Platforma Internațională de Teatru București
Date
De joi, 13 noiembrie 2014 - 00:00 până duminică, 16 noiembrie 2014 - 00:00
Locație
Hanul Gabroveni, București

Prima ediție a Platformei internaționale de teatru București, organizată de ArCUB și Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, în parteneriat cu British Council România, se va desfășura în perioada 13-16 noiembrie la Hanul Gabroveni

Această nouă inițiativă își propune să aibă o frecvență anuală și să acopere lipsa de spectacole internaționale de teatru din peisajul cultural autohton. 

Prima ediție este dedicată punctului de vedere feminin și susține afirmația „Viitorul este feminin” prin spectacole de teatru, proiecții de filme și dezbateri. 

Printre spectacolele prezente în cadrul Platformei internaționale de teatru București #1 se numără și două producții britanice extraordinare, din secţiunea Showcase, organizată de British Council, a Festivalului de Teatru de la Edinburgh, „Inelul de tinichea” (The Tin Ring) și „Maiorul Tom” (Major Tom), urmate de discuții cu însăși artistele. 

„Inelul de tinichea” – interpretează Jane Arnfield 

Zdenka Fantlová este una dintre puținele supraviețuitoare încă în viață ale Holocaustului. Născută în fosta Cehoslovacie, Zdenka avea doar 17 ani când a izbucnit războiul și a primit în dar de la Arno, prima sa iubire, inelul ce dă titlul acestei piese. Adaptată pentru scenă de Mike Alfreds și Jane Arnfield, în regia lui Mike Alfreds, „Inelul de tinichea” este o poveste extraordinară adusă la viață de interpretarea excepțională a  lui Jane Arnfield.

Jane Arnfield este absolventă a Dartington College of Arts, secțiunea „Teatru”. A lucrat sub îndrumarea lui Alan Lyddiard și a Ericăi Whyman în cadrul Ansamblului Northern Stage. A colaborat, de asemenea, cu Mike Alfreds în cadrul companiei de teatru „Method and Madness” și alături de Shakespeare’s Globe, Londra, în rolul lui Imogen în „Cymbeline”, alături de Mark Rylance, la New York. 

„Maiorul Tom” – interpretează Victoria Melody 

„Maiorul Tom” este povestea despre cum Victoria, în vârstă de 34 de ani, devine o regină a frumuseții, iar bassetul său nărăvaș, Maiorul Tom, devine campion al competițiilor canine. Pe măsură ce se transformă în concurenți frecvenți ai concursurilor de frumusețe, Maiorul Tom și Victoria sunt compleșiți de obsesia imaginii de sine, în determinarea lor de a câștiga. Însoțită fiind de materiale video cu caracter documentar și de câinele său, Maiorul Tom, Victoria spune această poveste inspirată din fapte reale, ce investighează îndeaproape fascinația britanicilor pentru celebritate, frumusețe și câștig. 

Victoria Melody este o artistă britanică, câștigătoare a numeroase premii, licenţiată în arte plastice. Reprezentațiile sale atât la nivel național, cât și la nivel internațional, s-au desfășurat în teatre precum Soho, Oxford Playhouse, The Lowry, Bristol Old Vic, Battersea Arts Centre, Summerhall (Edinburgh Festival Fringe) și în cadrul a numeroase festivaluri, precum Festivalul Push (Canada), Festivalul Aarhus (Danemarca) și Festival Brisbane (Australia).

Biletele pot fi achiziționate la casa de bilete ArCUB de pe strada Batiște, nr.14, la prețul unic de 25 de lei.
Abonamentele puse în vânzare permit accesul la cele 4 spectacole din cadrul Platformei, la preţul de 75 lei.

Pentru programul complet, accesați linkul de mai jos. 

Vezi şi