Collage of two photographs depicting a horse and a field, with text "To picture a story" in the middle
Date
De luni, 05 aprilie 2021 până miercuri, 21 iulie 2021

"To picture a story" este un program de educație creativă pentru adolescenți din România derulat de British Council România și UiPath Foundation în cadrul seriei de ateliere British Council Creative Life Skills.

Atelierele "To picture a story"  

Atelierele "To picture a story"  își propun să ajute tinerii să-și dezvolte abilitățile creative și fluența în limba engleză prin fotografie și storytelling, încurajându-i  să surprindă și să împărtășească poveștile lor din viața de zi cu zi din România rurală sau mic-urbană.

Pe parcursul a trei luni, din aprilie până în iulie 2021, nouă adolescenți din zone subdezvoltate din România, parte a rețelei UiPath Foundation, învață și practică fotografia pe film și storytelling-ul în limba engleză într-o serie de workshop-uri bi-lunare sprijinite de UiPath Foundation și susținute de profesorul British Council David Hughes, artista Wanda Hutira și expertul în comunicare Cosmin Anghel.

Programul  se concentrează pe dezvoltarea fluenței și abilităților creative ale elevilor în limba engleză, prin două seturi de abilități:

  • Storytelling vizual, prin înțelegerea  mai profundă a tehnicilor de fotografie și a camerelor de filmat oferite în cadrul  programului, pentru a prezenta felii de viață din propria perspectivă locală.
  • Storytelling scris, învățând să dezvolte povestiri scurte pentru Instagram care dezvoltă mesajul lor pentru  fiecare fotografie, indiferent dacă se referă la captarea unui sentiment sau a unei stări de spirit sau la furnizarea contextului; prin aceasta, elevii  își dezvoltă abilitățile de povestire scrisă alături de fluența în limba engleză.

Descoperă lucrările elevilor

Fotografiile pe film ale elevilor, brute și needitate, împreună cu poveștile lor sunt publicate pe Instagram la @topictureastory, prezentând viața în diferite zone și medii din România.

Descoperă lucrările elevilor pe Instagram.

Programul "To picture a story" este dezvoltat de British Council România în parteneriat cu UiPath Foundation, cu sprijinul trainerilor voluntari David Hughes, Wanda Hutira și Cosmin Anghel.

Ateliere Creative Life Skills

Creative Life Skills este un program de educație creativă în limba engleză dezvoltat de profesorii de la British Council România. Prin seria de workshop-uri Creative Life Skills,  profesorii voluntari lucrează cu ONG-uri partenere și profesioniști din industriile creative pentru a ajuta copiii și adolescenții din medii defavorizate din  România  să își dezvolte abilitățile creative și fluența în limba engleză.

Edițiile anterioare ale atelierelor au acoperit diverse mijloace de exprimare creativă, de la muzică și dans la graffiti și benzi desenate, și au creat oportunități inedite de învățare în limba engleză pentru peste  200 de studenți cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani. Printre partenerii programului s-au numărat ONG-uri naționale și internaționale precum UNHCR, Matka și Policy Centre for Roma and Minorities.

Programul se înscrie în activitatea de educație și societate derulată de British Council în România–  care își propune să capaciteze comunitățile și tinerii, să promoveze beneficiile educației incluzive și să le permită tinerilor să acceseze oportunități, să aibă succes și să contribuie la societăți mai puternice prin abilitățile-cheie de viață pe care le dobândesc în cadrul cursurilor și atelierelor – abilități de limbă engleză pentru o lume mai conectată, precum și abilități creative de exprimare și gândire critică pentru a-i pregăti pentru viitor.