Expoziția World Press Photo 2021
Date
De marți, 01 iunie 2021 până duminică, 20 iunie 2021
Locație
Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

Cea de-a 64 ediție a expoziției internaționale anuale World Press Photo poate fi vizitată și anul acesta, pentru a 10-a oară în România, în București, Timișoara și Cluj-Napoca, în perioada mai - iulie 2021.

În premieră, începând cu acest an, expoziția va fi însoțită și de un proiect de conținut care va analiza rolul și impactul social al jurnalismului responsabil, fenomenul fake news și dezinformarea, urmând a fi anunțate în acest sens o serie de emisiuni, podcasturi și dezbateri care se vor derula pe tot parcursul verii.

Acestea vor fi realizate de co-organizatorii din acest an, Fundaţia Eidos și platforma Upgrade 100, cu sprijinul partenerilor strategici de comunicare, DIGI24.

World Press Photo Cluj-Napoca

Evenimentul din Cluj-Napoca, care se poate vizita în perioada 1 - 20 iunie, face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerantă în întreaga lume, fiind expusă în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Competiția World Press Photo recunoaște fotojurnalismul de calitate și premiază imagini și povești din întreaga lume. Anul acesta, 4.315 fotografi din 130 de țări din întreaga lume au înscris 74.470 de imagini.

În Cluj-Napoca, expoziția va avea loc cu sprijinul Muzeului de Artă și poate vizita până pe 20 iunie. Programul de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 17:00.

Expoziția va fi apoi deschisă în Timișoara (30 iunie - 20 iulie)iar detaliile fiecărui eveniment vor fi publicate pe pagina de Facebook a expoziției dar și printr-o secțiune dedicată în cadrul portalului DIGI24.ro.

Proiectul este sprijinit și de partenerii instituționali Ambasada SUA în România, UNICEF în România, British Council România, rețeaua de Institute Naționale pentru Cultură ale Uniunii Europene, Institutul Francez din România la București și Centrul Cultural Clujean.

Expoziția World Press Photo 2021 este realizată în parteneriat cu Ministerul Culturii și se află sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.