitatea Greacă, Euripide, a transformat-o într-o tragedie. De atunci, aceasta s-a reîncarnat de mai multe ori. În repovestirea lui Jean-René Lemoine, montată prima oară la Paris în 2014, Medeea apare singură. Garderoba și cuvintele pe care le folosește au fost, poate, influențate de reîncarnările sale precedente, dar, de această dată, legenda vorbește clar de la sine.

Reprezentații:

 • 14 iunie, ora 22.00
 • 15 iunie, ora 16.00

Birmingham Community Gospel Choir

Birmingham Community Gospel Choir este un cor de muzică gospel creștină din Marea Britanie, înființat în anul 2005. Corul a apărut în numeroase emisiuni de radio, inclusiv la Ed Doolan & Jeremy Vine, la emisiuni televizate, precum BBC Songs Of Praise, The One Show și BBC Sports Personality Of The Year, iar în 2015 a primit premiul BBC Songs of Praise Gospel Choir of the Year.

Concert "Gospel in Praise and Worship":

 • 15 iunie, ora 18.00
 • 16 iunie, ora 17.00
 • 17 iunie, ora 20.00

Vezi și