marți, 18 septembrie 2018

British Council este organizația internațională a Marii Britanii pentru relații culturale și oportunități educaționale. Apreciem relația bazată pe reciprocitate pe care o avem cu Ministerul Educației Naționale și colaborăm de peste două decenii pentru a susține schimburile educaționale și culturale dintre Marea Britanie și România, precum și pentru a sprijini și dezvolta reforma în ariile educaționale cheie. 

În ceea ce privește organizarea examenelor de limba engleză în școli sau alte instituții educaționale, British Council România este centru autorizat de examene Cambridge Assessment English, iar examenele Cambridge Assessment English susținute prin intermediul British Council România sunt așadar recunoscute și echivalate în conformitate cu Ordinul MENCS nr. 5905/2016. British Council România continuă să organizeze examene la cele mai înalte standarde internaționale.

Separat, între British Council România și Ministerul Educatiei Naționale au existat și acorduri de colaborare punctuală care au expirat, printre care și un acord privind dezvoltarea Examenului Național de Bacalaureat la Limba Engleză și a Olimpiadei Naționale de Limba Engleză. Astfel de acorduri reprezintă însă doar una dintre multiplele forme ale asocierii dintre instituțiile noastre.

În prezent, suntem în discuții cu Ministerul Educației Naționale în vederea reînnoirii unui Acord de Colaborare între instituțiile noastre, și sperăm ca acestea să se finalizeze curând prin semnarea acordului. Acest acord nu modifică în niciun fel statutul British Council România de centru autorizat de examene Cambridge Assessment English sau recunoașterea certificatelor sale. 

British Council și Ministerul Educației Naționale continuă să colaboreze în vederea susținerii proiectelor educaționale și culturale care promovează cooperarea și înțelegerea între Marea Britanie și România, și ne bucurăm să vedem această colaborare extinsă și în viitor. 

Notă pentru editori

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați:

Sonia Constantin
Digital Communications Manager

British Council România 
Calea Dorobanților nr. 14, București 

Tel:  021 307 9654 / 0743 163 504
sonia.constantin@britishcouncil.ro 

Despre British Council

British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale ce oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile între Marea Britanie şi alte ţări. Activitatea sa este axată în special pe domeniile educaţie, limba engleză şi artă. British Council este o organizaţie apolitică ce se bucură de o strânsă colaborare cu guvernul britanic. 

British Council își desfășoară activitatea în România din 1938. În 2018 marcăm aniversarea a 80 de ani de la înființare printr-o serie de evenimente menite să celebreze relațiile și schimburile culturale dintre Marea Britanie și România. Pentru informaţii despre activitatea British Council în România, vizitaţi secțiunea Despre noi

Vezi și