Salopetă din denim alb care este vopsită în albastru într-o găleată.
Date
De luni, 05 iulie 2021 - 09:00 până joi, 05 august 2021 - 23:59
Locație
Rezidență digitală

Împreună cu Levi's®, British Council invită designeri sau artiști UE să participe la o rezidență digitală menită să reimagineze materialele Levi's® post-consum.  

Termenul limită pentru înscriere este joi, 5 august, ora 23.00 BST (01.00 ora României).

Apelul invită designerii și artiștii din domeniul modei, textilelor, meșteșugurilor și materialelor din UE să prezinte propuneri pentru reimaginarea materialelor Levi's® post-consum, ca parte a programului Architecture Design Fashion (ADF) Making Matters și a inițiativei Levi's® by Levi's®  .

MAKING MATTERS: REZIDENȚA DIGITALĂ 2021

Rezidența digitală Making Matters x Levi's® se va derula pe parcursul a opt săptămâni, din august 2021 până în octombrie 2021, cu o prezentare la Levi's Haus din Londra în octombrie 2021. Programul se concentrează pe sprijinirea cercetării și dezvoltării, precum și pe schimbul cultural între Marea Britanie și profesioniștii în design internaționali care dezvoltă practici responsabile de lucru cu materiale post-consum.

Prin acces la catalogul Levi's® de articole de îmbrăcăminte defecte și donate și alte puncte de contact de cercetare din Marea Britanie, această rezidență are, de asemenea, un accent specific pe explorarea valorilor sociale și culturale care stau la baza diferitelor relații geografice cu textilele din întreaga lume.

Un designer internațional sau un colectiv va fi selectat pentru a colabora digital cu un omolog din Marea Britanie pe durata rezidenței. Participanții vor colabora pentru a dezvolta un corp de lucru și apoi pentru a proiecta și a oferi publicului o prezentare a rezultatelor la Levi's® Haus din Londra în octombrie 2021.

Eligibilitate

  • Apelul este deschis participanților care locuiesc în Franța, Grecia, Italia, Polonia, Spania, Suedia, România, Portugalia sau Olanda și au experiență profesională în crearea și furnizarea de proiecte de modă, design, meșteșuguri sau materiale cu focus pe sustenabilitate. Experiența în dezvoltarea și furnizarea de instalații temporare axate pe implicarea publicului este un avantaj.
  • Participanții trebuie să aibă o experiență profesională de 3-5 ani.
  • Participanții trebuie să aibă disponibilitatea de a se implica în proiect pentru numărul estimat de zile pentru fazele de rezidență 1, 2 și 3, așa cum sunt detaliate în programul proiectului

Înscriere

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este joi, 5 august, 23.00 BST (01.00 ora României). Criteriile complete, brief-ul și detaliile despre depunerea candidaturilor pot fi găsite în info pack

Află mai multe